Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Тайланд: Банкок - Патая 17.11.2017

Номер на оферта

/

193635

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА


Самолетни билети с летищни такси София – Доха – Банкок – Доха – София;

6.5 нощувки в хотели 5*/4*: 2 в Банкок и 4.5 в Патая; 6 закуски, 2 обяда и 1 вечеря;

Всички трансфери и екскурзии с климатизиран туристически автобус;

Всички входни такси за туристическите обекти по програмата:

екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак, Гранд Палас, Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда и Храма на Зората;

целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан и обяд на острова;

екскурзия до тропическите градини Нонг Нох, ферма за орхидеи, тайландско културно шоу, шоу със слонове и музея на скъпоценните камъни;

Местни екскурзоводи на английски език;

Водач–преводач от фирмата;

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА


Виза за Тайланд – 60 лв.;

Екскурзии и посещения по желание – заплащат се с доплащането: вечеря-бюфет в Байоки Скай ресторнат – 95 лв.; сафари в селището на слоновете - 144 лв.; Алказар шоу – 46 лв.; екскурзия до Храма на истината – 56 лв.

Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка 18 лв.

По желание застраховка „Отмяна на пътуване“: от 2,7% до 1,5%

Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – общо 35 $

Програма на пътуването

Тайланд: Банкок - Патая 17.11.2017

Незабравимо пътешествие до една от най-пъстрите и екзотични страни – Тайланд. „Страната на усмивките“ ще Ви впечатли с любезността на своите жители, традиционното си гостоприемство, богатата си история, внушителните императорски дворци, будистки храмове и красива природа. Патая е главният курорт на страната, донесъл на Тайланд славата на туристическа мека. Прекрасните плажове, различни видове водни развлечения: скутер, водни ски, разходки с катер, риболов, гмуркане, прочутият тайландски масаж, магазините за сувенири, картини, изделия от коприна и текстил, както и огромният избор от европейски и тайландски ресторанти, барове и дискотеки, където животът кипи до зори, го правят толкова предпочитано място.

17.11.2017-пт. 1-ви ден. София ?

В 19:45 ч. полет QR 226 от София.



18.11.2017-сб. 2-ри ден. ? Доха ? Банкок

В 01:20 ч. кацане в Доха. Полет QR 836 от Доха в 03:05 ч. Кацане в Банкок в 13:20 ч. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечерен круиз по река Чао Прая с включена вечеря. Нощувка.



19.11.2017-нд. 3-ти ден. Банкок

Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, е най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и др. и. Храма на Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на лежащия Буда „Ват По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м., висок 15 м.), нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата имератори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

*По желание вечеря–бюфет в Байоки Скай ресторант – най-високата сграда в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси. Включва трансфер от и до хотела.



20.11.2017-пн. 4-ти ден. БанкокПатая

Закуска. Отпътуване с автобус от Банкок. Пристигане в Патая – невероятен курорт с международно значение, наречен „перлата на Източния бряг” с много изкушения за почивка и всевъзможни водни спортове. Заради градския си статут Патая, за разлика от другите морски курорти, не забавя темпото си на живот и вечер предлага богат избор между вкусна вечеря, пазаруване и развлечения. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

*По желание посещение на световноизвестното Алказар шоу с участието на 400 талантливи артисти - травестити, изключителни свтлинни ефекти и невероятни костюми. Включва трансфер от и до хотела.



21.11.2017-вт. 5-и ден. Патая – кораловият остров Ко Лан – Патая

Закуска. Целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая, с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни водни развлечения: банан, скутер, парашут, гмуркане или разходка с лодка с прозрачно дъно и други (заплащат се на място). Включен е обяд в ресторант на плажа. Връщане с лодката в Патая и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.



22.11.2017-ср. 6-и ден. Патая

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

*По желание екскурзия с обяд до Селището на слоновете, където Ви очаква сафари в джунглата на гърба на слон около час, 20-мин. разходка до „копринената къща”, където се отглеждат буби, около 20-мин. разходка с лодка през езерото и накрая с биволска каруца до селището на слоновете.

*По желание екскурзия до Храма на истината – „Великолепието на Рая, пресъздадено на Земята“. Това е най-големият дървен храм в света, построен без нито един гвоздей, в който всеки кв. см. е покрит от резбовани дървени скулптури и орнаменти по митологични и религиозни обекти в Индия, Китай, Тайланд и Камбоджа. Той представлява източната философия, древната визия за света и древните занаяти. Неговата основна задача е да помогне на хората да разберат живота на мина-лите поколения, принципите на жизнения цикъл на човека, отговорността и връзката със Вселе-ната. Строежът му е основан на идеята, че човешката раса може да достигне до такива висоти само чрез философски и религиозни истини, които са в основата на неговото развитие.



23.11.2017-чт. 7-ми ден. Патая

Закуска. Екскурзия до тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комлекс в Югоизточна Азия, известен с най-голямата колекция от орхидеи в Тайланд (над 670 местни вида). Включва посещение на тропическите градини, ферми за орхидеи, тайландско шоу със слонове, традиционни тайландски танци и бокс. На връщане се посещава музея на скъпоценните камъни. Свбодно време. Нощувка.



24.11.2017-пт. 8-ми ден. Патая

Закуска. Свободен време. Освобождаване на стаите до 18:00 ч. В 20:00 ч. отпътуване от Патая и трансфер до международното летище Суварнабхуми.



25.11.2017-сб. 9-и ден. ПатаяБанкок ? Доха ? София

В 01:35 полет QR 837 от Банкок. Кацане в Доха 04:45.

В 06:40 полет QR 227 от Доха. Кацане в София 11:55.


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО


Записване и плащане:
При записване ? необходимите документи и аванс 1000 лв. на човек;
Доплащане – до 02.10.2017.

Необходими документи:
Личната карта и паспорт с мин. 6 месеца валидност след датата на пътуването (след 25.05.2018) и 2 свободни страници; 2 цветни фотографии 3.5 см/ 4,5 см и данни за визовия формуляр

Информация:
Визов режим – за български граждани е необходима виза.
Агенцията обработва и подава документите в консулската служба без допълнителна такса.
Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15.
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 13.10.2017.
Цената е при курс 1 щ.д. = 1,85 лв.
Ако има промяна в броя на туристите, валутния курс или летищните такси, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и може да се заплати до 10 дни преди тръгване.
В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се
запазват включените услуги.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси. Заплатена премия не се възстановява.

Важно:
За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/ заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти