Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Тайланд - От Север до Юг - 12 дни - 23.01.2018 г.

Номер на оферта

/

207823

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София - Доха - Банкок – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг (300 см) и ръчен багаж 7 кг ;

Самолетни билети Банкок – Чанг Рай с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.

Самолетни билети Чанг Май – Банкок – Краби с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.

Самолетни билети Краби – Банкок с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.

9 нощувки в хотели 4*: 2 в Банкок, 1 в Чанг Рай, 2 в Чанг Май и 4 в Краби

9 закуски, 5 обяда

Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;

Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
- Целодневна екскурзия с обяд до плаващия пазар Дамноен Садуак, посещение на Гранд Палас, Храма на изумрудения Буда, Храма на полегналия Буда и Храма на зората;
- Екскурзия с обяд до „Златния триъгълник“ и круиз по река Меконг
- Екскурзия с обяд до храма Ват Пра Кео, храма Ват Ронг Кун (Белият храм), термалните извори, Мае Кажан и храма Дой Сутеп
- Екскурзия с обяд до парка на слоновете Мае Таенг с шоу на слонове, сафари в джунглата, рафтинг, посещение на ферма за орхидеи и пеперуди и център на народните занаяти;

Местен екскурзовод

Водач-преводач от агенцията в Банкок и Северен Тайланд;

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Цената не включва

Виза за Тайланд- 60 лв.

Екскурзии и посещения по желание с включени трансфери – заплащат се с доплащането:
- Вечерен круз по река Чао Прая с вечеря на кораба – 99 лв.
- Вечеря „Кан токе“ в традициите на Северен Тайланд – 42 лв.
- Нощно сафари в Чанг Май – 64 лв.
- Шоу Синият дракон – 83 лв.
- Екскурзия с обяд до четирите острова – 95 лв.
- Екскурзия с обяд до остров Пи Пи – 127 лв.
- Екскурзия до острова на Джеймс Бонд – 161 лв.

По желание, доплащане за късно освобождаване на стаята в деня на отпътуване:
на човек в двойна стая – 58 лв.; на човек в единична стая – 115 лв.

Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи;

По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Банкок, Златният триъгълник и почивка в Краби

Екскурзията е 12-дневна. Групата е с водач от България, самолетните билети и летищните такси са включени в цената. Настаняването е в хотели 4* на база нощувка и закуска. Полетите са на Катарските авиолинии.

Маршрут: София - Доха - Банкок - Дамноен Садуак - Чанг Рай – Мае Кажан – Чанг Май - Банкок - Краби - Банкок - Доха - София

12 дни, 9 нощувки, 9 закуски, 5 обяда

ДАТИ: 23.01.2018 - 03.02.2018 г.

=========================================================

ЦЕНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 17.11.2017 г.: 4441 лв.

РЕДОВНА ЦЕНА: 4551 лв


------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

Това пътешествие в Тайланд Ви предлага всичко, което може да си пожелаете в едно пътуване: история, традиции, култура, природа, приключение, гастрономия и пазаруване.

В столицата Банкок ще посетите най-красивия дворец в страната, резиденцията на тайландските крале - Гранд палас и Храма на зората, превърнали се в символ на страната.

Ще разгледате най-автентичните места в Тайланд – екзотичния плаващ пазар Дамноен Садуак, Чанг Рай и Чанг Май. В Северен Тайланд, в района на „Златният триъгълник“ – границата между Бирма, Тайланд и Лаос ще се докоснете до културното многообразие на този богат на етноси и история регион – някогашното кралство Лана. Ще се срещните с „жените-жирафи“, „дълги уши“ и други местни племена с различни обичаи, култура и занаяти. Очакват Ви неповторими изживявания – сафари в джунглата на гърба на слон, рафтинг, красива природа, орхидеи и пеперуди. Ще видите приказния „Бял храм“, който изглежда така, сякаш е бил създаден на земята от самия Бог.
Накрая ще посетите Краби – най-красивата провинция в южен Тайланд, където природата е създала приказни скални образувания, покрити с тропическа зеленина, чиито огромни форми се извисяват над топлите кристални води на Андаманско море и нежния, бял пясък. Още щом стъпите там, ще почувствате, че сте попаднали в Рая. Тази гледка се запечатва в сърцата завинаги.

=================================================================

ХОТЕЛИ:

Банкок – Royal Princes Larn Luang Hotel Bangkok, Superior room

Чанг Рай – Phowadol Resort and Spa Chiang Rai, Standard room

Чанг Май – Duangtawan Hotel Chiang Mai, Superior room

Краби – Krabi La Playa Resort, Premier room

===========================================================

ПРОГРАМА

23.01.2018-вт 1 ден. София ? Доха
В 22:45 ч. полет QR 226 от София.

24.01.2018-ср.2 ден. Доха ? Банкок
В 04:35 кацане в Доха. В 08:15 полет QR 832 от Доха, кацане в Банкок в 18:50. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

25.01.2018-чт 3 ден. Банкок (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. В комплекса на двореца е храмът Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на Лежащия Буда „Ват По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда (дълъг 46 м, висок 15 м), чиито нозе са украсени със 108 огромни седефени миди, а четирите ступи около храма са посветени на четиримата императори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

По желание, с доплащане – круиз по река Чао Прая с вечеря и включени трансфери. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо, вечеря бюфет на тайландска и интернационална кухня и напитки ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Ват Арун – Храмът на зората и Гранд Палас с храма Ват Пра Кео – Храмът на Изумрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на вятърния бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза.


26.01.2018-пт 4 ден. Банкок - Чанг Рай – Златният триъгълник (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Чанг Рай – най-големият град в най-северната част на Тайланд. Основан е от крал Манграй през 1262 г. като столица на неговата династия и кралство Лана. По-късно града е завладян от Бирма и остава в нейните предели до 1786 г., когато става васал на Чанг Май. През 1899 Чанг Рай е присъединен към Сиам (Тайланд), а през 1933 г. е обявен за тайландска провинция. Пристигане и трансфер до местен ресторант за обяд, след което се отправяме към Златния триъгълник - мястото, където се съединяват реките Руак и Меконг и се срещат границите на трите държави Тайланд, Мианмар и Лаос. Районът обхваща площ от 350,000 кв.км от планинските части на трите държави и е бил главният производител на опиум до 1950 г. преди Афганистан, Иран и Пакистан да станат най-големите производители на опиум в света. Днес, благодарение на Кралската фондация производството на опиум в Тайланд е почти ликвидирано и сега се отглеждат кафе, макадамия, черници, цветя, орхидеи и населението е ангажирано с производство на чадъри, хартия, ръчно тъкане на коприна, производство на дървени, лакирани, сребърни и други изделия, и туризъм. Круиз с корабче нагоре по течението на река Меконг. Връщане в Чанг Рай и настаняване в хотела. Нощувка.

27.01.2018-сб 5 ден. Чанг Рай – Мае Кажан – Чанг Май (закуска, обяд)
Закуска. Най-напред ще посетим храма Ват Пра Кео, който придобива историческо значение като мястото, където е намерен Изумруденият Буда през 1434 г., който сега украсява кралския дворец в Банкок. Той е и един от основните центрове на будисткото образование в Северен Тайланд. След това ще разгледаме храма Ват Ронг Кун (Белият храм), който изглежда така, сякаш е от някоя приказка. Тази удивителна постройка е създадена несъмнено с божественото вдъхновение, дългогодишен труд и всеотдайност от един единствен човек. Неговото име е Челермчай Костпипат, заможен тайландски художник, проектирал сградата през 1997 г. Невероятната забележителност е почти изцяло в бял цвят, с вплетени стъклени парченца, които блестят и отразяват светлината, като придават на храма фееричен вид. Бялото символизира чистотата на Буда, а стъклото - неговото учение и мъдрост, която осветява света. Всеки един детайл в храма носи смисъл и насърчава посетителите да се запознаят с будисткото учение. Идеята на храма е да се превърне в център на медитация, където хората могат да практикуват Дхарма. Продължаваме по живописния път, като ще спрем на горещите термални извори Мае Кажан за обяд. Последната ни спирка преди да пристигнем в Чанг Май е невероятният храм Дой Сутеп, разположен върху хълм, откъдето се вижда градът като на длан. Храмът е построен през 1383 г. да приюти реликва от Буда и е известен като Златният храм, заради златната статуя на Буда. В него се пази копие от статуята на Изумрудения Буда и статуя на хиндуисткия бог Ганеш, а златният чадър е символ на независимостта от Бирма и обединението с Тайланд. Комплексът е огромен, има много пристройки, статуи, параклиси и красиви градини. Пристигане в Чанг Май – най-големият и значим град в Северен Тайланд. Името му означава „нов град“ и е наречен така, защото става новата столица на кралство Лана, когато е основан през 1296 г. С упадъка на кралството, градът губи значението си и е превзет от Бирма в 1556 г, през 1775 г. става част от Сиам, а днес по значимост го превъзхожда само Банкок. Настаняване в хотела. Нощувка.

По желание и с доплащане вечеря „Кан токе“ - кухня, музика и танци в традициите на Северен Тайланд.


28.01.2018-нд 6 ден. Чанг Май (закуска, обяд)
Този ден предлага нови изживявания - слонове и тигри, рафтинг, красива природа, орхидеи и пеперуди, местни племена с различни обичаи, култура и занаяти.
Закуска и тръгваме към парка на слонове Мае Таенг, разположен на брега на едноименната река в красивата долина Маетаман, на 50 км. северно от Чанг Май. В Тайланд има около 4,000 слона, като 20% от тях живеят в провинция Чанг Май. Паркът е създаден като рехабилитационен център и осигурява грижа за слонове, биволи, кучета, птици и много други животни. Най-напред ще наблюдаваме как слоновете работят, рисуват и свирят на хармоника. После ще направим сафари на гърба на слон в джунглата, ще преминем реката и ще се върнем с волска каруца в парка, после ще направим рафтинг с бамбуков сал, управляван от от умели гребци. Ще посетим селище на планинско племе – на „жените жирафи“ и “големите уши“ или и някое от племената: Акха, Яо или Лису. Всяко племе има своя собствена култура, облекло и език, който е само говорим и живеят според традициите и религията на своя етнос. Единствено племето Яо, което произхожда от южен Китай има своя писменост и изповядва даозима, племената Лису и Акха са от Тибет, а „жените жирафи“ и „големите уши“ са бежанци от Бирма. Тези племена живеят в планините и водят номадски живот. Занимават се основно със земеделие, като използват метода на изгаряне на гората, а след като се изтощи земята, която обработват, се местят на друго място. В миналото са се препитавали основно от отглеждането на опиум. Днес, хората от тези селища изработват характерните за техния етнос тъкани, украшения, облекло, музикални инструмен-ти и други, като единствения източник на доход за тях е от това, което успеят да продадат на турис-тите. Отправяме се за обяд в ресторанта „Царството на тигъра“, който е дом на около 50 от тези големи котки. Може да се снимате с тях, да ги погалите, или по-скоро потупате (с доплащане). После ще се насладим на красотата на цветята във ферма за орхидеи и пеперуди. Ще се изумите от разнообразието на диви орхидеи и различни видове хибриди, чиито брой надхвърля 3000. Повечето от тях се излагат на годишния фестивал на цветята – едно от важните събития в Чанг Май. Накрая ще посетим център на народните занаяти, където се изработват многоцветни хартиени чадъри, сувенири от тиково дърво, изделия от сребро и други. Връщане в хотела. Нощувка.

По желание и с доплащане „нощно сафари“ в зоопарка на Чанг Май, където са събрани животни от цял свят. Счита се, че това е най-доброто нощно сафари в света, а територията му е 2 пъти по-голяма от тази на сингапурския зоопарк. Специално трамвайче обикаля парка и дава възможност на посетителите да се запознаят отблизо с нощния живот на неговите обитатели.


29.01.2018-пн 7 ден. Чанг Май - Краби (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Краби. Посрещане, транфер и настаняване в хотела. Нощувка.
Краби винаги е бил приключение за много туристи. Към Краби принадлежат общо 150 привлекателни острова, които преди са биле удобни убежища на азиатските пирати. Днес те предлагат чудесни условия за почивка - невероятно чисти и екзотични плажове. Много от прелестните острови в Краби, чиято красота и екзотика е гордост за местните хора, принадлежат към Морския национален парк Ко Пи Пи, който включва и най-известният остров в региона – Ко Пи Пи Дон и плажа Рейли.

По желание и с доплащане посещение на Синият Дракон – кабаретна програма с участието на артисти – травестити, светлинни ефекти и пищни костюми.


30.01.2018-вт 8 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

По желание и с доплащане полудневна екскурзия с обяд до четирите острова с включени входни такси за националния парк и трансфери.

Трансфер до пристанището и отплаване към живописния остров Таб – при отлив, тук се появява пясъчна коса, която създава впечатление, че морето е разделено на две, а по нея може пеша да отидете до Пилешкият остров, наречен така заради издигащата се над острова скала, която наподобява глава на пиле. Ще имате време за плаж, да плувате и да се гмуркате в тюркоазените води около острова. Предоставя се шнорхел. Продължаваме към другия скалист остров – Тан Минг, чиито води са идеални за гмуркане сред градината от корали. Зад него е остров Пода, целият покрит с палми, тропическа растителност и заобиколен от белоснежен плаж. Тук ни очаква вкусен обяд, след което се отправяме към залива Пра Нанг с известния плаж Рейли и се връщаме в хотела.

31.01.2018-ср 9 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до остров Пи Пи с включени входни такси за националния парк и трансфери.

Насладете се на това пътешествие до прелестните острови Пи Пи. Обградени от тюркоазени води и засенчени само от извисяващите се варовикови скали, архипелагът Пи Пи е райска дестинация само на 1 час от континентален Тайланд. Съставен е от две островчета. Пи Пи Дон е по-големият и е известен със своите фини плажове и коралови образувания. Ще посетим някои от плажовете на красивите заливи – Тон Сай и Лодалам, а също и залива Мая, където е заснет филма „Плажът“ с Леонардо Дикаприо, както и Плажа на маймуните. Ще имате възможност да плувате в някои от най-чистите води на света, да се гмуркате с шнорхел в красивия Хин Клан, да разгледате Пещерата на викингите, където гнездят хиляди лястовици. Ще откриете и скритите заливи на по-малкия остров Пи Пи Ли, където варовиковите скали се издигат направо от водите и са достъпни само с лодка. Може да се гмуркате с шнорхел сред кораловите градини на Ао Мая и Ао Ло Сама и сред изолираните рифове на Бамбуковия остров, както и да релаксирате на плажа. Ще видите изобилие от риби в рифовете, заобиколени от напълно необитаеми пясъчни плажове.

01.02.2018-чт 10 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до острова на Джеймс Бонд с включени трансфери и входни такси за националния парк.

Отправяме се на север от Краби към провинция Панг Нга. След около 1ч30м - 2 ч. пристигаме на пристанището Та Дан, откъдето продължаваме към залива Панг Нга, който се слави с удивителната си природна красота и малкия остров Као Пин Кан. На около 40 м. от неговия бряг се извисява странната отвесна скала Та Пу, която в основата си е 4 м. в диаметър, а в горна си част е 8 м. Всъщност двата острова Као Пин Кан и Та Пу стават известни като Островът на Джеймс Бонд през 1974 г. след като тук е заснет филма „Човекът със златното оръжие“ с Роджер Мур като агент 007. Ще имате време за разходка и снимки. Продължаваме към пещерата с огромни сталактити. После се отправяме към мюсюлманския остров Пани, известен с наколните си жилища. Тук ще обядваме и ще посетим местното училище. Селището е основано в края на 18 век от две индонезийски рибарски семейства, а сега на острова живеят 360 семейства (1685 човека), потомци на двете номадски фамилии от остров Ява. *Няма възможност за плуване и гмуркане, тъй като водата в залива е мътна. Връщаме се на пристанището Та Дан и продължаваме с миниван за Краби. Попътно ще разгледаме храма Суван Куа (Пещерата на маймуната) и ще спрем край красивия водопад „Раман“, където може да плувате, ако има достатъчно вода.

02.02.2018-пт 11 ден. Краби ? Банкок (закуска)
Закуска. Свободно време. Освобождаване на саята до 12:00 ч. *При желание и с доплащане – късно освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет PG 264 в 19:40 за Банкок, кацане в 21:05 и следващ полет за България.

03.02.2018-сб 12 ден. Банкок - Доха - София
В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок, кацане в Доха 04:45 ч.
В 06:40 ч. полет QR 227 от Доха, кацане в София в 11:55 ч.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Записване и плащане:
При записване: лична карта, паспорт с минимум 6 месеца валидност след датата на пътуване (след 03.08.2018) и 2 свободни страници; 2 снимки 3.5 х 4,5 см, данни за визовия формуляр и депозит 1500 лв.
Остатъка до 100% - до 07.12.2017

Информация:
За посещение на Тайланд е необходимо пътуващите да имат предварително издадена виза.
Агенцията обработва и подава документите в консулската служба без допълнителна такса.
Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 22.12.2017
Авиокомпаниите си запазва правото да променя полетното разписание и летищните такси.
В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се запазват включените услуги.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси.

Важно:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая и, ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за раз-ликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване ТП заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти