Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Япония с дъх на пролет и вишни - Потвърдена - 15.04 - 26.04.2017

Номер на оферта

/

180849

Дати & цени

Цената включва

10 нощувки в 2/3* хотели

Самолетен билет София -Токио - София с включени летищни такси

Едноседмичен билет за влака-стрела ”Шинкансен” и всички влакове/автобуси в страната

Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония

Входни такси за местата, описани в програмата

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Български водач-преводач живял и пътувал в Япония повече от 2 години

Всички трансфери по програмата, включително градски транспорт

Цената не включва

Допълнително се заплаща 600 лева за единична стая

Лични разходи - около 800 лева

Допълнителен транспорт или мероприятие извън програмата

Програма на пътуването

ПОСЛЕДНИ МЕСТА ЗА ДАТИТЕ - 15.04 - 26.04.2017, когато все още можете да се полюбувате на цъфналите вишни и прекрасните цветни градини на Япония през пролетта! - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА

Както и есенни дати 16.09.- 27.09.2017!

28.03.2017г.- 08.04. 2017г. - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА

12 дни/9 нощувки
Цена 4990 лв.

София - Токио - Хаконе - Такаяма - Каназава - Киото - Нара - Осака - Никко - Токио - София

За ваше удобство работим с малки групи - 9 - 10 човека, за да сме по - мобилни и да можем да обърнем внимание на предпочитанията на всеки един от пътниците. Ще отделим специално внимание на местните деликатеси по райони и ще се потопим максимално в местната култура.

След 5 години активно пътуване в Азия и Южна Америка, 2 години от които живях в Токио, мога с ръка на сърцето да кажа, че Япония е едно много специално място! Изключителна култура, удивляваща природа, феноменална храна, а хората - те просто трябва да се видят и усетят! Едва ли има някой, който не е чувал за красотата на японските цъфнали череши (сакура). Да си подариш пътуване до тази невероятна страна и то точно по това време на годината, е едно от онези преживявания, които се помни цял живот. Помня вълнението, което ме завладя, първата пролет, която прекарах в Токио! Още в началото на март улиците са украсени тематично, в магазините преобладават сладкиши, бонбони, дори бира със сакура( цъфнали вишни, череши) и всички тръпнат в очакване. Тръпката се носи във въздуха, вижда се в лицата на хилядите хора излязли по парковете, всички говорят само за това. Неописуемо е!

Запознайте се с нашата програма:

ДЕН 1/2

Полет за Токио, трансфер и настаняване в хотел.

Ще пристигнем вечерта, така че след кратка почивка ще се настаним в някоя изакая (местна кръчма), ще си кажем наздраве с чаша саке и ще си похапнем якитори (традиционна местна скара).

ДЕН 3

Ще станем рано и ще отидем до най - стария, а и най- големия будистки храм в Токио - Сенсо-джи Той е посветен на богинята на милосърдието и се намира в историческия квартал Асакуса. От храма се вижда и издължения силует на - Токио Скай Трий (634 м), която е и най -високата телевизионна кула в света.

Ще се помолим и ще се разходим в красивата градина, в която е разположен той. Ще похапнем някой от местните деликатеси, приготвени на място и ще продължим към парка Уено, който е едно от най - популярните места за наблюдаване на японските вишни в Токио. Паркът разполага с множество шинтоистки храмове, които ще разгледаме, зоологическа градина и няколко музея, включително и Музея на Нинджата.

За обяд ще отидем да похапнем рамен (традиционна японска супа с нудъли), а след това ще се разходим в Акихабара - кварталът на мангата и електрониката.

На свечеряване ще се качим до обсерваторията на Metropolitan Government Building в Шинджуку и ще видим от високо целия град! Ако имаме късмет и времето е ясно, ще можем да видим и вулканът Фуджи от там.

Вечерта, с тези, които желаят, ще се гмурнем в нощния живот на Шинджуку - един от най - емблематичните центрове за нощен живот в света!

ДЕН 4

Ще станем рано и с влак ще отпътуваме до Хаконе - част от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу. Известен с горещи извори, природни красоти и най - вече като емблематичното място, откъдето може да се наблюдава вулканът Фуджи.

Ще се приберем да отпочинем за час два в хотела и вечерта ще прекараме на най-големият изкуствен остров в Япония - Одайба, известен своите центрове за шопинг и забавления. Също така има и плаж, от където ще се полюбуваме на прекрасните светлини Rainbow bridge.


ДЕН 5

Днес ще се придвижим до Такаяма, първо с влакът - стрела шинкансен, а след смяна в Нагоя с бърз влак през Японските Алпи. Такаяма е град в планинския регион Хида. Известен е с това, че е запазил традиционната култура на красивия си стар град.

Ще посетим Hida Folk Village - открит музей, където традиционната архитектура е пресъздадена в прекрасна планинска обстановка.

ДЕН 6

Районът е известен с производството на зеленчуци на голяма височина. Ще започнем деня с разглеждането на сутрешните пазари, които датират от 600 години и ще се разходим из запазения стар град, за да усетим атмосферата от периода Едо (1603-1868г.)
Продължаваме към Каназава. Успял да избегне бомбардировките през Втората световна война, градът съчетава модерна и традиционна Япония. Пълен с исторически забележителности, като замъкът Каназава, Kenrokuen Garden (една от най - красивите градини в Япония), Bukeyashiki (Samurai House), чаения квартал, кваталът на гейшите и самураите, както и музея на съвременното изкуство от 21ви век. Вечерта ще хапнем в някой от известните рибни ресторанти там.

ДЕН 7

Днес ще се отправим с влак към старата столица на Япония - Киото, където ще прекараме следващите две нощи.

Киото е един от градовете с най - богата култура в Азия. Дом е на 17 обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, както и на 1600 будистки храмове и 400 шинтоистки светилища.

Ще започнем с посещение на замъка Ниджо-джо и ще продължим с разглеждането на зашеметяващия дзен будистки Златен храм (Кинкаку-джи), и двата храма са известни обекти на ЮНЕСКО.

С който желае ще се разходим в известната бамбукова гора в Арашияма. Смята се за една от най-красивите гори в света обхваща площ от 16 квадратни километра. В близост се намира и парка на маймунитe, както и храмът Тенру-джи.

Привечер ще се отправим до квартала на гейшите Гион и ще се разходим между исторически дървени къщи и малки улички. След това ще поседнем в близост до реката Камо, където ще се слеем с местните и ще се полюбуваме на прекрасната гледка.

ДЕН 8

Сутринта ще посетим едно от най-старите и най-важни Шинто светилища в Япония - Шимогамо. То е в списъка на ЮНЕСКО, датира още от преди Киото да стане столица, притежава 53 сгради и е разположено в гора с вековни дървета.

След тази вдъхновяваща разходка сред природа и храмове , ще посетим храмът на 1001 -та статуи на Канон, богинята на милосърдието, след което ще се качим на влака и ще се отправим към третия по големина град и неофициална кулинарна столица на Япония - Осака. Това е мястото с най - вкусна улична храна в страната и огромно количество ресторанти и барове, които не може да пропуснем.

Казват, че в Осака са и най-добрите и разговорливи хора в Япония, за разлика от тези в Токио, например, където са прекалено заети, за да бъдат дружелюбни. Интересен факт за Осака също е и, че за разлика от останалата част от страната, където всички стоят от ляво, когато се возят на ескалатори или вървят по тротоара (поради обратното движение в Япония), то в Осака всички стоят от дясно!

Разбира се, ще посетим и замъкът в Осака и неговата прекрасна градина, особено в сезона на вишните!

ДЕН 9

Ще послветим първата част на деня на най - старата столица на Япония - Нара.

Поели към символът на Нара - храма Тодайджи, ще преминем през парка на елените, които също са една от причините градът да е толкова известен. Ще можем да ги нахраним и да им се полюбуваме преди да се потопим в историята на най - стария храм в Япония, съхранил в себе си и най - голямата статуя на Буда в страната.

Ще се върнем в Киото за още една нощувка, разходка из малките улички и традиционна вечеря. Който желае може да участва в традиционна японска чаена церемония или да посети традиционно театрално или танцово представление (срещу допълнително заплащане).

След като се върнем от Нара отново на влака стрела и ще се отправим отново към столицата.

ДЕН 10

С по - ранобудните можем да отидем до един от най-големите рибни пазари в света – Цукиджи и да похапнем прясна риба за закуска.

След това ще се отправим към Никко. От японски името на града се превежда като “слънчева светлина”. Известен с най-пищно украсения храм - Тошогу и мавзолей на Токугава, основател на шогуната Токугава.

След разходката назад в историята, отново ще се върнем към космополитно Токио и ще отидем до емблематичното и най - натоварено кръстовище в света, намиращо се в Шибуя. Кварталът е известен с ресторантите и нощния си живот, което го прави и подобаващо място за последната ни вечер в Токио.

ДЕН 11

Последният ден ще отделим за най - големия шинтуиски храм в Токио - Мейджи, построен в чест на първия съвременен император на Япония. Ще посетим и красивият парк в Шинджуку, който притежава няколко различни градини. Там можем да завършим нашата разходка с чаена церемония и вкусни сладки в традиционна къща за чай.

ДЕН 12

Полет за София

Визов режим
Не се изискват се визи за българи.

Здраве
Няма задължителни медицински и здравни изисквания.
Записване за екскурзията: Плащане на депозит от 50% от сумата по банков път до 28.02.2017. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Възможно е плащане на вноски- обадете ни се и заедно ще измислим най- доброто решение!

Доплащане на цялата сума 30 дни преди заминаването.
Изпращане на копие на международния Ви паспорт.
Важно!
Международният Ви паспорт трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на заминаване.

Допълнителна информация

Цената е с намаление за датите 07.03-16.03.2017 от 200лв.

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Пролет 2024 - Япония |  Пролет 2024 - Токио

Избрани оферти