Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Тайланд и Бангкок: По стъпките на ЮНЕСКО

Номер на оферта

/

203265

Дати & цени

Цената включва

Непознатият Тайланд и Бангкок: По стъпките на ЮНЕСКО с Български водач-преводач от София

Дата на тръгване- 09.11.2017

Цена на човек в двойна стая – 1497 евро
Доплащане за единична стая – 260 евро

Цената включва:
• Самолетен билет с Катарски авиолинии, включени всички такси, 1 ръчен и 1 чекиран багаж до 30 кг.
• 7 дневен тур и всички посещения описани в програмата с включени входни такси
• Пътуване с луксозен климатизиран автобус, по 2 бутилки минерална вода в автобуса на човек на ден, местен екскурзовод на английски
• 6 нощувки в описаните 4 звездни хотели в програмата или подобни
• 3 нощувки в Ambassador Hotel 4 звезди в Бангкок или подобен
• 8 бюфет закуски, 6 обяда и 6 вечери
• Медицинска застраховка за 11 дни с покритие 20000 евро
• Водач-преводач от България

Цената не включва

• Виза за Тайланд 30 евро, ако има такава
• Допълнителни екскурзии в Бангкок (по желание)
• Обяди и вечери в Бангкок
• Напитки по време на храненията
• Разходи от личен характер
• Доплащане медицинска застраховка за лица над 70г. – 11 евро

Условия за записване:
• 30% депозит се заплаща при записване
• Пълно плащане се изисква до 21.09.17г.
• Международен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на влизане в Тайланд и 1 снимка паспортен формат
• 15.09.17г. е крайния срок за уведомление от страна на агенцията, в случай, че не е събран мининмум за пътуване

Условия за анулация и неустойки:
• До 15.09.17г. може да анулирате пътуването без неустойка.
• Ако анулирате пътуването си в периода 15.09.17г. до 09.10.17г. дължите 30% неустойка
• След 09.10.17г. нищо не се възстановява

Забележка:
• Групата ще се осъществи при минимум 16 записани туриста.
• Няма здравни и медицински изисквания за пътуването
• Авиокомпанията запазва правото си да промени часовете на полетите, в случай на промяна на разписанието
• Възможни са незначителни промени в зависимост от местните условия и налични свободни места в хотелите

Допълнителна информация:
• Програмата е съобразена и подходяща за всички възрасти
• В програмата няма предвидени екстремни изживявания
• Препоръчваме удобни дрехи и обувки за цялото пътуване
• За посещение на храмовете не е желателно носене на къси панталони, къси поли и потници
• Средната дневна температура в Северен Тайланд през ноември е 27 градуса

Програма на пътуването

ПРОГРАМА

09 ноември: София-Доха
В 1000ч. сборен пункт летище София –Терминал 2. Излитане от София в 1205ч. – кацане в Доха в 1745ч. Излитане от Доха в 2040ч.

10 ноември: Бангкок- Аютая (закуска, вечеря)
Кацане в Бангкок в 0655ч. След като вземем багаж си, ще отидем в хотел Airy Suvarnbhumi (или подобен) в близост до летището за освежаване и закуска. От там ще отпътуваме с луксозен климатизиран автобус към старата столица на Тайланд- Аютая (Ayutthaya) основана през 1351 г. По пътя ще посетим кралския дворец БАНГ ПА ИН (BANG PA IN) известен още като „летния дворец“ построен през 1632г. В момента двореца е отворен за посетители и се ползва рядко от кралското семейство само в специални случаи. По обяд ще пристигнем в Аютая и ще се настаним в хотел Krunsri Riverside 4**** (или подобен). След кратка почивка, следобяд ще посетим Историческия парк и руините на Аютая, включени през 1991г. с списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Паркът е разположен на остров, заобиколен от три реки и се състои от руини на храмове и дворци на древното кралство Аютая. След това ще посетим местния пазар и ще се върнем в хотела за вечеря и нощувка.

11 ноември: Аютая-Лопбури-Сухотай-Фитсанулок (закуска, обяд, вечеря)
В 0615ч. преди закуска ще посетим местния сутрешен пазар, където се раздава безплатна храна на монасите. След това ще се върнем в хотела за закуска. Напускане на хотела и отпътуване към древен Лопбури (LOPBURI), където ще разгледаме двата най-известни храма: Monkey Shrine и The Phra Prang Sam Yud датиращи от кхмерската епоха, а в момента Маймунският храм се обитава от стотици макаци, свикнали с близоста на хората и очакващи храна. Ще обядваме в местен ресторант и ще продължим по стъпките на ЮНЕСКО към Историческия парк Сухотай (SUKHOTHAI). Град Сухотай (в буквален превод „Зората на щастието“) е столица на царство Сухотай през 13 и 14 век – днешен Северен Тайланд. Паркът е с размери 2 км. на 1,6 км, състои се от 193 руини. В него са останките на царския дворец, 26 храма и древни фигури на Буда. След това ще продължим към град Фитсанулок (PHITSANULOKE)- един от най-важните исторически градове в северен Тайланд, основан преди повече от 600г. и привечер ще се настаним в Topland Plaza Hotel 4**** (или подобен). Вечеря в хотела и нощувка.

12 ноември: Фитсанулок- Чанг Рай (закуска, обяд, вечеря)
Закуска и напускане на хотела. Ще тръгнем към Историческия парк Сри Сатчаналай (Historical Park Sri Satchanalai). „Градът на добрите хора“ е основан през 1250 г. като втори център на царство Сукотай и като резиденция на короната през 13 и 14 век. Тъй като градът е разположен между два хълма, около него е била построена 5 м. стена с ров, за да отблъсква нарастващите бирмански атаки. Обяд в местен ресторант. Продължаваме нашия тур към езерото Фаяо (Phayao) с площ от 20 кв. км. Около него има огромни оризови полета, а изследванията са доказали множество водни разстения, над 40 вида риба и птици. След като се насладим на великолепната природа на севера, ще посетим УАТ РОН ХУН (WAT RONG KHUN) – Белия Храм, изграден от бял камък с вградени в него хиляди огледалца, които го правят блестящ на слънчевата светлина. В Тайланд има много храмове, но това е един от храмовете, който задължително трябва да се посети. Привечер ще пристигнем в ЧАНГ РАЙ (CHIANG RAI)- най-северния голям град в Тайланд основан през 1262 г. Завладян от Бирма, градът е бил няколко стотин години под нейно владение, докато през 1933 г. е обявена за провинция на Тайланд. Настаняване в Golden Pine Resort 4**** (или подобен) в Чанг Рай . Вечеря и нощувка.

13 ноември: Чанг Рай – Чанг Май (закуска, обяд, вечеря)
След закуска ще тръгнем към световно известния Златeн триъгълник (Golden Triangle), където се събират трите държави: Тайланд, Мианмар (Бирма) и Лаос, разделени от река Меконг и река Руак. Тук ще видим гигантската златна статуя на Буда в кораб, статуи на слонове и много други местни забележителности. През 50те години на миналия век Златния триъгълник е бил най-голямата област за производство на опиум в Азия. В днешни дни е останал само музея на „Опиума“, който също ще разгледаме. След това ще отидем до МАЕ САЙ (MAE SAI)- най-северния град в Тайланд на границата с Мианмар. Ще се разходим из известния открит пазар и ще видим типичния тайландски живот. Ще обядваме в местен ресторант на река Меконг с гледка към Лаос.След обяд ще продължим към селото на местното племе Карен (Hilltribe Village), където живеят жените с необичайно дълги вратове. Това е племенна традиция да слагат месингови пръстени на вратовете си, която продължава и до днес. След това по пътя си към Чанг Май ще спрем на невероятните горещи извори, разположени сред зелени хълмове и дървета. Привечер ще пристигнем в град ЧАНГ МАЙ (CHIANG MAI)- столица на провинция Чанг Май и най-големия град в Северен Тайланд. Намира се на 700 км. от Бангкок и е разположен сред най-високите планини в Тайланд. Чанг Май е една от 25-те най-добри дестинации в света за 2014г. Ще се настаним в Empress hotel 4**** (или подобен). Ще се насладим на вечеря в чанг май стил с шоу програма и танци. Нощувка.

14 ноември: Чанг Май (закуска, обяд, вечеря)
След като закусим в хотела ще разгледаме града. Ще се разходим до планината Ват Дои Сутеп (Wat Doi Suthep), където се намира ферма за слонове и орхидеи. Ще наблюдаваме шоуто на слоновете, а при желание може и да пояздим слон срещу 600 бата (около 15 евро) на човек. Ще обядваме и ще се разходим из селото на занаятите Санкампампаен (Sankhampaeng), където занаятчии създават невероятни произведения на изкуството, като дърворезба, скъпоценни камъни, сребърни прибори, тайландска коприна и др., които има възможност да се договорят на доста добри цени. Връщане в хотела за почивка, вечеря и нощувка.


15 ноември: Чанг Май- Лампанг-Так (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към град ЛАМПАНГ (LAMPANG)- смесица от културите на Мон, Шан, Бирма и Ланна Тай. Там ще разгледаме храма на Изумрудения Буда - Пра Кае (Prakaew) – един от най-почитаните буди в Тайланд. След това ще минем покрай язовир Пхумибол (Phumiphol Dam) в провинция Так (Tak) построен с цел съхранение на вода, производство на водноелектрическа енергия, контрал на наводненията, управление на риболова и проникване на морски води.По пътя ще обядваме в местен ресторант. След обяд ще пристигнем в град Так, където ще се настаним в хотел Vieng Tak 4**** (или подобен). Вечерта ще разгледаме вечерния пазар и ще вечеряме в местен ресторант. Нощувка.

16 ноември: Так- Бангкок, около (закуска, обяд)
Закуска в хотела и отпътуване към Бангкок. По пътя към долен северен Тайланд ще разгледаме руините и храма Кампаенг (Khampaeng) също в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще обядваме в местен ресторант и продължаваме към Бангкок. Привечер ще пристигнем и ще се настаним в Ambassador Hotel 4**** в централната търговска част на града, с множество молове, магазини и заведения наоколо.Свободно време. Нощувка.

17 ноември: Бангкок (закуска)
Закуска в хотела. Свободно време за пазар или допълнителни екскурзии по желние.

18 ноември: Бангкок (закуска)
Закуска в хотела. Свободно време за пазар или допълнителни екскурзии по желание.

19 ноември: Бангкок- София
Ще тръгнем от хотела за летище в 0500ч. Излитане от Бангкок в 0835ч, кацане в Доха в 1200ч. Излитане от Доха в 1430ч. и в София на Терминал 2 ще кацнем в 1850ч.

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти