Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сием Реап

Тайланд и Камбоджа с Ангкор Ват – империите на Сиам и кхмерите

Номер на оферта

/

227927

Дати & цени

Цената включва

-15 нощувки в хотели с климатик 3*
-15 закуски
-Самолетен билет София – Банкок отиване и връщане с включени летищни такси
-Самолетен билет Пном Пен – Банкок с включени летищни такси
-Транспорт с частен микробус с климатик по време на пътуването
-Туристически автобус от Камбоджанската граница до Сием Рип
-Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности на Сиамската и Кхмерската империя
-Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
-Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
-Български водач-преводач с опит в Индокитай по време на цялото пътуване в региона и местни екскурзоводи
-Всички трансфери по програмата

Цената не включва

-Лични разходи за храна не упоменати в програмата (предвидете минимум 950 лева), вода и напитки, шопинг
-Възможност за настаняване в 4* хотел на Ко Чанг
-Допълнително се заплаща 130 лева за 4те нощувки на острова
-Допълнително се заплаща 370 лева за единична стая
-Визи за Тайланд - 90 евро (две влизания)
-Виза за Камбоджа (издава се на границата) – 30 щ. долара
-Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса - около 25 щ. долара
-Трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет различен от този на основната група
-Транспорта в Тайланд и Камбоджа, който не покрива основната програма като например всички опционални мероприятия

Програма на пътуването

Бангкок – Реката Куай – Аютая – остров Чанг – Ангкор Ват – Пном Пен – Бангкок

Има някаква магия свързана с Индокитай, която запленява много от посещаващите този регион. Опознайте най-доброто от културата и историята на Сиамската и Кхмерската империи. Насладете се на пъстроцветния подводен свят в морския национален парк край остров Чанг и открийте пленителни водопади сред джунглите край живописната река Куай. Изследвайте обгърнатите от джунглата руини на Ангкор Ват – най-големия религиозен монумент в света. Със своите красиви градини, каменни склуптури и безкрайни възможности за снимки, посещението на магическия и мистериозен комплекс ще остане с вас завинаги.

=================================================================

ДАТА НА ЗАМИНАВАНЕ: 29.10.2018 г.


====================================================

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 3290 лв.

===========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=====================================================

ПРОГРАМА:

1 Ден: СофияБанкок Полет за Банкок.

2 Ден: Банкок
Пристигане в Банкок на обяд и трансфер до хотела. Множество храмове,музеи, пазари и ресторанти ви очакват в този бликащ от енергия град. След настаняване в хотела ще имаме възможност за разходка из китайския квартал награда, изпълнен с аромати и цветове. По време на разходката ще посетим Ват Траимит – дом на петтонната фигура на Буда, направена от масивно злато. Залезът ще посрещнем на бреговете на Чао Прая в нежния и прекрасен Ват Арун, който е считан за първия храм в новата столица Банкок. Една невероятна панорамна гледка на нощен Бангкок и реката от един от най-високите открити барове в света, намиращ се на 63-ия етаж ще бъде идеалният завършек на деня. Нощувка.

3 Ден: Банкок
Днес започваме деня с разглеждане на изключително богатия и изящен Кралски дворец. Построен през 1782 г. от крал Рама I, двореца е бил център на властта за 150 години. Всяка сграда е невероятно произведение на изкуството в тайландски и европейски стил. Ще разгледаме забележителните с градина Тронната зала и Кралската резиденция, както и храма на изумрудения Буда, считан за най-свещения и красиво декориран храм в страната. Изумрудения Буда е най-почитаното изображение на Буда в Тайланд. Ще посетим един от емблематичните храмове на града – Храма на Полегналия Буда. Нощувка.

4 Ден: БанкокКанчанабури (около 4 часа)
По пътя ще разгледаме и най-високата будистка ступа в света – 127 м. Продължаваме за региона на Канчанабури известен не само със своите природни красоти, но и като един от двата региона в Тайланд с най-много джунгли. В главния град Канчанабури ще посетим информативния Тайландско-Бирмански железопътен музей, запознаващ ни с историята на региона по времето на Втората Световна война. Ще се насладим на спокойните води на река Куай в сянката на „Моста на река Куай“ от едноименния филм. Водопади, реки, варовикови хълмове с пещери и джунгли предоставят едни от най-красивите пейзажи в цялата страна. Настаняване в хотел на брега на реката Куай и свободно време за релакс сред прекрасната природа или плаж на басейна на хотела. Нощувка.

5 Ден: Реката Куай
След закуска ще спрем да видим известния със смъртта на хиляди души проход “Hellfire”, който е бил издълбан в скалите от затворници по времето на ВторатаСветовна война за да прокарат път към Мианмар. Очаква ни ден изпълнен с вълнуващи приключения. Отпътуваме за джунглите близо до границата с Мианмар, където ще посетим местно село. Започваме с лек преход из бамбукова гора като нашия местен гид ще ни обясни за флората и фауната на джунглата. Ще си починем край водопад дълбоко в джунглата и ще си споделим обяда заедно с местните хора, опитвайки техните ястия. След обяда ще се насладим на красивите пейзажи спускайки се по реката с бамбуков сал до селото. На връщане ще имаме време да посетим чудния водопад Sai Yok Noi, част от едноименния национален парк –място на снимачни сцени от филма ”Ловецът на елени”. Свободно време за релакс край басейна на хотела. Нощувка.

6 Ден: Национален парк Ераван - Канчанабури - Аютая (около 3 часа)
След закуска ще се отправим към националния парк Ераван с едноименния водопад, смятан за един от най-красивите в Югоизточна Азия. Ще се разходим покрай първите 5 нива на прекрасния водопад и ще имаме възможност за почивка и къпане в зелените му кристално-ясни басейни, заобиколени от гъстата джунгла. Следобяд ще отпътуваме към старата столица Аютая (обект на ЮНЕСКО). Нощувка.

7 Ден: Аютая – Банкок (около 2 часа)
Аютая е била столица на Тайланд от 14 до 18 век и основен търговски център, смятана от мнозина за един от най-великолепните градове в света. Ще разгледаме пеша руините на историческия парк, който включва различни пагоди и образи на Буда. Ще посетим и летния кралски дворец Банг Па-Ин. Привечер продължаваме за Банкок и настаняване в хотела. Нощувка.

8 Ден: Банкок – остров Чанг (около 6-7 часа) Сутринта отпътуваме към един от райските острови на Тайланд намиращ се близо до границата с Камбоджа – Ко Чанг, който е национален парк с 75% дива джунгла във вътрешността. Със стръмни, покрити с джунгли върхове, издигащи се от моретои заобиколени с плажове с бели пясъци, зеленият Ко Чанг е идеалният тропически остров. Свободно време да се насладите на безкрайните му плажове. Нощувка.

9 Ден: Остров Чанг
Свободен ден за плаж и различни занимания според личните интереси (срещу допълнително заплащане). Възможност за преход в планинската вътрешност на острова, където ще откриете красиви водопади и гъста джунгла. Възможност за хранене, къпане и сафари със слонове из девствената джунгла на острова. Възможност за масажи. Нощувка.

10-11 Ден: Остров Чанг
Свободен ден за плаж и различни занимания според личните интереси (срещу допълнително заплащане). Възможност за гмуркане и шнорхелинг из пъстроцветните коралови рифове на островите в близост до Ко Чанг, които са част от морския национален парк. Възможност за масажи. Нощувка.

12 Ден: Остров Чанг – Сием Рип (около 10 часа)
Сутринта напускаме острова по посока границата с Камбоджа. След прекосяването й пристигаме в Сием Рип - чаровен град със стари френски къщи,спокойно течаща река и булеварди със сенчести дървета. След настаняване в хотела разполагаме със свободно време, за да се потопим в атмосферата на града. Нощувка.

13 Ден: Ангкор Ват
Започваме деня с посещение на древния град Ангкор – великата столица на кхмерската империя и едно от чудесата на археологическия свят. Преоткрит в краяна 19 век от френски изследователи този огромен град се превръща в един от най-посещаваните в Югоизточна Азия. Ще започнем разглеждането на храмовете Ангкор (обектна ЮНЕСКО) с мистериозния кралски град Ангкор Том и и загадъчния храм Байон със своите безбройни скулптурни декорации. Няма да подминем и живописния храм Та Пром, сгушен в нещо като прегръдка от корените на гигантско дърво – гледка,която ще се запечата в съзнанието ви. Следобед ще посетим великолепните руини на Ангкор Ват – едни от най-впечатляващите в света. Храма все още притежава чудесните скулптурни Апсара изображения от ерата на Ангкорианското изкуство. Ще завършим разходката назад във времето като се потопим в цветовете на залеза над едно от най-тайнствените архитектурни великолепия – Ангкор Ват. Преживяване,което не е за пропускане. Нощувка.

14 Ден: Ангкор Ват/Сием Рип
Желаещите могат да изпитат магията на изгрева над Ангкор Ват – гледка и изживяване, което си заслужават ранното ставане (срещу допълнително заплащане). Днес ще посетим езерото с плаващите селища - Тонле Сап, само на 15 км. от Сием Рип, то е най-голямото езеро в Югоизточна Азия и определено от ЮНЕСКО като биорезерват. По желание може да разгледаме и останалите забележителности на внушителния град Ангкор (срещу допълнително заплащане). Вечерта има възможностза посещение на представление с традиционни апсара танци (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

15 Ден: Сием Рип – Пном Пен (около 5 часа)
След закуска отпътуваме за столицата на КамбоджаПном Пен. Блестящите кули на кралския дворец, оранжевите одежди на разхождащите се монаси, ипривлекателната локация на реката Меконг превръщат града в едно от скрититебижута на Азия. Настаняваме се и се отправяме към Централния пазар и неговите неизброими цветове и аромати. Следва красивият будистки храм Ват Пном, от който произлиза името на града. Питие в едно от крайбрежните кафета, наслаждавайки се на залеза край реката, е един подобаващ завършек на деня. Вечерта ще имаме възможността да се потопим в легендарния нощен живот на Пном Пен. Нощувка.

16 Ден: Пном ПенБанкок (полет около 1 час)
След закуска ще се насладим на блестящите кули на кралския дворец, оранжевите одежди на разхождащите се монаси и впечатляващата Сребърна пагода. В далечното минало известен като „Перлата на Азия”, имиджа на Пном Пен пострада по време на гражданската война. Ще отделим време на опознаването на миналото на Камбоджа и режима на Червените кхмери. Ще посетим музея Туол Сленг, който представя тъмната страна на страната и болката на миналото. Полет до Банкок, трансфер до хотела и свободно време за вечерна разходка из града. Нощувка.

17 Ден: Банкок
Свободен ден за допълнителна програма (срещу допълнително заплащане) и шопинг. Нощен полет до София.

18 Ден: БанкокСофия Кацане в София.

Тагове

Оферти - Камбоджа |  Оферти - Сием Реап |  Екскурзии - Камбоджа |  Екскурзии - Сием Реап |  Екзотична почивка 2024 - Камбоджа |  Екзотична почивка 2024 - Сием Реап

Избрани оферти