Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Тайланд – величието на древен Сиам

Номер на оферта

/

230069

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Банкок – София с прикачване;
- Летищни такси;
- Регистриран багаж до 30 кг;
- 3 нощувки със закуски в хотел Royal Bangkok Chinatown 4* в Банкок или подобен;
- 1 нощувка със закуска в хотел Chakungrao Riverview - 3* в Кампаенг Пет или подобен;
- 2 нощувки със закуски в хотел Holiday Inn 4* в Чианг Май или подобен;
- 1 нощувка със закуска в хотел Legendha Resort 3* в Сухотай или подобен;
- 5 обяда по време на ексурзиите;
- Трансфер летище – хотел – летище с лицензиран транспорт;
- Представител на туроператора с български език при мин. 20 пътуващи.
- Местни екскурзоводи с обслужване на място на английски език;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс;

Цената не включва

- Всички хранения извън програмата;
- Напики към храненията;
- Разходи от личен характер (за пране, телефон, напитки, бакшиши и др.);
- Всякакви други услуги, неспоменати по-горе.
- Тайландски масаж
- Входна виза за Кралство Тайланд на стойност 30 евро+ 25 евро такса обработка, в случай, че ТО съдейства за издаването. Таксата не подлежи на връщане независимо от решението по заявлението;
- Бакшиши за екскурзовод и шофьори (около 35 EUR на човек за цялата програма);
„кантоке вечеря“ с традиционни танци и културни представления;
- Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
Застраховка Отмяна на пътуване;

Програма на пътуването

Банкок – Аютая – Кампаенг Пет – Лампанг – Чианг Май – Лампун – Сухотай – Лопбури – Банкок

Дни на провеждане – всеки понеделник

8 дни/7 нощувки

Открийте съвременния Тайланд и древния Сиам по време на тази запомняща се осемдневна обиколка, която започва и завършва в Банкок. Насладете се на древните паметници, забележителните храмове и оживените пазари, които правят Тайланд най-завладяващата страна в Югоизточна Азия. Посетете Аютая и Сухотаи, които пазят отминалото величие. Срещнете се с жителите на отдалечени тропически села, където минало и настояще съжителстват в перфектна хармония. Присъединете към едно магическо пътуване, за да откриете съкровищата Сиам!

=====================================================

ЦЕНА НА ТУРА, на човек в лева при мин. 2 пътуващи:

В Двойна/Туин легло – 2199 лв.

=====================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=====================================================

Програма:

Ден 1 Банкок - пристигане
Пристигане на Международното летище в Банкок. Трансфер до хотела. Свободно време през остатъка от деня. Може да се отдадете на традиционен тайландски масаж и да опитате от невероятните местни специалитети. За края на деня препоръчваме да се насладите на залеза от някой от многобройните баровете на покрива на небостъргачите, които са част от пейзажа на града. Възможностите са неограничени. Нощувка в хотела.

Ден 2 Банкок
Закуска. Свободно време за почивка, самостоятелни занимания или екскурзии срещу допълнително заплащане. Препоръчваме Кралския дворец, великолепен архитектурен шедьовър, който е бил използван като кралска резиденция от 18-ти век до средата на 20-ти век. Без съмнение е национална забележителност и вероятно най-посещаваният паметник в Тайланд. В сградата се помещава "Wat Phra Kaew", най-свещения храм на Банкок, където се намира известният Изумруден Буда.


Ден 3 Банкок – Аютая – Кампаенг Пет
Закуска. След това ще се отправите към старата столица Аютая и руините на този великолепен град, чиято по-голяма част е била разрушена още преди 250 години от нахлулата бирманска армия. Днес можете да видите величието града, запазило се в храмовете Wat Yai Chaimongkhon, Wat Phanan Choeng и Wat Mahathat – където корените на дърветата са обгърнали главата на една от статуите на Буда. След това ще продължите по каналите на града с традиционна лодка, за да се насладите на незабравим круиз и да разгледате архитектурните паметници от различна перспектива. След обяда в традиционен ресторант ще продължите към Кампаенг Пет. Пристигане и настаняване. Нощувка.

Ден 4 – Кампаенг Пет – Лампанг – Чанг Май
Закуска в хотела. Отпътуване към Лампанг. След пристигането ще разгледате храма Wat Phra That Lampang Luang. Комплексът е изграден в традиционния тайландски архитектурен стил Лана - разположен на хълм, заобиколен от стени. Ще се изкачите по стълбите, които водят към комплекса от 7 сгради и свещено дърво. Ще се полюбуваме на бронзовата статуя на Буда в кралската зала и на реликвата на Буда в храма със златната кула. Обяд в местен ресторант. След това пътуването Ви ще ще продължи към Чанг Май, известен като „Розата на Севера“. Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време за почивка или самостоятелни занимания. Може да разгледате самостоятелно града или да се насладите на релаксиращ тайландски масаж (не е включен в цената). Вечерта, по желание може да се отправите към оживения нощен пазар за кратка разходка или да се насладите на традиционна вечеря в някой от многобройните ресторанти (не е включено в цената). Нощувка.

Ден – 5 – Чианг Май
Закуска. Следва посещение на храма Wat Phra That Doi Suthep – един от най-почитаните храмове в Тайланд. Това свещено място се намира високо на хълмо, откъдето имате възможност да се насладите на спираща дъха гледка към града. По пътя към храма ще трябва да изкачите 309-те стълби или като алтернатива да се използвате от кабинковото влакче. След като се потопите в духовното спокойствие на храма, ще имате възможност да посетите една от най-популярните улици за шопинг - 10 километровата San Kamphaeng Road, оградена от магазини, в които се продават местни стоки, сувенири, керамика, сребърни прибори, ръчно изработена хартия, скулптури, бижута, дърворезби и копринени изделия. В някои от магазините, които са и традиционни занаятчийски ателиета, ще може да се наблюдавате изработването на самите изделия. Тук керамиката и сребърните изделия са с изключително качество и изящна изработка. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка.

Ден – 6 - Чанг Май – Лампун - Сухотай
Закуска. След като се сбогувате с Чанг Май ще се отправите към Лампун, дом на един от най-свщениет северни храмове, хилядолетният Wat Phra That Hariphunchai. В храма ще имате възможност да разгледате многобройните статуи на Буда и на впечатляващите ступи в различни архитектурни стилове. По пътя обяд в местен ресторант. След това ще се отправите към археологическия парк на Сухотай, където се намират руините на първата столица на Сиам. Основан през XIII век, Сухотай, което в превод означава „Зората на щастието“, е мястото, откъдето води началото си златният век на Тайландската култура. Това е мястотото, където е създавана на азбуката, под управлението на Крал Рамкаменг Велики. Археологическият парк събира останките на почти 200 сгради и храмове. Обектът е част от Свтовното културно наследство на ЮНЕСКО. Различните сгради се намират във вътрешността на града и отвъд крепостните стени. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 7 Сухотай – Лопбури - Банкок
Закуска. Отпътуване от Сухотай към Лопбури. Градът е известен с множеството маймуни, които обикалят свободно улиците, без да се страхуват и притесняват от хората. Ще посетите останките на древния храм Khmer от Phra Prang Sam Yot и съседното светилище Brahman San Phra Kan, познато още като „Храмът на маймуните“. По пътя обяд в местен ресторант, след което ще продължим към Банкок. Пристигане и нощувка в хотела.

Ден 8 Банкок - отпътуване
Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището и отпътуване от Банкок.


Предлагаме и разнообразни индивидуални програми в цяла Югоизточна Азия.

Препоръчваме удължаване на тура преди неговото начало или след приключването му за плажна ваканция до Пукет или Краби!

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти