Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хо Ши Мин

Нова година във Виетнам

Номер на оферта

/

227390

Дати & цени

Цената включва

*Самолетни билети за международни полети София - Истанбул - Хо Ши Мин - Истанбул - София на АК Турски авиолинии с включени летищни такси;
*Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория - туристически;
*9 нощувки със закуска по програма както следва:
*4 нощувки със закуски в Хо Ши Мин в Paragon Saigon Hotel 4*;
*5 нощувки със закуски в Муй Не в хотел Pandanus Resort Mui Ne 4*;
*Изхранване: 9 закуски, 3 обяда, 3 вечери:
*Обяд в местен ресторант в Хо Ши Мин по време на обзорната екскурзия на града;
*Обяд по време на екскурзията по делтата на Меконг;
*Новогодишна Гала Вечеря в Pandanus Resort Mui Ne 4* в Муй Не;
*Вечери на 30.12.2023г., 01.01.2024г. и 02.01.2024г. в Pandanus Resort Mui Ne 4*;
*Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача:
*Целодневна обиколка на Хо Ши Мин с включен обяд;
*Целодневна екскурзия до Далат;
*Целодневен тур до делтата на Меконг с включен обяд;
*Късно освобождаване на хотела в Хо Ши Мин;
*Минерална вода по време на турове и обиколки;
*Опитен рускоговорящ водач по време на всички обиколки и трансфери;
*Входни такси на посещаваните обекти;
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
*Застраховка отговорност на туроператора;
*Водач на групата от България - при група от 15 души.

Цената не включва

*Туристическа ЕДНОКРАТНА виза за Виетнам (евентуално електронна) – 30 щатски долара, която се заплаща и полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
*Допълнителни екскурзии;
*Такса обслужване за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 40 долара на човек;
*Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
*По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Молим, консултирайте се с наш представител!
*По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител!
*Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”.

Програма на пътуването

Нова година във Виетнам

Маршрут: София - Истанбул - Хо Ши Мин - Муй Не /Перлата на Южен Виетнам/ - Делтата на Меконг - Хо Ши Мин - Истанбул - София


Цена на човек в двойна стая:
26.12.2023 - 06.01.2024г. - 5170лв.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

-1-ви ден 26.12.2023 София - Истанбул
Полет от София до Истанбул с АК Турски авиолинии. Излита в 21:30ч. и каца в Истанбул в 23:55ч.

-2-ри ден 27.12.2023 Истанбул - Хо Ши Мин (Сайгон)
Излита от Истанбул в 02:05ч. Каца в Хо Ши Мин на летище Tan Son Nhat в 16:15ч. Трансфер до центъра на Хо Ши Мин и настаняване в Paragon Saigon Hotel 4* за 2 нощувки.

-3-ти ден 28.12.2023 Хо Ши Мин (закуска, обяд)
След закуска, целодневна обиколка на най-големия град във Виетнам – Хо Ши Мин, с включен обяд. Екскурзията стартира с Двореца на обединението, който представлява внушителна сграда, свързана с ожесточената война във Виетнам, приключила през 1975г. Днес е превърнат в музей със зала за официални приеми. Наблизо е още една от основните забележителности на града – виетнамската базилика Нотр Дам, създадена от френски колонисти в периода 1877–1883г. Заедно с този храм се посещава още една от известните класически френски колониални сгради – старата поща.
Обяд в местен ресторант. Следобед отправяне към източната част на града към най-стария будистки храм в Хо Ши Мин и най-голям във Виетнам. Това е пагода Giac Lam, построена през 1744г. от китайски заселник на име Ли Туи Лонг и превърната в будистки храм през 1772г. Съхранява ценни антики и важни културни, исторически и архитектурни ценности.
Следва квартал Cho Lon /буквален превод „големият пазар/ на западния бряг на река Сайгон и пагодата Thien Jau в китайския квартал. Кратка спирка за покупки на централно разположения пазар Ben Thanh, важен символ на града. Връщане в хотела. Нощувка.

-4-ти ден 29.12.2023 Хо Ши Мин - Муй Не (закуска)
След закуска, освобождаване на стаите и трансфер до Муй Не. Настаняване в хотел Pandanus Resort 4* за 5 нощувки. Свободно време за релакс и плаж. Нощувка.

-5-ти ден 30.12.2023 Муй Не (закуска, обяд, вечеря)
След закуска Целодневна екскурзия до Града на цветята и вечната пролет Далат. Намира се в построен от французите планински курорт на 1500 м. над морското равнище. Мястото е известно с мекия си климат, а температурите са между 15 и 24 градуса целогодишно. Привлича още с френска елегантност, красиви пейзажи, чисти езера и множество водопади.
Пътуването е около 3,5 часа. По пътя спирка при наблюдателна площадка, разкриваща живописни планински пейзажи и изглед към плантации за кафе. Минаване покрай интересни планински селища и научване на подробности за историята и легендите на района. Преди малко над 100 години тези места са били населявани само от диви животни и малък брой местни жители. Това се променя след основаването на града и преместването на администрацията на френски Индокитай там. Навсякъде из града има останки от този период – стари вили, хотели, католически църкви.
Обяд и след това посещение на популярната Луда къща на мадам Нга от 1990г. Нетрадиционна сграда, проектирана и построена от скандалната виетнамска архитектка ??ng Vi?t Nga. Дизайнът наподобява гигантско дърво, а вътрешността предлага преплитащи се коридори и необичайни форми на стаите. След този обект на абстрактната архитектурна мисъл отправяне към световноизвестната фабрика и музей за коприна XQ. После ще пием чай и кафе от най-добрите виетнамски сортове, ще похапнем захаросани плодове и сладки.
С нови сили отправяне към впечатляващата статуя на седящия Буда, издигаща се над платото на Далат и разкриваща невероятна гледка. Придвижване до водопада Датанла – система от естествени водни пързалки с дължина 1000м., с помощта на двуместни колички. За финал качване на един от най-дългите кабинкови лифтове във Виетнам – Da Lat Road (с дължина от 2267 м), разположен над хълма Робин с изглед към езерото Туен Лам и величествената планина Елефант в южната част на града. Връщане в хотела. Нощувка.

-6-ти ден 31.12.2023 Муй Не (закуска, вечеря)
Закуска. Свободно време в Муй Не.
Целодневна екскурзия до планината Та Ку и фара Ке Га с включен обяд /по желание срещу доплащане/
Планината Та Ку се намира на 40 км южно от Фан Тиет, 475м. над морското равнище. От платформата за наблюдение ще имате възможност да се насладите на околността и крайбрежието. Тук се намира пагодата Lin Sean Choong Tho. При статуята на Свещения Буда можете да си пожелаете здраве, щастие и любов. След това ще трябва да преодолеете още 200 стъпки до Полегналия Буда, висок 49 метра и считан за най-голямата статуя на Буда във Виетнам. Статуята е построена през 1965г. По пътя към нея посещение на плантации от драконов плод.
Фарът Ке Га е един от най-красивите фарове на Югоизточна Азия. Намира се на скалист остров срещу пясъчните дюни. Построен е през 1897г. по проект на френския архитект Шенават. Сградата е висока 65 метра и вътре в кулата има спираловидно стоманено стълбище, което отвежда до върха с 182 стъпала. Всички материали за построяването, включително генераторът, прожекторът и стълбата, са внесени от Франция. Достигане до фара с лодка. След това посещение на уникалния музей, където е изложена колекция от скелети на китове, сред които е и най-големият скелет на кит, намиран някога в Индокитай. Отправяне към Великата Кула Чам и трите хиндуистки храма: Храмът на принцеса Пощана, Храмът на Слънцето и Храмът на Кравата. Прибиране в хотела около 16:00ч.
Продължителност: 7-8 часа (от 08:00 до 16:00ч.)
Цена: 200 лв
Включва: трансфер, билети, кабинков лифт, лодка, обяд с вино
Облекло: покриващо раменете и коленете
Гала вечеря в хотела. Нощувка.

-7-ми ден 01.01.2024 Муй Не (закуска, вечеря)
Закуска. Свободно време. Нощувка.

-8-ми ден 02.01.2024 Муй Не (закуска, вечеря)
Закуска. Свободно време.
Обзорна екскурзия в Муй Не + пясъчните дюни /по желание срещу доплащане/
Обзорната обиколка на Муй Не започва с Вълшебния ручей, течащ между бамбукови гъсталаци. Следва пристанището в Муй Не и рибарско селище край града. Оттам поемане в посока Белите дюни Фан Тиет, които са на около 30-35 км от Муй Не и предлагат необикновени пейзажи. Сред белите дюни има невероятно красиво езеро с лотоси. За финал наблюдение на залеза на фона на впечатляващите Червените дюни, които непрекъснато се променят. Много популярно място с алени пясъчни хълмове, достигащи до 50 метра височина.
Продължителност: 4-5 часа
Цена: 90 лв
Включва: трансфер, водач, входни такси
Не включва: храна
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

-9-ти ден 03.01.2024 Муй Не (закуска)
Закуска. Трансфер от Муй Не до Хо Ши Мин. Настаняване в хотел Paragon Saigon Hotel 4* за 2 нощувки.

-10-ти ден 04.01.2024 Хо Ши Мин - Меконг - Хо Ши Мин (закуска, обяд)
След закуска среща в лобито на хотела с вашия гид и отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини, качване на круизно корабче. Разглеждане на къщи на платформи, плантации с плодове и рибарски селища покрай брега на реката. Продължаване до острова Костенурка, обяд в овощната градина. Следва разходка с лодка до An Khanh – още една от туристическите атракции в Ben Tre.
Запознаване с местните занаяти и дегустиране на сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед по време на представление на живо с типичната за региона музика. Придвижване с малки гребни лодки по Меконг и спиране в селца, съхранили древните култура и бит. Посещаваме пагодата Вин Транг. Връщане в Хо Ши Мин.
Свободно време. Нощувка.

-11-ти ден 05.01.2024 Хо Ши Мин - Истанбул (закуска)
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите в хотела до 15:30ч. Трансфер до летище за полет до Истанбул с Турски авиолинии. Излита в 22:15ч. и кацане в Истанбул в 05:55ч.

-12-ти ден 06.01.2024 Истанбул - София
Полет от Истанбул за София в 08:45ч. Пристигане на летище София в 09:05ч.

===================================================================

-Забележка:
*Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души
*Срок на уведомяване в случай на ненабиране на минималния брой туристи - 30 дни преди датата на полета.

-Условия за записване и начин на плащане:
*Копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
*Аванс в размер на 1 000 лева на човек, платим до 48 часа след подписване на договор;
*Пълно плащане до 30.10.2023г.

-Необходими документи:
*Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването /05 ЮЛИ 2024г./;
*За входно-изходна виза за Виетнам – (заедно с червения задграничен паспорт са необходими по 3 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см., попълнен формуляр за издаване на /попълва се в самолета или на летище. Полага се на място при пристигане;
*За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

-УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
*При анулация до 48 часа след подписване на договора и плащане на аванса - без неустойка;
*При анулация от 2-ия до 7-ия ден след подписване на договора и плащане на аванса - 50 лв административна такса;
*При анулация от 8-мия до 60-ия ден преди датата на пътуване – 1 500 лв;
*При анулация между 59-ия и 45-ия ден преди датата на пътуването - неустойката е в размер на 3 000 лв;
*При анулация след 45-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
*В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

-Полезни съвети:
*Носете си допълнително дребни долари. Предпочитаният начин на разплащане все още е кешовият. *Всички банкноти да са нови емисии без подписи, печати, замърсявания или скъсани;
*Уважавайте храмовете! Не носете къси или до колената панталони, както и дрехи с голи рамене или гръб.

-Изисквания за влизане във Виетнам:
*Виетнам премахна всички ограничения за Covid от 15 май 2022.
*Вече няма да се изискват Covid тестове за влизане в страната. Пo-рано властите отмениха изискването за попълване на медицинска декларация при влизане.

-Допълнителна информация:
*ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 20 ДУШИ
*Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.75 лв. При увеличение на този курс с повече от 8%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане;
*Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ;
*При пътуване на семейства с деца под 11 г., децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване;
*Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата;
*Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност;
*Рискови групи потребители: Бременни жени и малки деца до 8г.;
*Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на РУСКИ език;
*Часовете на полетите са в местно време;
*Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация;
*Валута: 1USD = 22,806 (Виетнамски донг);
*Часово време: България - 12:00ч., Виетнам - 17:00ч.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03100100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Хо Ши Мин |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Хо Ши Мин |  Нова година 2023 - Виетнам |  Нова година 2023 - Хо Ши Мин

Избрани оферти