Оферта номер: 230439

Тайван и Китай - 10 нощувки - 24.08.2020 г.

Тайван и Китай - 10 нощувки - 24.08.2020 г.
от 5395 лв.
Виж галерия
Дати и цена
24 август 2020 г. - Цена от 5395 лв.
Цената включва
Самолетни билети с летищни такси и багаж за полет София – Тайпе, Тайпе – Пекин и Шанхай – София;
Билет за експресния влак Пекин – Шанхай, билет 2-ра класа;
4 нощувки с 4 закуски в Тайпе в хотел 4*;
3 нощувки с 3 закуски в Пекин в хотел 4*;
3 нощувки с 3 закуски в Шанхай в хотел 4*;
1 пикник обяд на Великата китайска стена;
Две целодневни екскурзии в Тайпе;
Целодневна екскурзия Тайпе – Шифен – Маконг;
Пекин – екскурзия до Забранения град и Небесния храм;
Пекин – екскурзия до Великата Китайска стена и Летния дворец;
Шанхай – екскурзия до Френския квартал, Градината Ю и района на небостъргачите;
Шанхай – посещение на музея на Шанхай, храма на Нефритения Буда и квартал М50;
Всички трансфери с автобус по програмата;
Входни такси по описаните обекти;
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро със ЗАД Мондиал;
Тур мениджър.
Цената не включва
Виза за Китай – 80 щ.д./агенцията подготвя документите, но явяването е лично/;
Бакшиши към местните шофьори и екскурзоводи;
Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв.;
Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г. – 42 лв. на човек за цялата екскурзия
ТАЙВАН И КИТАЙ

Маршрутът включва Тайпе, Шифен, Маконг, Пекин, Шанхай

12 дни / 10 нощувки със закуски в хотели 4*

ДАТА: 24.08.2020

ЦЕНА на човек в двойна стая за резервации до 30.12.2019 г.: 5395 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 24.08.2020
Полет СофияТайпе с прекачване.

2 ден 25.08.2020 Тайпе
Пристигане в Тайпе, трансфер и настаняване в хотел. Свободно време.

3 ден 26.08.2020 Тайпе
Денят ни ще започне с посещение на Националния революционен монумент, посветен на мъчениците, загинали по време на гражданската война срещу комунистическия режим в Китай. Построен е през 1969 г. в типична китайска архитектура. След него ще се отправим към Националния дворцов музей, в който се пази колекция от над 600 000 древни артефакти. Изложбата покрива над 10 000 години от китайската история от неолита до късната династия Цин. Голяма част от предметите са били лична собственост на императорите. Музеят, първоначално създаден в Забранения град в Пекин, бил пренесен в Тайпе пред 1949 г. и официално открит през 1965 г. После ще посетим историческия Гранд хотел Тайпе, построен в китайски дворцов стил през 1952 г. и станал свидетел на посещенията на много знатни особи от цял свят. Следва Националният парк Янг Минг Шан и горещите извори на Спринг хотел. Денят ни ще приключи в нощния пазар Шилин, построен в далечната 1899 г. Мястото е известно с многобройните места за хапване, което го прави притегателен център за местни и туристи. Опитайте прочутите палачинки, „хот пот“ върху горещи камъни, пресни стриди или темпура.

4 ден 27.08.2020 Тайпе – Шифен – Маконг
Днес ще избягаме от шумната столица в стария град Шифен. Той възниква около местната жп станция, от която се транспортирали въглища по време на японската окупация. Наблизо се намира и водопадът Шифен, който ще посетим. Градът е известен с фестивала на небесните фенери, следвайки стара китайска традиция с написването на желания върху хартиените конуси и изпращането им в небето. След това ще се изкачим с лифт до селцето Маконг, разположено в планината над Тайпе, от което се открива спираща дъха гледка към столицата. Разстоянието е 4.3 км и има 4 спирки. След като изпием чаша от растящия тук чай, ще се отправим към кулата Тайпе 101, издигаща се на 508 метра над земята. На 85 етаж се намира обсерваторията, от която се открива безкрайна панорама към целия град. Последната ни спирка ще бъде традиционният нощен уличен базар Рохе, където има множество магазинчета и щандове с готова храна.

5 ден 28.08.2020 Тайпе
Днес ще посетим храма на Конфуций. Построен е в края на 19 век, след създаването на префектурата Тайпе. Разрушен и построен наново пред 1930 г., той функционира съвсем за кратко, докато окупиралите Тайван японци слагат край на китайските церемонии и в него започва да се изпълнява японска шинто музика. През 1945 г. Тайван е предаден на Китай и храмът започва да функционира отново. Направен е по подобие на оригиналния конфуциански храм в Куфу, Китай. След посещението ще се отправим към Мемориалната зала на Чан Кай Ши, национален монумент, издигнат в памет на бившия президент на Китай на площад Либърти. Комплексът се намира в голям парк и включва Националния театър и Националната концертна зала. До него се намира мемориалният парк 228. Посветен е на хилядите загинали по време на антиправителственото движение в Тайван, което започна на 27.02.1947 г. и е кърваво потушено на 28.02 от китайското правителство, водено от партията Гоминдан. Започва период на терор и репресии. Смята се, че около 30 000 души загиват или изчезват безследно. Темата е табу дълги години, днес датата се почита като официален празник. Паркове и паметници, посветени на 28.02 има в много градове в страната. Следващата ни спирка е храмът Шан, най-известният будисткия център в Тайван с най-големия будистки манастир. Ще видим и Червената къща, издигната от японците през 1908 г., като първия държавно построен пазар в града. Накрая ни очаква районът Ксимендинг – най-известната шопинг дестинация в Тайпе, център на модата и субкултурата с много магазини, барове и нощни клубове.

6 ден 29.08.2020 Пекин
Трансфер до летището за полет до Пекин. Пристигане и настаняване в хотел.

7 ден 30.08.2020 Пекин
След закуска ще се отправим към Небесния храм и ще видим как местните посрещат деня в парка, правейки различни упражнения като Тай чи и Кунг фу, докато други практикуват калиграфия с вода върху камък. Храмът е бил мястото, където императорите са се молели за добра реколта. Построен е през 15 век, а от 1998 г. е в листата на ЮНЕСКО. После ще посетим императорския дворец – Забранения град. Построен през далечната 1420 г., той служи като административен център на империята чак до 1911 г. Ще видим основните части на комплекса, започвайки с официалния дворец, където са се провеждали срещи с чужди посланици и разточителни церемонии. После ще посетим императорските апартаменти, обградени с безупречно поддържани градини. В последната част се намират обществените храмове и библиотеки. Тази екскурзия ще ви даде добра представа на китайската история и култура.

8 ден 31.08.2020 Пекин
Днес ни очаква екскурзия до едно от най-известните места в страната – Великата китайска стена. Ще научим истории за създаването й и за императорите, които са достроявали отделни части от нея през вековете. Ще имаме свободно време, за да се разходим по стената, а после ще се насладим на вкусен пикник обяд. Връщайки се в Пекин ни очаква още един знаков комплекс – Летния дворец. Построен е като огромна градина с множество павилиони, езера, пагоди и мостове. Площта му е около 3 км2, три-четвърти от които е изкуствено създаденото езеро Кунмин. Ще видим Дългия коридор, Хълма на Дълголетието, Мостът със 17-те арки, Мраморната лодка.

9 ден 01.09.2020 Шанхай
След закуска ще отпътуваме за Шанхай с експресния влак. Пътуването е около 4 часа. След пристигане ще имаме трансфер до хотела и свободно време.
10 ден 02.09.2020 Шанхай
Запознаването ни с града ще започне от Френския квартал. Този район е бил управляван от Франция след опиумните войни през 30-те години на 20 век. До средата на века кварталът разцъфтява и става дом на различни финансови институции, консулства, издателства, хотели и търговски къщи. Разхождайки се ще усетим как европейското влияние се е отразило на местната архитектура. Ще чуем интересната история на така наречената френска концесия, за това как мястото е било зона, контролирана от гангстери и опиумни търговци, в която полицията не влизала. Оттук ще се отправим към Стария град, където се намира градината Ю, прекрасен пример за китайски ландшафт дизайн. А после ще се спуснем през известния тунел Бънд под река Хуанпу, за да се озовем в района на небостъргачите – Ориентал Пърл Тауер, кулата Дзин Мао и най-високата кула в страната –Шанхайската, с височина 632 м, 121 етажа над и 5 под земята. Може да се качите с бързия асансьор до 118 етаж за зашеметяващ поглед към града.

11 ден 03.09.2020 Шанхай
Днес ще посетим музея на Шанхай, който представя богата колекция от азиатско изкуство – предмети от нефрит и бронз, скулптури на Буда, печати, монети, керамика и картини. Добра възможност да разбере по-добре богатата китайска история и култура. След това ще се отправим към храма на Нефритения Буда – едно от най-почитаните религиозни места в града. Фигурата е пренесена отдавна от Мианмар, където е била част от голяма колекция нефритени статуи. А накрая ще се пренесем в настоящето, посещавайки квартала М50 – място с галерии, студия и магазини, център на съвременната градска арт сцена.

12 ден 04.09.2020
Днес е последният ден от нашето пътуване и се отправяме към летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 60 дни преди датата на отпътуване.
За пътуването до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100001730
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Мондиал.
Програмата е смятана при курс за щатския долар към лева 1.75. При промяна в курса с над 3% ще има актуализация на цената, но не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване.
Период на пътуване: 24.08-04.09.2020

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Втори аванс от 30% до 30.04.2020 г.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================
Изпрати запитване
Китай и Тибет - 10 нощувки - 28.08.2020 г.
от 6080 лв.
Китай и Тибет - 10 нощувки - 28.08.2020 г.
10 нощувки
Самолет
Китай, Тайван и Тибет - 14 нощувки - 24.08.2020 г.
от 8390 лв.
Китай, Тайван и Тибет - 14 нощувки - 24.08.2020 г.
14 нощувки
Самолет
Пекин
Транспорт - Пекин Заведения - Пекин Хотели - Пекин Забележителности - Пекин
Чай с вкус на Китай
6 неща, които не знаете за Китай
Четирикрилата птица от Китай