Начало / Екскурзии / Екскурзии - Доха

Круиз Китай, Япония и Южна Корея с кораб Westerdam – Holland America

Номер на оферта

/

230439

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с летищни такси, 25 кг чекиран багаж и 1 ръчен багаж до 7 кг с Катарски авиолинии;
1 нощувка със закуска в хотел 4* в Хонг Конг;
1 нощувка със закуска в хотел 4* в Токио;
Трансфери летище – хотел – кораб – хотел – летище;
Обиколка на Хонг Конг;
Обиколка на Токио;
14 нощувки на борда на круизен кораб Westerdam;
Пълен пансион на борда – 14 закуски, 13 обяда, следобеден снак, 14 вечери в основния ресторант и бюфета;
Вода, кафе, чай, сокове на закуска;
Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
Участие в игри, състезания, тематични партита;
Жива музика, шоу програми, анимация;
Детски клуб с анимация;
Пристанищни такси;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва

Напитки;
Допълнителни екскурзии на брега;
Хотелско обслужване на борда, заплаща се на място на кораба – 16 щ. долара на ден / възрастен и дете /;
Услуги в СПА центъра, масажи;
Атракции и услуги: магазини, фотограф, интернет, др.
Горивна такса;
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 40 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 120 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
Have it All – 630 евро / 1235 лв.

Пакет Have it All:
Цената включва: алкохолни и безалкохолни напитки с цена до 11 долара на чаша с лимит от 15 напитки на човек на ден. Важи за баровете и ресторантите.
2 вечери в специализираните ресторанти – стек хауса, италианския или азиатския.
Интернет без лимит за целия круиз. Не включва видео стрийминг.

Програма на пътуването

НА БОРДА НА ПРЕМИУМ КЛАС КОРАБ WESTERDAM – HOLLAND AMERICA

Хонг Конг * Шанхай /Китай/ * Шанхай – Суджоу /Китай/ * Кагошима /Япония/ * Нагасаки /Япония/ * Пусан / Южна Корея/ * Фукуока /Япония/ * Химеджи /Япония/ * Осака /Япония/ * Шимизу /Япония/ * Йокохама – Токио /Япония/

19 дни / 16 нощувки

ДАТА: 29.02.2024 - НА ЗАПИТВАНЕ!

ЦЕНА на човек в двойна каюта:
Вътрешна каюта - 7750 лв.
Каюта с прозорец - 7995 лв.
Каюта с балкон - 8750 лв.

Единичните и тройни каюти са на запитване. Третото легло може да бъде разтегателно или спускащо се от стената.
Вътрешните каюти нямат прозорци.
Каютите с прозорец не винаги имат гарантиран пълен изглед. Прозорците не се отварят.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

АКЦЕНТИ:

Супер маршрут - Китай, Япония с много спирки и Южна Корея

ТОП ЦЕНА - много добра цена за толкова дълго пътешествие в Азия с включена храна

14 нощувки на кораба + 2 на брега в Хонг Конг и Токио с включени екскурзии в двата града

Премиум клас кораб с много добро обслужване

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 29.02.2024 Доха
Полет София – Доха /12.40 – 18.15/

2 ден 01.03.2024 Хонг Конг
Полет Доха – Хонг Конг /02.20 – 14.45/. От летището ще имаме трансфер до хотела. Денят ни се след това ще е свободен. Сред най-бляскавите и космополитни градове в света, Хонконг се намира на южния бряг на Китай в устието на Перлената река на Южнокитайско море. Състои се от остров Хонконг, където са централният бизнес район с най-богатите квартали и континенталният Коулун и новите територии. Хонг Конг е регионален и глобален център за банкиране, корабоплаване, мода и храна. Официално е известен като специален административен район на Китайската народна република, Хонконг поддържа висока степен на автономия, дори след обединяването му с Китай през 1999 г. след края на 156-годишното британско управление.

3 ден 02.03.2024 Хонг Конг
След закуска ще се отправим на обиколка из Хонг Конг. Ще тръгнем край живописния крайбрежен район Репулс Бей, за да стигнем до Абърдийн – някога тихо рибарско селище, сега оживен район, където небостъргачи гледат към традиционни джонки, използвани за домове. Тук се намира и един от най-големите плаващи ресторанти в света. Следващата ни спирка е популярният пазар Стенли, където сред живописен лабиринт от алеи, човек може да намери почти всичко. После ще се изкачим до известния връх Виктория, който се издига на 554 метра над морето, за да се насладим на спираща дъха панорамна гледка към града, пристанище Виктория, полуостров Коулун. След това ще се повозим на Peak Tram – историческата въжена железница на града от 1888 г., за да се спуснем до центъра. Това е визуално изживяване само по себе си, тъй като небостъргачите на остров Хонг Конг се плъзгат покрай прозореца ви под ъгли, които изглеждат невъзможни. След екскурзията ще се отправим към круизния терминал, за да се настаним на кораба. Отплаваме от Хонг Конг в 21.00 ч.

4 ден 03.03.2024 на вода
Днес ще имаме чудесната възможност да се запознаем с кораба, който ще бъде наш дом през следващите две седмици.

5 ден 04.03.2024 на вода
Още един ден, за да се насладим на нашия круиз. Ще поиграем в казиното, ще обиколим баровете и ще се попечем на слънчевата палуба.

6 ден 05.03.2024 Шанхай, Китай
Пристигаме в Шанхай в 08.00 ч.
Шанхай е един от най-динамичните и контрастни градове в Азия. Често е наричан Париж на изтока или Кралицата на Ориента, той е и най-големият град в Китай. Разделен е на две от река Хуан Пу – на запад е Пукси, а на изток Пудонг. Пукси е историческият център, който в миналото е разделен на международни концесии и където до Втората световна война живеят чужденци. Тук се намира и известната крайбрежна зона Бънд. Пудонг е мястото, където се намират големите небостъргачи на града.
Днес ви предлагаме целодневна екскурзия, по време на която ще видим всички основни забележителности на града. Ще започнем с Музея на Шанхай, в който се съхраняват над 110 000 исторически артефакти. Продължаваме към новата икономическа зона в Пудонг, където ще видим 420-метровата кула Дзин Мао и футуристичната телевизионна и радио кула Ориентал Пърл, превърнала се в символ на града. Трудно е да се повярва, че преди 1990 г. новата зона Пудонг е била земеделска земя. Очаква се Пудонг да стане финансов, икономически и търговски център на Азия. След това се отправяме към Бънд, мястото където първите английски търговски компании отварят магазини и издигат колониални сгради, гледащи към реката. Гледайте за легендарния Пийс хотел и Шанхай Клуб. Очаква ни обяд с китайска кухня, преди да продължим към градината Юан, изградена в класическия стил на династията Мин. Последната спирка ще бъде Храмът на Нефритения Буда. Първоначално е построен през 1882 г., за да приюти двете нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма. Храмът е възстановен през 1918 г. и лесно се разпознава по ярките си цветове. В средата стои статуя на седнал Буда от бял нефрит, инкрустиран със скъпоценни камъни. Това е един от най-оживените и известни будистки храмове в южната част на Китай.
Китайците отдавна са известни със своите спортни и атлетични умения и никой спорт не е по-тясно свързан с Китай от акробатиката. Тази вечер може да присъствате на 90-минутна програма в Шанхай, представена от една от най-добрите акробатични трупи в страната.

7 ден 06.03.2024 Шанхай – Суджоу, Китай
Днес може да останете в Шанхай или да дойдете с нас на екскурзия до един от най-старите и приказни градове в Китай – Суджоу, често наричан китайската Венеция, заради множеството канали и мостове. Ще пътуваме около час и половина с автобус из китайската провинция.
Тук се намира една от най-известните градини в Китай – Градината на скромния администратор, която заема площ от десет акра. Около две трети от градината е съставена от езера с острови. След това ще се разходим с лодка по Големия канал, за да се насладим на красотата на Суджоу – домове със сиви керемидени покриви, стари каменни мостове, паяжина от водни пътища. Очаква ни обяд в местен ресторант и след това ще посетим Изследователския институт за копринена бродерия, за да научим повече за важния принос на този регион към копринената и текстилната индустрия на страната.
Отплаваме от Шанхай в 18.00 ч.

8 ден 07.03.2024 на вода
Още един спокоен ден на борда, за да си починем преди богатата програма, която ни очаква в Япония.

9 ден 08.03.2024 Кагошима, Япония
Престой в Кагошима от 08.00 до 18.00 ч.
Разположен в южния край на Япония, Кагошима е столица на едноименната префектура и е известен с драматичните си гледки към Сакураджима – активен вулкан, който тлее в залива. Едно от най-популярните занимания е пътуването с ферибот до Сакураджима и разходката по 100-годишния поток от лава, който сега представлява тревист полуостров.
Днес ще се разходим из острова, откъдето ще наблюдаваме връх Сакураджима – умерено активен вулкан, който се издига величествено над залива Кинко. Той постоянно изпуска дим, понякога на височина от няколкохиляди метра. Ще се върнем с ферибота до Кагошима, за да посетим градината Сенган-ен – прекрасен образец на японското ландшафтно градинарство.

10 ден 09.03.2024 Нагасаки, Япония
Престой в Нагасаки от 08.00 до 18.00 ч.
Разположен в северозападната част на Кюшу, третият по големина остров в Япония, Нагасаки е един от най-космополитните пристанищни градове в страната, със завладяващо минало, което датира от началото на VII в. В миналото Нагасаки е бил единственото пристанище, отворено за португалските и холандските кораби и търговци. Тук се намира Паркът на мира и Музеят на атомната бомба, които описват ужасяващата бомбардировка на града по време на Втората световна война, като същевременно дават завет за световен мир.
Днешната ни екскурзия ще започне с живописно пътуване до природния парк Инасаяма. Това е известно място с красиви залези. Пътят ни продължава към Парка на мира в Нагасаки. На площ от осем акра, паркът съдържа голям фонтан и различни статуи и скулптури, дарени в името на световния мир от различни държави и творци от цял свят. Основната статуя изобразява мъж с една ръка, вдигната към небето, за да покаже заплахата от ядрено унищожение, а другата ръка е държана хоризонтално в знак на мир. Клепачите на мъжа са затворени в мъчителна молитва за загиналите при бомбардировката. Ще видим най-голямата катедрала на Изтока – Ураками, срутена по време на бомбардировката и възстановена през 1980 г. от местната християнска общност. Ще спрем и на някогашния изкуствен остров в пристанището, на който през 17 век живеела португалската общност. След изгонването на португалците на него се премества холандската търговска компания. В момента историческите сгради са в реконструкция, а бившият остров вече е част от околната територия, взета от морето.

11 ден 10.03.2024 Пусан, Южна Корея
Престой в Пусан от 09.00 до 18.00 ч.
Втори по големина град в Южна Корея след столицата Сеул, Пусан е разположен в югоизточната част на страната покрай Японско море. Той съчетава оживената атмосфера на големия град с известно спокойствие и субтропични пейзажи. Често описван като "Сан Франциско на Корея", благодарение най-вече на хълмистия си терен, той предлага на посетителите си от всичко по малко: модни бутици, динамична култура, пясъчни плажове, горещи извори.
Нашето запознанство с Южна Корея ще започне с храма Беомеоса, който се намира в подножието на планината и е основан през 678 г. Храмът е един от петте велики будистки светилища в Корея, притежаващ богати културни и исторически ценности, разположен сред живописната красота на покрита с глицинии долина и привличащ местни и чуждестранни посетители. След това ще се отправим към друг храм, за да присъстваме на традиционна чаена церемония. Тя се провежда спрямо будисткия ритуал и медитация.

12 ден 11.03.2024 Фукуока, Япония
Престой във Фукуока от 08.00 до 23.00 ч.
Фукуока, най-големият град на остров Кюшу, някога е бил от две отделни части: Фукуока на запад и търговския район Хаката на изток. Обединени през 1889 г., те формират съвременния град с население от милион и половина души, който се отличава с модерна атмосфера, впечатляваща архитектура, дело на международни архитекти, както и с редица културни забележителности и музеи.
Днес ще се отправим към района Тенджин, модерния бизнес и развлекателен център на града. Тук се намира кулата Фукуока, една от забележителностите на града, висока 232 м. и покрита с огледални панели. После ще видим най-старото светилище в града – Кушида, където местните търговци са се молели за благоденствие. Фестивалът, който се провежда всяко лято тук има 1200-годишна история. Накрая ще посетим Народния музей Хаката, който представя три традиционни градски къщи, даващи поглед към старата култура на Япония. Ще се разходим из квартала и ще видим и местните занаятчии, които изработват предмети както едно време.

13 ден 12.03.2024 преминаване на протока Шимоносеки
Днес нашият круиз ще премине през протока Шимоносеки, който разделя японските острови Хоншу и Кюшу. Фериботи, влакове и мостове свързват двата града от двете страни на протока.

14 ден 13.03.2024 Химеджи
Престой в Химеджи от 06.00 до 23.30 ч.
Химеджи, Япония, е известен най-вече с едноименния замък – великолепен снежнобял дворец, който гледа към града от своя хълм. Един от дванадесетте оригинални замъка в Япония, той е наречен "Бялата чапла", защото дизайнът му наподобява излитаща птица. На възраст над 400 години, той е устоял на бомбардировките през Втората световна война, на няколко природни бедствия и на изпитанието на времето. Това е не само най-добре запазеният феодален замък в Япония, но и най-големият, с повече от 80 стаи, разположени в множество сгради, които са свързани с порти и криволичещи пътеки. Обиколката на замъка, която е едно от най-популярните неща за правене в Химеджи и основна цел на круизите из Азия, отнема няколко часа. Опашките са дълги, така че бъдете подготвени. Разходете се из очарователните, подобни на лабиринт пътеки и научете как структурата на замъка го предпазвала от нападатели. На върха се открива спираща дъха гледка. Обърнете внимание на рибните керемиди на покрива, за които се смята, че предпазват Химеджи от пожар, и на керемидите, маркирани с фамилни гербове. Оградената със стени градина Кокоен си заслужава да бъде посетена, особено през март, когато е сезонът на вишневия цвят. След замъка ще посетим фабрика за саке, където традиционната напитка се прави ръчно по стара технология. Ще имаме дегустация, а ако сакето ви харесва, може да си купите чудесен спомен и сувенир от Япония.

15 ден 14.03.2024 Осака, Япония
Престой в Осака от 07.00 до 16.00 ч.
Осака е третият по големина град в страната и столица на едноименната префектура. Ще тръгнем с автобус и ще се прехвърлим на лодка, за да направим круиз из река Йодо. Така ще имаме възможност да видим основните забележителностите – Замъка Осака, Кулите Близнаци, Кметството. След това ще продължим с автобус към Сумийоши, шинтоиски храм, посветен на морските божества.

16 ден 15.03.2024 Шимизу, Япония
Престой в Шимизу от 10.00 до 18.00 ч.
Шимизу е красиво пристанище, от което в ясен ден се открива гледка към вулкана Фуджи. Може да останете в района и да опитате риба в местните ресторанти или да дойдете с нас до планината Фуджи.
През 2013 г. планината Фуджи е обявена за свещено място и източник на художествено вдъхновение и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Тя е най-високата планина в Япония и доминира над пейзажа на националния парк Фуджи-Хаконе-Идзу. Едночасово пътуване с автобус ще ни отведе до светилището Фуджисан Сенген, разположено в югозападното подножие на планината. Сегашният храм е от началото на 17 век. Около светилището са засадени 500 вишневи дървета, които обикновено започват да цъфтят през март и целия район потъва в цветовете им.
Ще посетим и Музея, посветен на планината Фуджи. От последния етаж се открива
великолепна гледка към планината, но това разбира се зависи от атмосферните условия.

17 ден 16.03.2024 Йокохама – Токио, Япония
Пристигаме в Йокохама в 06.30 ч. След закуска се отправяме на живописно 60-минутно пътуване с автобус до Токио. Токийската метрополия е най-голямата на Земята с население от 37 милиона, пълна с едни от най-добрите магазини, музеи и ресторанти в света. Макар че ярките неонови светлини и суетата на съвременен Токио може да са това, което ви идва наум, когато си помислите за града, той има и друга страна. Историческите градини на Токио и кварталите с традиционни къщи с тесни улички говорят за една непреходна Япония, която е оцеляла и през XXI век. Първата ни забележителност е известният храм Мейджи. Император Мейджи е допринесъл за отварянето на Япония към външния свят в края на XIX в., поставяйки началото на Реставрацията Мейджи, която слага край на управлението на правителството на шогуната Токугава. След смъртта на императора и императрицата, храмът Мейджи е построен, за да съхранява душите им. Той е осветен през 1920 г. Пристигайки при този велик паметник, ще влезем в светилището през двойните 40-метрови порти Тори, които са едни от най-големите в Япония. Ще посетим и светилището Асакуса с най-стария храм в града, посветен на богинята Канон. Ще минем през оживения търговски район Шибуя, където се намира диагоналната пешеходна пътека и статуята на кучето Хачико. После ще се настаним в хотел.

18 ден 17.03.2024 Токио, Япония
Последният ни ден в Япония ще бъде свободен. Разходете се по прочутата улица Гинза, превърнала се в синоним на луксозен шопинг, опитайте местни деликатеси или просто се изгубете из улиците на града. Привечер ще имаме трансфер до летище Нарита за полет от Токио до Доха /21.55 – 05.00/

19 ден 18.03.2024
Полет Доха – София /07.30 – 11.40/

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА КОРАБА

Круизен кораб Westerdam

Круизната компания Holland America Line е основана в Ротердам, Нидерландия, преди 150 години. До 1989 г. извършва търговски и пътнически плавания основно между Холандия и Северна Америка. През същата година става част от американската компания Carnival Corporation.
Днес Holland America Line разполага с 11 кораба, а маршрутите им включват Карибския басейн, Аляска, Европа, Южна Америка, Азия, Нова Зеландия и Австралия.

Печелил множество награди за най-добър круизен кораб, Westerdam на компанията Holland America Line е построен през 2004 г. и реновиран през 2023 г. Корабът е част от т. нар. Vista Class круизнa линия и е премиум клас кораб.
Освен забележителна колекция от произведения на изкуството, на борда има различни забавления за всички възрасти.
Корабът разполага с 11 дека, 958 кабини за 1964 пасажери.

За забавление и активна почивка може да избирате между:
Професионално оборудван фитнес център, класове по пилатес, спининг, игрище за баскетбол и волейбол, 2 басейна. На борда има и специално игрище за пикбол (pickleball) – компанията е ексклузивен партньор на Професионалната асоциация за пикбол в САЩ.
И ако това не е достатъчно, винаги може да опитате късмета си в казиното през дните на вода, както и да пазарувате в различните магазини и бутици, които предлагат атрактивни промоции.
В театъра се организират различни дневни и вечерни представления. Кулминацията са програмите на BBC Earth, по време на които може да се наслаждавате на невероятните кадри от дивата природа с музика на живо.

Барове и ресторанти:
На борда има 7 ресторанта и 6 бара с различна тема и атмосфера, които ще задоволят и най-претенциозните. В The Dining Room може да опитате специално меню, изготвено от 7 световноизвестни готвачи, наричани Culinary Council®.
Богато разнообразие ще намерите на Lido Market – своеобразен кулинарен пазар, от прясно изпечен хляб и свежи салати до Roasting Pan с неговите месни и рибни специалитети, Homestead с класическа храна за душата, Sweet Spot за сладолед и десерти и още…
Стекхаус Pinnacle Grill предлага първокласни стекове, а рецептите са изготвени от известния и награждаван готвач Дейвид Бърк.
Почитателите на азиатската кухня също няма да са разочаровани. Менюто на Tamarind обхваща кулинарните традиции на Югоизточна Азия, Китай и Япония, пресъздадени от главния готвач и суши-майстор Анди Мацуда.
Традиционни италиански ястия се предлагат в Canaletto, а за бързо похапване – изборът е Dive-In – бургери, хотдог и сандвичи.
За ароматна чаша кафе може да изберете кафе-барът Explorations Caf?, а вечерта прекарайте в Billbord Onboard или в Rolling Stone Lounge.

Спа център:
В Greenhouse Spa & Salon® се предлагат терапии, козметични процедури, масажи, фризьор и маникюр.

За децата:
Забавления за деца и тийнейджъри на възраст от 3 до 17 г. – спортни занимания, състезания, тематични партита, отборни игри.

Настаняване:
Вътрешни каюти, каюти с прозорец и каюти с балкон. Всички кабини разполагат с телевизор, минибар и сейф. Каютите с прозорец могат да имат ограничен изглед.

Информацията е валидна към 05.09.2023 г., възможни са промени.

Дрес код:
Компанията се води премиум и има очаквания, относно стила на обличане. По време на официалните вечери DRESSY в ресторантите, които може да са 2 или 4 за двуседмичен круиз се очаква официално облекло – рокля или блуза и панталон / пола за дамите, риза и вратовръзка с дълъг панталон и затворени обувки за господата /без дънки/.
По време на останалите вечери CASUAL в ресторантите не се допускат къси панталони, потници или тениски, отворени обувки за господата.
Дрес кода не важи за зоната на бюфета.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената на круиза е валидна при 25 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в полетното разписание.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.
Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета или круиза, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 60 дни преди датата на пътуването.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Шанхай с обяд – 255 лв.
Шанхай – акробатично шоу – 99 лв.
Суджоу от Шанхай – 275 лв.
Кагошима – 240 лв.
Нагасаки – 190 лв.
Пусан – 240 лв.
Фукуока – 155 лв.
Замъка Химеджи – 180 лв.
Осака – 200 лв.
Екскурзия до планината Фуджи от Шимизу – 275 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Катар |  Оферти - Доха |  Екскурзии - Катар |  Екскурзии - Доха |  Круизи 2024 - Катар |  Круизи 2024 - Доха

Избрани оферти