Начало / Екскурзии / Екскурзии - Додома

Танзания – в сърцето на Африка

Номер на оферта

/

160520

Дати & цени

Цената включва

- Настаняване и изхранване на база пълен пансион;
- Iboru Safari Lodge настаняване и изхранване на база нощувка със закуска;
- Всички трансфери и сафарита с Land Cruiser 4х4 по програма;
- Входни такси за резерватите;
- Опитен местен водач – шофьор с английски език;
- 1 л. вода не ден на човек;
- Трансфери и обиколки според програмата;

Цената не включва

-Самолетен билет с летищни такси с Катарски авиолинии – от € 550.
-Виза за Танзания – $50 (заплаща се на летище при влизане в страната);
-Вечеря в деня на пристигане;
-Обяд в деня на заминаване;
-Посещение на масайско селище;
-Посещение на Olduvai Gorge;
-Благодарствен бакшиш;
-Допълни екскурзии и атракции;
-Услуги неупоменати в програмата;

Програма на пътуването

1 Ден София – Доха

Полет от София за Доха.

2 Ден Доха – Килиманджаро

Полет от Доха до Килиманджаро. Пристигане на международното летище в Танзания, където ще ви посрещне наш представител и ще проведете кратка среща за запознаване с подробностите по предстоящата програма. Трансфер до планината Меру в Аруша. Ще пренощувате в подножието на величествената планина, заобиколени от традиционния африкански стил в стаи, предлагащи невероятна гледка към градината.

Нощувка в Iboru SafariLodge.

http://www.ilborusafarilodge.com/

3 Ден Тарангире Закуска

На сутринта след закуска ще потеглите към своето първо сафари в парка Тарангире, шестия по големина в страната, кръстен на реката, която минава през него. От всички паркове в Танзания, Тарангире се слави с най-големия брой савана-слонове. Стада от по 300 слона се опитват да изровят подводна река от коритото, докато антилопи гну, зебри, биволи, импала, газели и други антилопи се тълпят по смаляващите се лагуни. Тук е най-голямата концентрация на животни в Танзания след Серенгети и единственото място където се виждат определени видове орикс и геренук. Мочурищата и зелената трева през цялата година са приютили над 550 вида птици – най-голямата концентрация в цял свят. След като прекарате целия следобед в проучване на националния парк, ще се отправите към област Карату.

Нощувка и пълен пансион в Country Lodge.

http://www.countrylodgekaratu.com/

4 Ден Серенгети Закуска

Днес ви очаква дълго пътуване през националния парк Серенгети. Ще се отправите към склоновете на вулкана Нгоронгоро, откъдето ще се спуснете към безкрайните равнини на Серенгети.

Паркът е създаден през 1951 г., като резерват за диви животни, който заема огромна площ от територията на северна Танзания. Името на местността произхожда от масайски език и означава „безкрайни пасища”. Малки реки, езера и блата са пръснати по цялата площ на резервата. Времето в Серенгети обикновено е топло и сухо. Дъждовният сезон продължава от месец март до май. Цялата площ на Националния парк се облива в зеленина след дъждовете. Тук е последното недокоснато царство на дивите животни – в Серенгети живеят повече от 35 вида бозайници, сред които лъвове, антилопи, леопарди, гепарди, слонове, хиени, хипопотами, бизони, носорози, бабуни, антилопи, както и над 500 вида птици, като доста от тях грабливи. Някои от обитателите на тези равнини не се срещат никъде другаде по света.

Лъкатушейки из неравните пътища на парка, ще се отправите към палатковия лагер, разположен на езерото Ндуту. Тук ще имате възможност да се насладите на тишина и спокойствие и да станете свидетели на вълнуващи гледки от света на дивата природа. Обяд под акациевите дървета, поднесен от домакините ще бъде идеалното начало за една следобедна почивка. Привечер ще се отправите на една приятна сафари разходка, за да наблюдавате залеза в африканската савана в компанията на добре охладени напитки.

Нощувка и пълен пансион в Lake Ndutu.

http://tnshospitality.co.tz/lakendututentedlodge/#

5 Ден Серенгети Закуска

Изгрева в Серенгети е прекрасна гледка и най–подходящото време да направите своето първо сафари за деня. Връщане в лагера за закуска и почивка. Късно следобед отново ще имате възможност да наблюдавате животните и колоритните декори на парка. Връщане в лагера за питиета и интересни разкази около огъня и вечеря. Нощувка и пълен пансион в Lake Ndutu.

6 Ден Карату Закуска

След вълнуващите преживявания, днес предстои да се отправите към кратера Нгоронгоро с последно попътно сафари през Серенгети. По пътя ще спрете за обяд – пикник сред природата. Заобиколени от невероятните естествени пейзажи на Африка, вашето пътуване продължава към Bougainvillea Lodge.

Нощувка и пълен пансион в Bougainvillea Lodge.

http://www.bougainvillealodge.net/

7 Ден Нгоронгоро Закуска

Закуска. Целият ден е посветен на опознаването на този природен феномен. Спускане с джипове в кратера на угасналия отдавна вулкан, пикник сред дивата природа и разглеждане на богатия животински свят – тук е едно от малкото места в Африка, където може да се срещне черногрив лъв и черен носорог. Често този резерват е наричан „Ноевият ковчег”. Легендата разказва, че Бог решил в рая да има и място за дивите животни и създал Нгоронгоро. Този огромен зоопарк, в който може да се разположи цяла София, се намира на 2000 м н.в. и вечната пролет тук благоприятства наличието на постоянна вода и храна за животните. Вечеря и нощувка сред един от най-интересните природни декори в света.

Нощувка и пълен пансион в Bougainvillea Lodge.

8 Ден Маняра Закуска

Започва последния ви ден от екскурзията в Танзания и отново ще се насладите на изумителни и незабравими гледки в националния парк „Езеро Маняра“, който служи като временен дом за хиляди розови фламингота, които прииждат и отлитат на ята през цялата година. Ще имате възможност да прекарате цялата сутрин в наблюдение на различните видове птици обитаващи парка.

Трансфер до летището и полет за Доха или остров Занзибар за почивка.

9 Ден София

Пристигане на летище София.

Тагове

Оферти - Танзания |  Оферти - Додома |  Екскурзии - Танзания |  Екскурзии - Додома |  Екзотична почивка 2024 - Танзания |  Екзотична почивка 2024 - Додома

Избрани оферти