Начало / Екскурзии / Екскурзии - Габрово

Tasty Bike Tour - програма планинско колоездене + кулинарен тур

Номер на оферта

/

176616

Дати & цени

Цената включва

Две нощувки със закуски в семеен хотел
"Вкусни спирки” за обяд и вечеря (ден 1)
Дегустация на крафт-бира (ден 2)
Дегустация на билкови чайове (ден 3)
Придружител-водачи
Придружаващ транспорт за големия багаж

Цената не включва

транспорт до/

Програма на пътуването

КОГА?

3 дни в дати по избор в периода 25.06. - 30.09.2017 г.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 дни/2 нощувки


Регистрирайте се от рано за участие на удобни за Вас дати! Или ни ориентирайте за предпочитан период, а ние ще Ви препоръчаме най-подходящото време за това приключение в дебрите на Балкана.

========================================================

ЦЕНА:
138 лв. за възрастни
120 лв. за деца до 18-годишна възраст


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- 2 нощувки със закуски в семеен хотел
- "Вкусни спирки” за обяд и вечеря (ден 1)
- Дегустация на крафт-бира (ден 2)
- Дегустация на билкови чайове (ден 3)
- Придружител-водачи
- Придружаващ транспорт за големия багаж

==========================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1

От Габрово поемаме „напред и нагоре”. Целта ни е местността Узана, на билото на Стара планина. Тук, а не другаде, се намира географският център на България, а местността е наричана "зеленото сърце на Балкана". Дори да срещнете претенциозното наименование "курортен комплекс", не очаквайте нищо претенциозно на Узана.

Вековните букови гори, голямата узанска поляна, уханието на треви, билки и диви ягоди... Тук времето сякаш е спряло и това усещане допълва чара на планинския пейзаж. Формите на релефа са меки, а масивът Триглав изглежда измамно близък. Илюзия или реалност?

Географският център на България е маркиран с пирамида в цветовете "бяло-зелено-червено". Да си направите снимка на това място е "задължително". За сметка на това, изкачването на връх Исполин (1523 мнв) е "пожелателно". Гледката от върха възнаграждава изкачилите го за усилията им и усилва апетита както в прекия, така и в преносния смисъл на думата. Следват още красиви панорами, легенди и... усещане за Балкан.

***
”Вкусни спирки”
Днес е денят на "вкусните" спирки - кулинарни и подкрепителни пунктове на ключови места по маршрута. Нищо чудно дори само заради тях да искате да изминете разстоянието отново и отново. В непринудена обстановка ще се насладите на вкусни ястия, приготвени по нетрадиционни и балкански рецепти.
***

Общо каране за деня 34 км, положителна денивелация 950 м. Възможни са варианти с денивелация 750 метра и 550 метра, както и 1350 метра (общо каране 48 км). Нощувка в местността Узана, на билото на Стара планина.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


ДЕН 2:

Поемаме по чудесния веломаршрут към Шипка и не след дълго достигаме подножието на историческия връх. Тук имаме възможност за кратка пауза или за разглеждане на някои от най-знаменателните места от времето на Освободителната Война от 1877-1878 година.

Заредени с допълнителна енергия, продължаваме към лобното място и паметника на Хаджи Димитър, скрити в сянката на вековна гора.

Високо, на самото било, пък се намира "летящата чиния" – паметникът „Бузлуджа”.

Следваме билото на Балкана към най-красивата част на Тревненския дял на Стара планина. Един след друг се редуват природни феномени и защитени местности. Караме през слънчеви полянки и букови гори, а някои от дърветата са на повече от 500 години. Усещането е като в горска приказка, а ние самите сме нейните герои.

Крайната етапна цел е Трявна. Дори и вече да сте били там, малкият град ще Ви очарова отново.

Заради неповторимата атмосфера на стара Трявна, заради свежия полъх на горняка и не на последно място, защото ни очаква дегустация на крафт-бири по белгийска рецепта.

Пивоварната се намира в сянката на построената преди повече от 200 години часовникова кула, а наш домакин е лично главният пивовар. Той с усмивка ще ни разкрие ‘малките тайни’ на различните видове бира и ще ни разкаже интересни истории от града и производството на кехлибарената напитка. Можем да вечеряме на място или в някой от близките ресторанти (предимно традиционна българска кухня).


Общо каране за деня 47 км, положителна денивелация 650 м. Възможни са варианти с денивелация 790 метра и 950 метра, както и 1280 метра (общо каране 63 км). Нощувка в Трявна.


>>>>>>>>>>>>

ДЕН 3:

Караме през малки селца, по горски и по стари римски пътища. Очакват ни Боженци, Сечен камък, Баланите, Градище... По пътя ни се откриват страхотни гледки към главното старопланинско било, към Предбалкана, към Габрово.

Завършваме с дегустация на билкови чайове (топли и студени) и домашно приготвени плодови сокове.
Общо каране за деня 36 км, положителна денивелация 520 м. Възможни са варианти с денивелация от 650 метра и 780 метра, както и 1050 метра (общо каране 53 км).


====================================================

Природен Парк “Българка”
В преобладаващата си част пътчетата и пътеките на нашето приключение ни превеждат през територията на Природен парк "Българка" и край защитените местности "Мъхнатите скали", "Столища" и "Тисовото находище". С мъничко късмет, ще зърнете част от дивите обитатели на парка, включително бладороден елен и сръндак.

ВАЖНО: Значителен дял от приходите от събитието ще бъде използван за опазване на биоразнообразието в парка.

=====================================================

ВЕЛОСИПЕДИ:

Ако нямате възможност да вземете велосипед със себе си, ще Ви съдействаме за наемане на подходящ такъв на преференциална цена. Заявете това още при записването си, за да се свържем своевременно с Вас за уточняване на всички подробности.


ДЕЦА:

Минималната възраст за участие е 14 години. Деца на възраст от 14 до 18 години могат да участват само в присъствието на участващ родител.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Габрово |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Габрово |  Есен 2023 - България |  Есен 2023 - Габрово

Избрани оферти