Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ивайловград

Татул–Ивайловград–вила Армира–Мезек–Александрово–Узунджово–Хасково ОТ ПЛОВДИВ

Номер на оферта

/

204547

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус;
1 нощувка със закуска в хотел в Ивайловград;
Посещение на Тракийското светилище край село
Татул;
Посещение на вила Армира;
Посещение на крепостта „Мезек”;
Посещение на музейния център в село
Александрово;
Посещение на църквата „Успение Богородично“ в
с. Узунджово;
Посещение на Хасково;
Беседи с местни екскурзоводи в посещаваните
обекти;
Екскурзовод по време на цялото пътуване;

Цената не включва

Цената не включва:

Входни такси на посещаваните туристически обекти;
Медицинска застраховка;
Организирана вечеря в ресторанта на хотела;
Доплащане за самостоятелна стая – 15 лв;

Програма на пътуването

Двудневна екскурзия до Татул – Ивайловград – вила Армира – Мезек – Александрово – Узунджово – Хасково

Дата: 14.10.2017г.-ПОТВЪРДЕНА
Цена: 79 лв.


Програма:

Първи ден:
Отпътуване от спирката на ОББ срещу х. Тримонциум в 07.30 ч. по маршрут: Асеновград – с.Татул – Ивайловград.
Посещение на един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи – Тракийското светилище край село Татул. Светилището представлява скален масив, а върхът му – пресечена пирамида от края на V и началото на ІV хил. пр. Хр. Отпътуване за Ивайловград. Пристигане в Ивайловград – южната приказка на България, където реките Армира и Арда събират водите си и бързат към Егейско море. Градът на лозите и хубавото вино… Разглеждане на забележителностите на Ивайловград: Църквата “Преображение Господне”, Исторически и етнографски музей. Сред паметниците от времетo на Римската империя са останките от градските и извънградските къщи на заможните римляни. Извънградските вили представлявали центрове на земевладелски имения. Такова жилище е вила Армира, близо до Ивайловград, открита през втората половина на XX в. Посещение и разглеждане на вила Армира с местен екскурзовод – построена през I в. и преустройвана няколко пъти.
Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
Възможност за организирана вечеря в ресторанта на хотела с музика и танци.

Втори ден:
Закуска в ресторанта на хотела. В 9.30ч отпътуване за крепостта “Мезек”-обявена за Народна старина и архитектурно – строителен паметник от Античността и Средновековието още през 1927 г. Посещение на куполната гробница Мезек от 4 в. пр. Хр. – от ІV в. пр.н. е. – най-дългата в България и на Балканския полуостров тракийска гробница – една от малкото запазени в автентичния си вид. Дегустация на вино в Мезек – възможност за закупуване.
Отпътуване за село Александрово. Посещение на Тракийската гробница и разглеждане на музейния център „Тракийското изкуство в Източните Родопи“ с местен екскурзовод. Музейната експозиция е копието на Тракийската гробница от 4 в. пр. Хр, открита
през 2000 г.
Отпътуване за Узунджово. Посещение на църквата „Успение Богородично“, част от някогашен голям комплекс, включващ религиозен храм, Кервансарай, Имарет и други обществени сгради. Село Узунджово е известно в Османската империя с големия панаир, провеждащ се всяка година до Освобождението.
Отпътуване за Хасково. Разглеждане на Монумента “Света Богородица” – издигаща се над града статуя на Света Богородица с Младенеца – считаната за покровителка на града. Монументът притежава сертификат от Книгата на световните рекорди на Гинес. Посещение на Камбанарията, от където се открива незабравима гледка към града. Свободно време за почивка и кафе.Отпътуване за Пловдив.. Пристигане вечерта.

Допълнителна информация

Забележка:

Входни такси:
Татул: възрастни – 3.00 лв./ деца- 1.00 лв.
Вила Армира: възрастни- 5лв/деца -3 лв.
Мезек: възрастни – 2.00 лв./ деца- 0.50 лв.
Александровска гробница: възрастни – 4.00 лв./
деца- 2.00 лв.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Ивайловград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Ивайловград |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Ивайловград

Избрани оферти