Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Топ оферта: Майски празници във Виена със самолет!

Номер на оферта

/

217817

Дати & цени

Цената включва

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ ВЪВ ВИЕНА
самолетна екскурзия с водач от България

Дата: 28.04.2018

***************************
Топ цена за ранни записвания до 20.02.2018: 789 лв на човек в двойна стая
***************************
Стандартна цена - 869 лв на човек в двойна стая
***************************

Цената включва:
-Самолетен билет София - Виена - София (директен полет) с вкл. летищни такси и чекиран багаж до 23 кг. на човек:
-3 нощувки със закуски в хотел Enziana 3* в центъра на Виена;
-Панорамна автобусна обиколка на Виена с лицензиран екскурзовод на български език;
-Трансфери летище-хотел-летище;
-Информационна среща в хотела;
-Медицинска застраховка с асистанс с покритие 5 000 евро
-Водач по време на пътуването;

******************************************************
Enziana Hotel Vienna е разположен на търговска улица Rennweg, в близост до магазини, кафенета, дрогерии и ресторанти. Хотелът се намира на пешеходно разстояние от Операта и пешеходната зона в Стария Град - Кернтнер Щрасе, както и в непосредствена близост до двореца Белведере и ботаническата му градина. Разполага със 165 стаи със собствен санитарен възел, сателитна телевизия, телефон. Закуската е на бюфет в ресторанта на хотела, в който се предлага също обедно и вечерно меню.

******************************************************
Цената включва:
-Самолетен билет София - Виена - София (директен полет) с вкл. летищни такси и чекиран багаж до 23 кг. на човек:
-3 нощувки със закуски в хотел Enziana 3* в центъра на Виена;
-Панорамна автобусна обиколка на Виена с лицензиран екскурзовод на български език;
-Трансфери летище-хотел-летище;
-Информационна среща в хотела;
-Медицинска застраховка с асистанс с покритие 5 000 евро
-Водач по време на пътуването;


******************************************************

Цената не включва

Цената не включва:

---По желание - поименна електронна карта за градски транспорт с фиксирана валидност за 72 часа: 19 €/ 37 лв на турист (издава се от България)
Картата не може да се преотстъпва на друго лице, валидна е за конкретен период на престой; Цената включва административна такса в размер на 2,50 €;

---Екскурзии и посещение на атракции /по желание/:

*** Пешеходен тур "Хофбург и Стария Град" при мин. 10 записани: 39 лв на туруст. (Цената включва: обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод).

*** "Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" при минимум 15 записани: 55 лв за възр.; 45 лв за деца 2-17,99 г. (Цената включва: входна такса за двореца, екскурзоводско обслужване на български език). Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно!

*** Автобусна екскурзия "Виенска гора, Баден - природа и история" - езерото Зеегроте, манастира Хайлиген Кройц и гр. Баден при минимум 15 записани: 72 лв на човек (Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, автобусен транспорт; Цената не включва: входна такса за подземното езеро Seegrotte с включена кратка разходка с лодка - заплаща се на място: 11 € за възрастен; 8 € за деца 4-13,99 г.).

*** Билет за класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в концертната зала Wiener Kursalon - Цена: Кат. A - 69 €/ Кат. B - 59 €/ Кат. B - 45 €; Начало: 20:15 ч. (Цената включва: билет в избраната категория - определя се спрямо отдалечеността на мястото от сцената; Цената не включва: транспорт до концертната зала, която се намира в центъра на Виена).

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени в България заедно с резервирането на туристическия пакет.

******************************************************

Програма на пътуването

ПРОГРАМА

1 ден – 28.04.2018 (събота)
Среща на летище София /Терминал 2/ в 11:40 ч. за отпътуване за Виена с директен полет на австрийски авиолинии. Пристигане във Виена и трансфер.
Панорамна автобусна екскурзия на Виена с професионален екскурзовод на български език - ще ви запознаем с едни от най-важните забележителности на Виена: Къщата на Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада и неправилните форми с кратка пауза за снимки или за посещение на "Hundertwasser Village" - бутиковата галерия, построена в стила на художника. Автобусната обиколка ще продължи към един от символите на Виена - Виенското колело (разположено в големия парк Пратер), покрай река Дунав и малките пристанища на круизните кораби, по булевард Рингщрасе който опасва Стара Виена с разположените от двете му страни впечатляващи сгради на най-старата концертна зала Kursalon в градския парк, Виенската опера, дворцовия комплекс "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите, музеите-близнаци - на Изящното изкуство и природо-научния музей, Парламента със статуята на Атина Палада, емблематичната сграда на Кметството в неоготически стил, императорския театър, историческото кафене Ландман, "дантелената" църква Votivkirche, Университета, Борсата и други. Следва бароковата църква Карлскирхе, Виенската филхармония с прочутата Златна зала и техническия университет, разположени на площад Karlsplazt. Ще се разходим в градините на прочутия бароков дворец Белведере - една от най-впечатляващите сгради на Виена, бивша резиденция на великия пълководец - принц Евгений Савойски, а днес - картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт.
Трансфер до хотела и настаняване. Информационна среща с водача на групата - ще получите карта на града, полезни ориентири и практични съвети за престоя.
По желание /с доплащане/: Пешеходен тур "Хофбург и Стария Град" с местен екскурзовод на български език - дворцовия комплекс "Хофбург" (бивша резиденция на Хабсбургите до 1918 г., а днес - седалище на австрийския федерален президент), Испанската школа по езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус, луксозната улица "Колмаркт", където наред с луксозните бутици и магазини се намира и императорската сладкарница "Demmel", предлагаща до ден днешен прочутата торта "Sacher" по оригиналната тайна рецепта; елегантната търговска улица "Грабен" с емблематичната чумна колона, бароковата църква "Св. Петър"; готическата катедрала "Св. Стефан" - най-важният символ на Виена; улица "Кернтнерщрасе", която води до музея за съвременно изкуство Албертина, Операта и др.
Нощувка.

2 ден – 29.04.2018 (неделя)
Закуска.
По желание /с доплащане/: "Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" с екскурзовод на български език - Шьонбрун е любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Интериорът на двореца е подобаващо величествен - с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е по френски образец - с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтани. Към комплекса принадлежат още панорамната площадка на Мария Терезия - “Глориет”, Къщата на палмите и най-старата в света зоологическа градина. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, Шьонбрун е включен от 1996 година в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Императорската резиденция впечатлява с величието си, със запазената атмосфера от времето на Хабсбургите, както и с огромния си парк, в градините на който често се провеждат класически концерти или тематични сезонни базари. След приключване на тура, можете да посетите самостоятелно и Vienna Zoo - най-старата и красива зоологическа градина в света, разположена в парка на двореца.
Свободно време - възможност за самостоятелно посещение на увеселителния парк Пратер (работи всеки ден) - Виенският Пратер се е превърнал в много повече от парк за забавления. Високото 65 м. виенско колело вече 150 години е символ не само на парка, но и на целия град. Пратерът предлага на посетителите си различни заведения на закрито и открито, както и над 250 атракциона за малки и големи: екстремни влакчета, въртележки, блъскащи се колички, водни улеи, къща на ужасите, зали с изкривени огледала, както и специални съоръжения за по-малки деца. В рамките на парка се намира и музея на восъчните фигури Madame Tussauds. До парка се стига с метро на линия U1 и U2 - спирка Praterstern. Входът в парка е свободен, а ползването на различните атракции се заплаща поотделно и по желание (цена от 1,50 € до 5 € на човек).
Нощувка.

3 ден – 30.04.2018 (понеделник)
Закуска.
По желание /с доплащане/: "Виенска гора - природа и история" - подземното езеро Зеегроте, манастира Светия Кръст и град Баден /Продължителност: около 4 часа/. Екскурзията ще ви запознае с някои от най-интересните забележителности на юг от Виена - в красивата планина Виенска гора. Преминавайки през малки китни градчета с впечатляващи пейзажи, ще стигнем до най-голямото подземно езеро в Европа - Зеегроте, чиито галерии до 1912 г. били използвани за добив на гипс, а по време на Втората Световна война - за тайно производство на самолетни части за военните изтребители. Следвайки водача, ще преминем по всекидневния маршрут на миньoрите, ще видим запазени предмети от бита на работниците, конюшните, параклиса на Света Барбара, както и модел и оригинални части от един от първите самолети-изтребители Heinkel. Днес галериите на бившите мини се използват за провеждане на акустични концерти, а също и като декор за снимки на големи филмови продукции. Неусетно ще се спуснем на 60 м. дълбочина за кратка разходка с безшумна електрическа лодка по приказно осветеното езеро. Екскурзията продължава с посещение на средновековния действащ цистерциански манастир Светия Кръст /Heiligen Kreuz/, който пази гробовете на последните представители на династията Бабенберг. В светата обител ще разгледаме чумната колона и бароковата църква. След кратка пауза, по време на която можете да посетите манастирската "лафка", където се продават ръчно изработени сувенири и произведеното от самите монаси домашно вино, ще продължим към гр. Баден. Романтичната долина Хеленентал ще ни "заведе" до някогашната ловна вила Майерлинг, в която австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера намират своята трагична гибел през 1889 г. В гр. Баден, основан още от римляните, а днес - известен скъп курорт, прочут с термалните си извори и казиното, ще разгледаме основните забележителности, разположени в елегантната пешеходната зона в центъра на града.
Свободно време във Виена - възможност за самостоятелно посещение на музеите на Виена - Съкровищницата, Музея на музикалните инструменти, Къщата на пеперудите в двореца "Хофбург", Музея за история на изкуството или Природонаучния музей..
По желание /с доплащане/: 20,15 ч. - Класически концерт с произведения от Моцарт и Щраус в една от най-красивите концертни зали на Виена.
Нощувка.

4 ден – 01.05.2018 (вторник)
Закуска. Свободно време.
Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за България с полет на австрийски авиолинии в 15:20 ч.

Линк за повече информация за програмата:
http://www.reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/326-avstriya/1645-maiski-praznitzi-vav-viena

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Майски празници - Австрия |  Майски празници - Виена

Избрани оферти