Начало / Екскурзии / Екскурзии - Крумовград

Тракийски светилища на сътворението

Номер на оферта

/

227983

Дати & цени

Цената включва

ранспорт по маршрута

посещение на обектите по програмата

екскурзоводско облужване по време на маршрута
нощувка със закуска в хотел 2* в района на Крумовград

Цената не включва

разходи от личен характер, планинска застраховка

Програма на пътуването

Маршрут: Скално светилище с. Карамфил – Мегалит Лицето на бога – ритуално-скални комплекси с. Чайка (6 броя) – светилища с. Долна кула – Крумовград - скално-зеолитни мегалити с. Рабово и Пчелари (7 бр) – пеш. пр. 4 часа за двата дни

Този уникален маршрут ще ни пренесе за два дни в атмосферата по времето на неолита, когато вече е оформен огромният тракийски скален светилищен мегакомплекс на територията на днешните български земи. Ще бъдат посетени, разгледани и снимани за 2 дни над 17 на брой ритуално-скални тракийски светилища притежаващи огромната енергия на сътворението.

1 ден. Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски паркинга пред центр. вход. Преминаване с автобуса през Кърджали, Момчилград и навлизане в региона на община Крумовград. Най- напред се разглежда отвисоко тракийското скално творение „Лицето на бога“, представляващо пресъздадено от човешки ръце огромно скално пано върху обширен планински връх. След това с автобуса се отива в землището на с. Карамфил, където се посещава скално ритуалния тракийски мегалит, разположен в близост до шосето. Изслушване беседата на водача и фотосесия. Заминаване за съседното с. Чайка, където са разположени на няколко различни места уникални по направа, умения и композиция множество тракийски ритуално-скални комплекса. Познание, зареждане, непосредствен контакт и фотопауза. Качване в автобуса и отпътуване за следващото предизвикателство - светилища от друга галактика подредени едно след друго по левия бряг на коритото на р. Крумовица, а над тях се реят в облаците огромни скални венци, сякаш допълващи атмосферата на божественото сътворение. Разглеждане на светилищата, скалните венци, снимки. Отпътуване за Крумовград. Настаняване, време за вечеря и нощувка.

2 ден. Закуска. Отпътуване за землището на с. Рабово. Групата достига до огромния почти 18 километров скален венец от зеолитна скала, разположен по левия бряг на р. Арда, който достига до землището на с. Долно Черковище. Последователно обхождане, запознаване и фотозаснемане на тези уникално-божествени тракийски мегалити, в които има отразени невероятни по форма, композиция, разположение и преди всичко огромен талант, допринасящ да допълни и без друго галактическата картина на сътворението. Зареждане, познание и контакт. Фотосесия. После по обратния път достигане до автобуса и отпътуване за София.

Цена на човек в двойна/тройна стая- 98 лева

Доплащане за единична стая- 20 лева
При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 15 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ, ПОТВЪРЖДЕНИЕ 7 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ. Туроператорът си запазва правото на промяна на реда на посещаваните обекти.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Крумовград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Крумовград |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Крумовград

Избрани оферти