Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тасос

Три дни на остров Тасос, екскурзия от Добрич, Варна и Бургас

Номер на оферта

/

189479

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:
- Транспорт с лицензиран автобус
- 2 нощувки и 2 закуски в хотел 2*
- Обзорна екскурзия на Кавала
- Панорамна еднодневна обиколка на остров Тасос
- Пешеходна обиколка на столицата Лименас
- Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презантация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин.
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
- Медицинска застраховка
- Водач от Агенцията

Пакетната цена не включва:
- отпътуване от Добрич / при минимум 10 туриста / - 12 лева
- Фериботни такси и паркинг - 10 евро / задължително се заплащат /
- Входна такса (по желание):крепостната стена в Кавала - 2 евро.
- Вечеря в гръцка таверна - 25 евро.
- доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г- 10 лв
- лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

Необходими документи:
За възрастни : валиден документ за самоличност - задграничен паспорт или лична карта.
За деца до 14 години - валиден международен паспорт!
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с едни родител е необходимо нотариално заверена декларация от не пътуващия родител /оригинал и 2 копия/;
За деца до 18 г., с различна от родителите си фамилия е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Скъпи приятели,
Съобразявайки се с нашия дългогодишен опит в изготвянето на екскурзионни програми за Гърция, ние не предлагаме включена вечеря поради твърде еднообразното меню, което се приготвя за групи. Така нашите клиенти имат възможност да опитат повече от вкусните гръцки ястия - морски дарове, свински кебап, агнешко, пълнени патладжани, тиквички, мусака... Нашите екскурзоводи винаги биха могли да насочат туристите къде могат да похапнат достатъчно и на добри цени!

Програма на пътуването

Един къс земя сякаш част от Рая. Тасос съчетава в себе си онази топлина на дома - сякаш те прегръща. Аромат на узо и маслини, тихата мелодия на бузуки и поглед към тюркоазеното море, което все едно те гали със своите вълни. Тасос - едно вълнение за душата, на което очите не могат да се наситят.

Тръгване:
19:30 ч. от Добрич - паркинга пред Стоматологията / при минимум 10 туриста /
21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І”
23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв /

Маршрут: ВарнаБургасСвиленградКерамотиКавала - остров Тасос

Първи ден
Рано сутринта пристигаме в гр. Кавала. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал.
Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .
Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ - построена от император Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези.
В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша - велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт.
Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр.Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града - сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на гледката на този невероятно красив пристанищен град. Свободно време. Около обяд се отправяме към Керамоти, от където с ферибот отпътуваме за о-в Тасос. Настаняване. Нощувка.

Втори ден
Закуска. 09.00ч. - Целодневна автобусна обиколка на о. Тасос - вечно зеленият остров, истинско съкровище за Гърция - с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Разглеждаме гр. Тасос Лименас - старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Посещаваме магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ” Ирис” .Отправяме се към най - големия град на острова – Лиминария за почивка и възможност за обяд. Посещаваме женския манастир „ Св. Архангел Михаил” и залива на русалките - „Алики” - основна забележителност на остров Тасос. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и е невероятно красиво. Завършваме обиколката с посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Посещение на таверна където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание /. Нощувка.

Трети ден
Закуска. 09.00ч. - Отпътуваме с ферибот за Керамоти и от там – за България. По пътя - кратък престой в Александруполи за почивка и обяд. Пристигаме в Бургас и Варна късно през нощта на същия ден.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Тасос |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Тасос

Избрани оферти