Начало / Екскурзии / Екскурзии - Трявна

Трявна по Гергьовден: пътуване с парен локомотив, Звук и светлина, дегустации

Номер на оферта

/

195491

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА 160 лв. е на човек и включва:

- пътуване със запазено място в специалния атракционен Гергьовски влак на БДЖ
- 2 нощувки със закуска в семеен хотел
- дегустация на крафт-бири с „вкусни хапки”
- кафе на пяскък
- пешеходна разходка в Тревненския Балкан
- водач-придружител и цялостна организация на престоя,
- посещение на шоу-спектакъла „Звук и светлина“ в стара Трявна
- демонстрации на художествена обработка на дърво и камък, иконопис и рисунки върху коприна
- посещение на „Къщата със слънцата”

Цената не включва

транспорт до/от Трявна

лични разходи

активности по желание (За по-спортно настроените и любителите на малки приключения предлагаме списък с опционални активности. Имайте предвид, че местата са ограничени, а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане! Необходимо условие за провеждане е наличието на достатъчно участници):

- С каяк през 'Малкото море' (32 лв.)
- Пещери и еко-пътеки за начинаещи приключенци (14 лв.)
- Тандемен полет с парапланер (100 лв.)
- Bike & Brew Balkan Tour (20 лв.)
- 'Малки тайни' на Етъра и в Габрово (12 лв.)

Програма на пътуването

Трявна – вълшебни приказки по Гергьовден

ДАТИ: 06.05. - 08.05.2017 г.

3 дни/2 нощувки в Трявна

==================================================

ЦЕНА: 160 лв. на човек *

* Цената не включва транспорт до/от Трявна.

====================================================

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:
* Атракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27, произведен през 1948 година в Австрия - в света съществуват само два такива!
* Шоу-спектакъл „Звук и светлина“ в стара Трявна!
* Разходка в Тревненския Балкан!
* Дегустация на подбрани крафт-бири, произведени в Трявна по оригинални белгийски рецепти!
* Кафе на пясък, по стара тревненска традиция!

====================================================


ТРЯВНА ПО ГЕРГЬОВДЕН – ПРИКАЗКА ИЛИ РЕАЛНОСТ

Кога за последно сте били в Трявна? А кога за последно сте пътували до Трявна с парен влак? Теглен от австрийски локомотив произведен през 1948 година?
И още... Били ли сте в стара Трявна вечер, по време на вълшебното шоу-спектакъл „Звук и светлина”? А на разходка в Тревненския Балкан? В омайните букови гори, някои от дърветата в които са на повече от 500 години!?

Всичко това и още много можете да преживеете по време на празничните дни около Гергьовден!

Ето основните акценти в програмата:
• aтракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27, произведен през 1948 година в Австрия - в света съществуват само два такива
• шоу-спектакъл „Звук и светлина“ в стара Трявна
• разходка в Тревненския Балкан
• дегустация на подбрани крафт-бири, произведени в Трявна по оригинални белгийски рецепти
• кафе на пясък, по стара тревненска традиция
• демонстрации на художествена обработка на дърво и камък, иконопис и рисунки върху коприна
• активности по желание (с доплащане)

-----------------------------------------------------

ТРЯВНА - МЯСТО ЗА РЕЛАКС И МАЛКИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

Трявна се намира на само 18 км от Габрово и на около три часа от повечето основни градове в България. Ако не ползвате автомобил, можете да пътувате с автобусен или железопътен траспорт, а ние ще Ви посрещнем при пристигането Ви в Трявна или в Габрово.

Дори и вече да сте били там, малкият град ще ви очарова отново. Заради неповторимата атмосфера на стара Трявна, заради свежия полъх на горняка и не на последно място, заради многото и различни изживявания, които Ви очакват през тези три дни.

====================================================


НАСТАНЯВАНЕ

Предлагаме Ви настаняване в семеен хотел - две или три нощувки по избор, с включена закуска.
Настаняването се осъществява в двойна или тройна стая със собствен санитарен възел.

====================================================


АТРАКЦИОННО ПЪТУВАНЕ С ПАРЕН ЛОКОМОТИВ

Това пътуване е организирано от БДЖ и е първото по рода си между Велико Търново (Горна Оряховица) и Трявна и едва третото подобно пъуване в България. Влакът ще бъде теглен от парен локомотив от серията 16.27. Локомотивът е произведен през 1948 година в Австрия и днес в света се движат само два от тази серия – единият е в Люксембург, а другият – в България.

В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от „Корона експрес” – един от трите специализирани вагона, произведени в Германия през 1938-1939 г. Те са били предназначени за официалните пътувания на цар Борис III и неговото семейство.


==================================================


„ЗВУК И СВЕТЛИНА” В ТРЯВНА

Подобно на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина” на Царевец и в Трявна има светлинно -музикално шоу, което пресъздава историята на китния балкански градец.

От траките, през битката при Тревненския проход през 1190 г., Османското иго, Априлското въстание и Руско-турската освободителна война, та до наши дни. Историята е представена чрез проектиране на различни сюжети върху часовниковата кула и осветяване на околните исторически обекти, под звуците на драматична музика. По атрактивен начин в спектакъла са вплетени Рaйкoвaта къщa, Cтaрoтo шкoлo, Дacкaлoвaтa къщa, Гърбавият мocт, Cлaвeйкoвaта къщa и разбира се, самата Часовникова кула...


===================================================


ПЕШЕХОДНА РАЗХОДКА В ТРЕВНЕНСКИЯ БАЛКАН

Районът около Трявна предлага чудесни възможности за активен отдих. Предлагаме Ви да се включите в пешеходен преход с лека до средна категория на трудност. Възможни са варианти с различна продължителност като всеки преценява на място какво да бъде личното му участие.

При подходящи атмосферни условия ще бъде избран маршрут на територията на Природен парк „Българка”, а с мъничко късмет ще зърнете част от дивите обитатели на парка, включително бладороден елен и сръндак, зайци, лисици и много други.


====================================================


ДЕГУСТАЦИЯ НА ПОДБРАНИ КРАФТ-БИРИ

Пивоварната се намира в центъра на Трявна, в сянката на построената преди повече от 200 години часовникова кула, а наш домакин е лично главният пивовар. Той с усмивка ще ни разкрие своите ‘малки тайни’ и ще ни разкаже интересни истории от града и производството на кехлибарената напитка.

Към различните бири се предлагат „вкусни хапки” – специално дегустационно меню, подчертаващо специфичните качества на отделните видове пиво.

================================================

КАФЕ НА ПЯСЪК

Да пиеш кафе на пясък е изкуство, което старите тревненци са владеели до съвършенство. Пие се бавно, с удоволствие и придружено от сладко лакомство. Чашките, в които се сервира, са специални – малки, керамични и без дръжки. Самото кафе се приготвя в съд с нагорещен пясък. Това допринася за по-равномерното приготвяне на напитката и съответно за още по-ароматния и богат вкус.

==================================================


ИКОНОПИС И ХУДОЖЕСТВЕНА ОБРАБОТКА НА ДЪРВО И КАМЪК

Резбарството и зографството са занаяти с многовековна традиция. Най-радостното обаче е, че в Трявна те се поддържат живи и в наши дни. Тук съществува специализирано срeднo худoжecтвeнo училищe – Национална Гимназия за Приложни изкуства „Тревненска школа”, единствена по рода си в България. В стария град пък отварят вратите си множество рeзбaрcки рaбoтилници. В тях рaбoтят майстори, някoи oт кoитo пoтoмци нa cтaритe мaрaнгoзи от Генчовската и Витановската фамилии. Именно в Трявна се намира и легендарната „Къща със слънцата” на майстор Димитър Ошанеца.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Трявна |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Трявна |  Майски празници - България |  Майски празници - Трявна

Избрани оферти