Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

УИКЕНД в ПАРИЖ, пролет/есен 2018: от 802 лв!!!

Номер на оферта

/

220619

Дати & цени

Цената включва

Пакетните цени са в евро ( заплащат се по курса на БНБ) и включват:

Самолетни билети София – Париж – София с България Ер с включен багаж и летищни такси в размер 136 евро на човек (към 05.01.2017)
3 нощувки със закуски в Hotel Adagio la defense Courbevoie 4* или подобен (по желание на клиента може да се предложи и по високо категориен хотел)
Трансфер летище – хотел - летище

Цената не включва

Пакетните цени не включват:

Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 8 лева; до 75г.: 10 лева; до 80г.: 14 лева);
Допълнителни туристическа обиколки в Париж и околностите;
Разходи от личен характер
Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД “Армеец”

Програма на пътуването

Уикенд в Париж
Градът на любовта

Четвъртък - Неделя

4 дни / 3 нощувки

(по желание може и по дълъг период на престой)

Дати на заминаване през март, април, юни и октомври 2018 г.

Пакетни цени от 802 лв



ПРОГРАМА

1-ви ден София-Париж:

Полет от София в 07:10 ч., Терминал 2. Кацане на летище „Шарл Де Гол” Париж в 09:10 ч. Частен трансфер с лек автомобил. Настаняване в избрания хотел. Свободно време или три възможности за допълнителни екскурзии:

Обзорна пешеходна туристическа разходка с продължителност около 4 часа (цена – 80 евро на човек; минимален брой туристи - двама). Разходката започва от площада пред красивата нео-ренесансова сграда на Кметството. В непосредствена близост е остров Сите, духовното сърце на Париж, където градът е основан 3 в. пр.н.е. Тук се намират няколко важни монумента: Катедралата „Нотр-Дам дьо Пари“, един от първообразите на готиката, Съдебната палата с Консиержьори и Светия Параклис. Латинският квартал ни предлага приятни мигове сред оживени улички изпъстрени с ресторантчета, кафенета и космополитна тълпа. Ще минем покрай отел Савоа, където Пикасо рисува „Герника“, една от най-известните му картини. „Пон Ньоф“, по който пресичаме Сена, е най-старият мост свързващ двата бряга на реката. Именно него световноизвестният творец от български произход Кристо опакова, превръщайки го в ефимерно произведение на изкуството. От „Пон де-з-Ар“, известен като Мостът на влюбените, се открива прекрасна панорама към остров Сите, Френския институт и Лувъра. Преди да подслони „Джокондата“ и да стане най-големият музей в света, Лувърът е бил най-големият кралски дворец в Европа. В съседство е Пале Роаял, бивш дворец на кардинал Ришельо. Под закритите аркади заобикалящи вътрешната градина Наполеон Бонапарт е търсил съмишленички за нощни удоволствия, а Виктор Юго се е отдавал на кулинарни наслади на масата на престижния ресторант „Гран Вефур“. Дело на Андре льо Нотр, създателят на версайските градини, градините Тюйлери са разположени между Лувър и пл. „Конкорд“, най-монументалният площад на столицата. По Кралската улица, на която се намира известният ресторант Максимс, стигаме до „Мадлената“, най-уютната църква на Париж. Минавайки покрай митичната концертна зала „Олимпия“, ще посетим пл. „Вандом“, на който са разположени знаменитият хотел Риц и бутиците на най-големите имена в бижутерията. Програмата завършва пред Операта Гарние, пищна сграда от времето на Втората империя на Наполеон III, на сцената на която са се изявявали най-значимите световни гласове и балетни трупи. След края на разходката възможност за шопинг в Галериите Лафайет и Прентан, намиращи се в непосредствена близост, или посещение на Айфеловата кула или квартала Монмартър (придвижване с метро).

Обекти които ще видите по време на този тур: Кметството, остров Сите, Катедралата „Нотр-Дам дьо Пари“, Съдебната палата с Консиержьори и Светия Параклис, Латинския квартал, пл. „Сен Мишел“, моста „Пон Ньоф“, моста „Пон де-з-Ар“, Френския институт, музея Лувър, Пале Роаял, арката Карусел, градините Тюйлери, пл. „Конкорд“, Кралската улица, ресторант „Максимс“, църквата „Мадлената“, зала „Олимпия“, пл. „Вандом“, операта Гарние.

Обзорна пешеходна туристическа разходка с продължителност около 4 часа (цена – 80 евро на човек; минимален брой туристи - двама). Разходката започва от пл. „Бастилия“, на който се е издигала злокобната едноименна крепост, разрушена по време на Френската Революция. Ще прекосим малкия, елегантен остров Сен Луи, на който може да се опита най-хубавия сладолед в Париж. Остров Сите, духовното сърце на Париж, е мястото където градът е основан 3 в. пр.н.е. Тук се намират няколко важни монумента: Катедралата „Нотр-Дам дьо Пари“, един от първообразите на готиката, Съдебната палата с Консиержьори и Светия Параклис. В непосредствена близост са Кметството на Париж и Кулата „Сен Жак“, в подножието на която се намира статуя на Блез Паскал, в памет на научните опитите, които той прави тук. На съседния пл. „Шатле“ се издигат два престижни театъра, Градският театър и театър Шатле, където всяка година се провежда церемонията на Сезарите. Латинският квартал ни предлага приятни мигове сред оживени улички изпъстрени с ресторантчета, кафенета и космополитна тълпа. Пл. „Сен Мишел“, с фонтана изобразяващ Св. Михаил пронизващ дракона, е място за среща на студенти и туристи от цял свят. Mалко по-нагоре по бул. „Сен Мишел“ се намира музеят Клюни, бивша резиденция на монасите от известното абатство Клюни, посветен на изкуството на Средните векове и издигащ се на място, където през антично време са се намирали римски терми. Срещу него е впечатляващата сграда на Сорбоната, един от най-известните в света университети, създаден през 13 в. Недалеч е Пантеона, светски храм на славата, посветен на великите личности на Франция. В съседство ще посетим църквата „Сент-Етиен дьо Мон“, известна с възхитителния си амвон, украсен с каменни дантели. Разходката завършва в една от най-красивите парижки градини, Люксембургската градина, където по криволичещите, сенчести алеи, осеяни със стотици статуи, не един творец е търсил поетично вдъхновение. След разходката възможност за посещение на Айфеловата кула или на квартала Монмартър (придвижване с метро).

Обекти които ще видите по време на този тур: пл. „Бастилия“, остров Сен Луи, остров Сите, Катедралата „Нотр-Дам дьо Пари“, Съдебната палата, Консиержьори, Светия Параклис, Кметството, Кулата „Сен Жак“, пл. „Шатле“, Латинския квартал, пл. „Сен Мишел“, Музея Клюни, Сорбоната, Пантеона, църквата „Сент-Етиен дьо Мон“, Люксембургската градина.

Обзорна пешеходна туристическа разходка с продължителност около 4 часа (цена – 80 евро на човек; минимален брой туристи - двама). Разходката започва от „Мадлената“, най-уютната парижка църква. В началото на Кралската улица, изпъстрена с луксозни бутици, е известният ресторант „Максимс“, с неувяхваща слава от създаването си края на 19 в. Пл. „Конкорд“, най-монументалният площад на столицата, ни открива величествена панорама към редица забележителности на града. Сградата на Народното Събрание, със строга класическа фасада, допълва хармонията, която характеризира пл. „Конкорд“. От тук започва авеню „Шан-з-Елизе“, най-известното авеню в света, чиито тротоари са целодневно заляти от космополитна тълпа. В края на авенюто се издига Триумфалната арка, създадена в прослава на Голямата армия на Наполеон Бонапарт. Големият и Малкият дворец, строени за Световното изложение в Париж 1900 г., подслоняват различни временни и постоянни експозиции. В Малкия дворец се помещава музея на Изящните изкуства на Париж, предлагащ интересна колекция от произведения на изкуството от Античността до началото на XX в. Мостът „Александър III“ е символ на приятелството между Франция и Русия. С пищната си декорация, той се счита за най-красивият мост над Сена и предлага изумителна перспектива към Дома на Инвалидите. Последният представлява най-значителният архитектурен ансамбъл от епохата на краля Слънце, след Версай. Под златното кубе на църквата на Инвалидите се намира гроба на Наполеон Бонапарт. Великият корсиканец е учил в намиращото се наблизо Военно училище, създадено по инициатива на Мадам Помпадур, фаворитка на Луи XV. Градините свързващи Военното училище със Сена са известни като Марсово поле. Програмата завършва при „Желязната дама“, Айфеловата кула, безспорен символ на града, която извисява елегантния си силует в парижкото небе от 1889 г. След края на програмата възможност за разходка с корабче по Сена (в непосредствена близост).

Обекти които ще видите по време на този тур: Църквата „Мадлената“, Кралската улица, ресторант „Максимс“, пл. „Конкорд“, Народното Събрание, авеню „Шан-з-Елизе“, Триумфалната арка, Големия дворец, Малкия Дворец, моста „Александър III“, Инвалидите, Военното училище, Марсово поле, Айфеловата кула.

Нощувка.

Входни такси (към дата 25.12.2017г.):

Petit Palais – безплатно

Градините на музея Роден - 4 евро на човек

Айфелова кула (цените са ориентировъчни).

Билет до 2ри етаж – 11 евро; 12 – 24г. – 9 евро; 4 – 11г. – 4 евро; 0 – 3.99г. - безплатно

Билет до върха – 17 евро; 12 – 24г. - 15 евро; 4 – 11г. – 8 евро; 0 – 3.99г. - безплатно


2-ри ден Париж – Дисниленд или Фонтенбло

Закуска. Свободно време в Париж или екскурзия по желание до Дисниленд (самостоятелно или с частен трансфер) или целодневна екскурзия до Фонтенбло. Очаква ни среща с историята, изкуството и архитектурата на Франция. Той е сред замъците с най-престижно минало и един от най-обичаните от френските владетели. Отдалечен на около 60 км. южно от Париж, той обхваща над 1500 стаи, парк и градини разположени на 130 ха площ. Фонтенбло е единственият кралски дворец който, за кратки или по-дълги периоди, е обитаван постоянно от монарсите в продължение на 7 века. Славата на Фонтенбло започва най-вече с управлението на крал Франсоа I. По негова воля се създава дворецът такъв, какъвто може да го видим днес, в стил силно повлиян от италианския Ренесанс. Анри IV, Луи XIII и техните наследници също допринасят за разрастването на комплекса. Наполеон Бонапарт е бил особено привързан към Фонтенбло, считайки го за „истинският дом на кралете, къща на вековете“. По време на визитата ще се спрем на Големите Апартаменти, обитавани навремето от крале и кралици, императори и императрици. Ще преминем през Апартаментите на Кралиците-майки наречени още Апартаментите на папата, свързани с престоя на Пий VII във Фонтенбло през 1804 г. и няколко години по-късно, по време на неговото пленничество. Галерията Франсоа I е била гордостта на краля, за която само той е имал ключ. Тя е създадена под ръководството на италианските майстори Росо Фиорентино и Приматичо и се счита за шедьовър на френското ренесансово изкуство. Балната зала, изрисувана по време на Анри II от Николо дел Абате, е била свидетел на музикални концерти, балове, галантни срещи, буйни кралски веселби, сватби и официални тържества. В двора на Белия кон акцентът пада върху т.нар. стълбище на Подковата където, на 20 април 1814 г., абдикиралият Наполеон се прощава с вярната си гвардия преди да отпътува в изгнание на остров Елба.

Обекти които ще посетите: Двореца Фонтенбло, Апартаментите на папата, Параклиса Света Троица, Галерията Франсоа I, Балната зала, Параклиса Сен Сатюрнан, стаята на херцогиня д’Етамп, Апартаментите на Краля и Кралицата, Тронната зала, Малките апартаменти на Наполеон Бонапарт, музея Наполеон Бонапарт, двора на Белия кон или двора на Сбогуването, езерото с Шараните, градините.

Придвижването става с кола или с градски транспорт.


3-ти ден Париж - Версай

Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия до Версай. Придвижването става с кола или с градски транспорт (по желание на клиента). Версай - Достоен символ на монархията на Краля Слънце, Луи XIV, този огромен дворец, който можел да побере 20 000 куртизани, започва съществуването си като семпла ловна вила. По волята на Краля Слънце тя бива реконструирана и през 1682 г. Луи се настанява във Версай, като го прави седалище на кралския двор. Държавата се управлява от тук до 1789 г., когато разбунтувалият се народ идва пеша от Париж и принуждава кралското семейство да напусне двореца. От 1832 г. Версай е превърнат в музей посветен на историята на Франция. Нашата визита включва разглеждането на Големите апартаменти, където са протичали официалните дневни церемонии. Те се намират на 1-вия етаж на двореца от където се открива впечатляваща гледка към геометрично оформените градини. Залите са богато украсени с полихромен мрамор, скулптури, фрески, гоблени, и ценна мебелировка. Най-впечатляваща е Огледалната зала, където в 17 големи огледала се отразява светлината влизаща от 17 прозореца разположени срещу тях. Версайските градини, проектирани от Андре Льо Нотр, са известни в цял свят. Около централната алея, стигаща до Големия Канал и забележителния фонтан на бога на Слънцето, Аполон, сгушени в горички са разположени прекрасни фонтани, посветени на различни божества от митологията.

Цената на екскурзоводските услуги е: 180 евро за около 4 часа (включва придружаване до Версай и беседа в двореца)

Цената на билети с приоритетно влизане е 18 евро /възрастен – децата са безплатни/

Градините се заплащат отделно – 8 евро на човек

До там може да се отиде с организиран трансфер – 70 евро/посока (до 4 човека) – като може да се вземе само за отиване или само за връщане;

Цена с градски транспорт – 7,10 евро/човек отиване и връщане;


4-ти ден Париж - София

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище „Шарл Де Гол” за полет до София в 13:05 ч. и кацане на летище София в 16:45ч.

Забележка:

Полетните часове са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение от авиокомпанията седмица преди датата на отпътуване!




ПАКЕТНИ ЦЕНИ /Hotel Adagio la defense Courbevoie 4* /:
Период на пътуване: / Възрастен в двойна стая / Единична стая
03.02 – 27.02.2018 / 802 лева / 1106 лева
03.03 – 06.03.2018 / 969 лева / 1291 лева
10.03 – 10.04.2018 / 899 лева / 1125 лева
14.04 – 29.05.2018 / 1086 лева / 1331 лева
02.06 – 02.10.2018 / 1145 лева / 1370 лева
06.10 – 30.10.2018 / 899 лева / 1125 лева

!!! Всички цени се препотвърждават при заявка за резервация !!!



Пакетните цени са в евро ( заплащат се по курса на БНБ) и включват:

Самолетни билети СофияПарижСофия с България Ер с включен багаж и летищни такси в размер 136 евро на човек (към 05.01.2017)
3 нощувки със закуски в Hotel Adagio la defense Courbevoie 4* или подобен (по желание на клиента може да се предложи и по високо категориен хотел)
Трансфер летище – хотел - летище



Пакетните цени не включват:

Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 8 лева; до 75г.: 10 лева; до 80г.: 14 лева);
Допълнителни туристическа обиколки в Париж и околностите;
Разходи от личен характер
Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД “Армеец”


Начин на плащане:

Депозит и доплащане в зависимост от условията на авиокомпанията и хотела;


Необходими документи:

Копие от лична карта или международен паспорт, валидни минимум 6 месеца от крайна дата на пътуването;
За непълнолетни, пътуващи сами или с един от родител се изисква нотариално заверено пълномощнo


Забележки:

Необходим минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: Няма;
При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане;
Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации;
Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси;
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Армеец” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Уикенд почивка - Франция |  Уикенд почивка - Париж

Избрани оферти