Оферта номер: 200748

УЗБЕКИСТАН - Незабравимо пътешествие в Централна Азия - 9 дни!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Ташкент и Екскурзии в Узбекистан.

УЗБЕКИСТАН - Незабравимо пътешествие в Централна Азия - 9 дни!
от 3439 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
самолетен билет на Turkish Airlines София – Ташкент - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг

самолетен билет с летищни такси за вътрешен полет Ташкент – Ургенч

билет за високоскоростен влак Самарканд – Ташкент, 8 нощувки в хотели 3*, от които: 3 – в Ташкент, 1 – в Хива, 2 – в Бухара, 2 – в Самарканд, 7 закуски, 7 вечери с чай, кафе, минерална вода и безалкохолни напитки

фолклорно представление с традиционни танци в медресето Нодир Девон-Беги в Бухара

местен екскурзовод на английски или руски език с превод от водача на групата,

туристическа програма,

екскурзия до Шахрисабз с леки коли,

входни такси за музейните обекти и мавзолеи,

посочени в програмата, всички трансфери по програмата

водач от агенцията по време на цялото пътуване,

1 бутилка минерална вода на ден в автобуса.
Цената не включва
медицинска застраховка с покритие 15 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 14.00 лв., за лица над 65 г. – 21.00 лв., над 70 г. – 28.00 лв.
при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по–малко от 12 тур. – 90 EUR
бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 35 EUR /заплащат се с основния пакет.
УЗБЕКИСТАН – Незабравимо пътешествие в Централна Азия сред пясъците на пустинята

Маршрут: СофияИстанбул - Ташкент – Ургенч – Хива – Бухара – Самарканд – Шахрисабз – Самарканд - Ташкент – Истанбул - София

-----------------------------------------------------------------

ДАТИ: 04.10.2019 г.

9 дни/8 нощувки/7 закуски/7 вечери


--------------------------------------------------------------

ЦЕНИ на човек в двойна стая, с включени летищни такси:

04.10.2019 г.: 3439 лв.

--------------------------------------------------------------

КРАЙНА ПАКЕТНА ЦЕНА с включени летищни такси!

Ранни записвания: отстъпка 120 лв. до 07.03.2019 г.

=======================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=======================================================================

Примерни хотели, предвидени по програмата:

The Royal Mezbon или подобен в Ташкент (http://www.mezbonhotel.uz/)

Malika Khiva hotel или подобен в Хива (http://www.malika-khiva.com/)

Omar Khayyam hotel (http://www.hotelomarkhayam.com/main.php?lg=en&ch=0) или подобен в Бухара

Diyora hotel (http://hotel-diyora.com/en/) или подобен в Самарканд.

=======================================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияИстанбул - Ташкент
В 16.05 ч. полет на Turkish Airlines за Ташкент през Истанбул. Кацане в Истанбул в 17.25 ч. Излитане в 18.35 ч. за Ташкент.


2 ден Ташкент
Кацане в Ташкент в 01.05 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Закуска и време за почивка. В ранния следобед среща с местния екскурзовод и начало на полудневна обиколка на Ташкент - столицата на Узбекистан. Един от най – големите и бързо развиващи се градове в Централна Азия, впечатлява със своя добре запазен исторически център, в който са съхранени безценни паметници на културата, поместени сред безкраен лабиринт от тесни и криволичещи улички. Обиколката предвижда посещение на комплекса Казрет имам, в чиято библиотека се намира прочутият коран на халифа Утман, считан за едно от най - старите копия на Корана. Посещението на религиозния комплекс предвижда и разглеждане на петъчната джамия, медресето на Барак Кан, мавзолея на суфи поета Абу Бакр Кафал, както и Ислямския институт „Имам ал Букхари“. След кратка разходка с метрото на Ташкент, групата ще посети площада на Амир Темур, площада на Независимостта, както и Музея за приложни изкуства. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


3 ден Ташкент – Ургенч – Хива
Закуска. Ранен трансфер до летището и полет до Ургенч /времетраене 1.40 мин/. Посрещане и трансфер до хотел в намиращия се на 30 км гр. Хива. Кратко време за почивка и посещение на вписания в листата на ЮНЕСКО комплекс Ичан Кала. Това е първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в. и с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени и датиращи от XII – XVII в. Специален интерес представлява превърналото се в символ на града минаре Калта Минор, което макар и недовършено, със своите 29 м е една от най - впечатляващите сгради в комплекса. Разходката предвижда и разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Свободно време, връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4 ден Хива - Бухара
Закуска. Отпътуване за Бухара /разст.480 км/. Пътят между Хива и Бухара прекосява пустинята Къзълкум и следва маршрутът на керваните отъпкали „Пътят на коприната“. Предвиждат се спирки за снимки в пустинята и на бреговете на величествената р. Амударя. Пристигане в Бухара в късния следобед. Градът е един от най - старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на преклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди - създател на една от най – големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е вписана в листата на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел и свободно време. Вечеря. Нощувка.


5 ден Бухара
Закуска. Начало на пешеходна обиколка из старата част на града. Древният град прилича на съвършен оазис в пустинята, осеян с тесни, лъкатушещи улички и порутени исторически монументи, осеяни с щъркелови гнезда. В сърцето на стария град е Лиаб-и-Хауз – освежаващ басейн с вода под сянката на черници и заобиколен с чайни с дивани със сложни дърворезби. Днес езерото се намира в центъра на важен архитектурен ансамбъл, включващ и сградата на най – голямото медресе в града. Обиколката предвижда и посещение на най - старата джамия в града, както и на внушителната крепост Арк, която в продължение на векове е била средище на административната власт в града. Разглеждане на Клалян минар – един от символите на града, както и на мавзолея Чашма Аюб – Изворът на Йов, свързан с интересна легенда. Привечер свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Фолклорно представление с традиционни танци в медресето Нодир Девон-Беги. Нощувка.


6 ден Бухара - Самарканд
Закуска. Отпътуване за Самарканд. Основан още през VIII в. пр. н.е., е един от най – древните градове. Градът преживява своя Златен век през епохата на Тамерлан, когато културата и изкуствата процъфтяват, и са построени редица от най – значимите сгради в града. Пристигане и настаняване в хотел. Начало на обиколката на Самарканд, която включва обсерваторията на Улуг Бег, построена през 1420 г., и считана за една от най – съвършените в арабския свят, гробищния комплекс Шахи Зинда, състоящ се от гробниците на редица приближени до тимуридската династия особи. Тези обекти впечатляват с изящните си декорации от теракота и майолика, които са сред върховите постижения на персийското декоративно изкуство в Средна Азия. Вечеря. Нощувка.7 ден Самарканд
Закуска. Самарканд е едно от най – романтичните имена на спирките по Пътя на коприната, който все още е богат на архитектура, която го е направила забележително сътворение на средновековната цивилизация. Градът се наслаждава на златна слънчева светлина, която кара всичко да блести – от мозайките на гробниците и ослепителната лазурносини керемиди на куполите до златните и сребърни лъчи, които се промушват през шаловете на жените. Обиколката на Самарканд (UNESCO) продължава с впечатляващия Пясъчен площад, заобиколен от грандиозните фасади на три медресета, джамията Биби Ханум, посветена на първата жена на Тамерлан. Не по - малко впечатляваща, а и с огромна историческа стойност е гробницата Гур Амир, в която са положени останките на великия пълководец Тамерлан, Централния базар. Посещение на фабрика за хартия в селището Кони Гил, възраждаща древна традиция, базирана на старите Самаркандски технологии. Вечеря. Нощувка.


8 ден Самарканд – Шахрисабз – Самарканд - Ташкент
Закуска. Отпътуване за Шахрисабз с леки коли. Пътят минава през живописен планински проход Тахтакарача. Пристигане в Шахрисабз. Програмата предвижда посещение на Мавзолея, построен от Тимур в памет на най - големия му син Джагонхир, посещение на джамията Хазрет Имам и джамията Кук Гумбаз. В късния следобед връщане в Самарканд и отпътуване за Ташкент на борда на високоскоростен влак /времетраене 2.10 мин/. Пристигане в столицата на Узбекистан, настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


9 ден Ташкент – Истанбул - София
Ранен трансфер до летището и в 02.35 ч. полет на Тurkish Airways за Истанбул. Кацане в Истанбул в 05.45 ч. Полет за София в 13.50 ч. Кацане в 15.10 ч.


================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за:
медицинска застраховка с покритие 15 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 14.00 лв., за лица над 65 г. – 21.00 лв., над 70 г. – 28.00 лв.
при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по–малко от 12 тур. – 90 EUR
бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 35 EUR /заплащат се основния пакет.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуването. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Узбекистан.

Начин на плащане: депозит – 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

=================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=================================================================
Узбекистан - Изумителният Изток - 11 дни
от 3696 лв.
Узбекистан - Изумителният Изток - 11 дни
10 нощувки
Самолет
Узбекистан – 10 места, които непременно трябва да видите
Старият град Бухара - автентичен жив музей
Самарканд – забележителности по Пътя на коприната