Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кюстендил

Уханието на дивите цветя /божур и ирис/-Разходка из Конявска планина

Номер на оферта

/

197118

Дати & цени

Цената включва

транспорт

- водач от агенцията

Програма на пътуването

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Асфалтовият път за Кюстендил преваля Конявската планина в най-високото място – м. „Стражата”. Следва спускане към Кюстендилската котловина, но преди да стигнем с автобуса до нея спираме в първото планинско село – Цървеняно, старо българско селище. Групата слиза от автобуса и посещава средновековната гробищна черква „Св. Димитър”, която е разположена върху античен тракийски некропол, отстоящ само на 50 м под руините на късноантичната римска крепост в м. Джевелеков камък. След разглеждане на старините групата слиза с автобуса до ГорноГращичкото градище, издигнато върху огромен скален венец непосредствено над с. Горна Гращица, но в землището на с. Цървеняно. Това е една от най-добре пазените и недостъпни римски крепости, охранявали в миналото столицата на римската провинция Дентелетика – Улпия Пауталия (дн. Кюстендил). От това високо място (около 1200 м) се открива необичайно красива панорама към обширната Кюстендилска котловина и обграждащите я оградни планини – Влахина, Осогово, Лисец, Чудинска планина. При нормално развитие на пролетния сезон, по това време на годината целият южен склон от най-високият, Виденски дял на Конявската планина е осеян навсякъде с десетки хиляди червени планински божури и сини планински ириси, чийто мирис се носи надалече из въздуха и привлича стотици пчели да събират прашец от ароматните им съцветия. Това място, застлано буквално навсякъде с дъхавите им цветове би създало впечатление у посетителя, че се намира в земния рай. Време за отмора, възстановяване на силите и много, много снимки. След това по обратния път групата се завръща към автобуса за завръщане в София. Целодневен пешеходен преход 4 часа.
При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Екскурзията се потвърждава при минимум 19 записани туристи 3 дни преди тръгване.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Кюстендил |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Кюстендил |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Кюстендил

Избрани оферти