Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бари

УикендАМСТЕРДАМ,КАТАНИЯ,КОПЕНХАГЕН,МАЛМЬО,ХАМБУРГ! 3 нощ+зак.,билет,такси,застр.

Номер на оферта

/

206215

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Бари - София на авиокомпания авиокомпания Wizz Air с включени лет. такси и малък салонен багаж с размери 42x32x25 см или по-малък
• 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* централно разположен в Бари;
• Медицинска застраховка с покритие 10000 евро на ЗК Уника живот.
Примерни хотели :

Boston hotel, Zodiacus & Residence , Best Western Еxecutive или подобни.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет София – Пиза - София на авиокомпания авиокомпания Ryanair с включени лет. такси
• Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/;
• 1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
• 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* централно разположен в Пиза;
• Медицинска застраховка с покритие 10000 евро на ЗК Уника живот.
Примерни хотели :

Royal Victoria hotel 3 * / La Torre 2 +*/ Leonardo 3* или подобни.

Цената не включва

• 1 Чекиран багаж – до 23кг /Ширина: 1,499м, Височина: 1,194м Дължина: 1,715м/ – 104 лв /към 12.16./
• Голям салонен багаж с размери /56 x 45 x 25 см/ - 56 лв. /към 12.16/
• Автобус от летището до центъра– 4 евро в посока
• Екскурзии , описани в програмата
• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
• Градски транспорт
• Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
• Разходи от личен характер

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• чекиран багаж до 15 кг /25 - 35 евро на посока/ или 20 кг /35 - 45 евро на посока/ към 12.16.
• Автобус от летището до центъра– 2 евро в посока
• градска такса в Пиза – 2 евро на вечер на човек;
• Екскурзии , описани в програмата
• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
• Градски транспорт
• Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
• Разходи от личен характер

Програма на пътуването

4Уикенд АМСТЕРДАМ,БАРИ,КАТАНИЯ,ХАМБУРГ,КОПЕНХАГЕН,МАЛМЬО, МАЛТА ,ВАЛЕНСИЯ ! от359 лв!

УИКЕНД В КАТАНИЯ - от 359 лв
3нощ.+зак.,билет,лет.такси,мед.застр.- целогодишно

УИКЕНД В МАЛТА - от 359 лв
3нощ.+зак.,билет,лет.такси,мед.застр.- целогодишно

УИКЕНД ВЪВ ВАЛЕНСИЯ - от 365 лв
3нощ.+зак.,билет,лет.такси,мед.застр.- целогодишно

УИКЕНД В БАРИ -от 390 лв
3нощ.+зак.,билет,лет.такси,мед.застр.- целогодишно

УИКЕНД В АМСТЕРДАМ ХАГА ДЕЛФТ - от 498 лв
3нощ.+зак.,билет,лет.такси,мед.застр.- целогодишно

УИКЕНД В ХАМБУРГ - от 499 лв
3нощ.+зак.,билет,лет.такси,мед.застр.- целогодишно

УИКЕНД В КОПЕНХАГЕН МАЛМЬО - от 498 лв
3нощ.+зак.,билет,лет.такси,мед.застр.- целогодишно

Пътуването е ИНДИВИДУАЛНО и не включва водач на туристите от България!

ЦЕНАТА СЕ ПРЕПОТВЪРЖДАВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯТА !
ЦЕНАТА Е ЗА МИН. 2 ПЪТУВАЩИ .

При запитване същата цена може да се предложи за уикенд в Рим, Милано, Венеция, Болоня, Парма, Лече,
Мадрид, Валенсия ,Малага, Братислава, Стокхолм.

УИКЕНД В БАРИ
23.09.2017 – 18.12.2017
Цена: от 199 евро/ 390 лева
1 ВИ ДЕН / СЪБОТА / СОФИЯ - БАРИ
Полет от София за Бари в 14:45 ч. Пристигане в Бари в 15:10 ч. Индивидуално придвижване от летището до гара ЧЕНТРАЛЕ в центъра на града/ пътуването трае около 25 мин. /
Настаняване в хотел . Разглеждане на Бари. Нощувка
Разположен живописно на адриатическия бряг, Бари е столица на едноименната провинция и на автономния регион Пулия.Разделен е на четири части - стар град, модерен град и две пристанища. Старият град, познат като Бари Векия, очарова с тесни криволичещи улички, които ще ви превърнат в откривател на съкровищата на Бари.В новия град можете да се отдадете на пазаруване по търговските улици Виа Манцони и Корсо Кавур. Разхождайки се по Корсо Кавур, случайно или не, ще се натъкнете на сградата на операта - Театър Петруцели - една от най–величествените в Италия след тези в Милано и Неапол.
Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителности, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представляват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата.
И тъй като сте в Италия, непременно се отдайте на активен кулинарен туризъм. Задължително включете в менюто си пикантни тарали и уникалния хляб Алтамура, който можете да опитате само в Бари. Отдайте нужното внимание и на виното в Бари. Емблематични са местните вина Гравина, Локоротондо и Джоя дел коле. Десертни вина от сорта Алеатико (напомнят вкуса на нашите вина от сорта мускат) са чудесен завършек на всяка изискана вечеря.

2 РИ ДЕН / НЕДЕЛЯ / БАРИ
Закуска. Свободен ден Нощувка
Възможност за посещение на Лече с влак – разположен на 150 км от Бари.
Наречен „Флоренция на Пулия”, градът е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. Пешеходна разходка в града: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър.
Или Мартина Франка
Елегантен град, намиращ се в пленителната долина Итрия. Типичният старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град с огромна зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка от ХVІІ век. Палацо Дукале - дом на зашеметяващи картини от Късния Барок. В гарда ще имате възможност да разгледате: Стария град, дворецът Палацо Дукале и Катедралата Св. Мартин. В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо и вина.
3 ТИ ДЕН / ПОНЕДЕЛНИК / БАРИ
Закуска Свободен ден Нощувка
Възможност за посещение на Матера с влак разположена на 70 км от Бари.
Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Естественият „декор“ е използван за много филми : „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, Градът е обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.Сред най-популярните забележителности на Матера са скалните църкви, по стените на които още могат да се видят избледнели фрески във византийски стил. Една от най-добрите църкви в Матера обаче не е от скала - Храмът „Сан Пиетро Кавеосо“ е построен на хребет над дефилето. Над нея има още две църкви – „Мадона дел Идрис“ и „Сан Джовани“ в Монтероне, които са свързани с тунел и могат да се посетят с комбиниран билет.
Или може да отидете до Алберобело, разположено на 60 км от Бари.
Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото.
4 ТИ ДЕН /ВТОРНИК/ БАРИ - СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела до 12 ч. Свободно време за разглеждане на Бари.
В 13 00 ч. самостоятелно придвижване до летището. Полет от Бари в 15:45 ч. Кацане в София в 18:00 ч.



УИКЕНД В КАТАНИЯ
08.10.2017 – 15.12.2017
Цена: от 185 евро/ 359 лева

1 ВИ ДЕН / НЕДЕЛЯ / СОФИЯ - КАТАНИЯ
Полет от София за Катания в 14:00 ч. Пристигане в Катания/ летище Фуентероса/ в 14:50 ч. Индивидуално придвижване от летището до центъра на града Catania Centrale / пътуването трае около 25 мин. / Настаняване в хотел . Нощувка
Катания е разположена на източния бряг на Сицилия. Интересен факт за града е, че е бил заливан от лава от вулкана Етна 7 пъти до сега и винаги е построяван наново. Това, заедно с факта, че тук е кръстопът на цивилизации /Сицилия е била завладявана последователно от гърци, римляни, византийци в древни времена и от французи и испанци през Ренесанса /, я прави магнетична и интересна дестинация за посещение. Символът на града е u Liotru или фонтана слон - творение на Джовани Батиста Вакарини, монтиран през 1736г. Изработен от мрамор и представлява слон с египетски обелиск от древния град Сиене поставен на гърба му. Известният композитор на опери Винченцо Белини е бил роден в Катания, а на мястото на къщата му се помещава музей. Има и театър кръстен на него - Teatro Massimo "Vincenzo Bellini". Включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, старият град на Катания ще ви очарова с бароковата си архитектура.
Сицилианската кухня е доста различна от това, което сте свикнали да консумирате в Италия. Катания се гордее и с няколко свои специалитета, като аранчино – оризови топки, пълнени с месо, сирене и домати. Опитайте и паста ала нормана – сварена паста с доматен сос, пържен патладжан, рикота и пресен босилек. Лятно време се разхладете с гранита – леден десерт от захар, лед и овкусена с плодове, бадеми и други.
Всяка сутрин (с изключение на неделя) в Катания се провеждат два мащабни пазара – рибен пазар на Пиаца Дуомо и пазар за дрехи и храна на Виа Етнеа.
Повече от 1 милион души живеят в Катания и след залез слънце превръщат града в огромен бар на открито. Лятно време се провеждат и многобройни фестивали, представления и концерти под звездите, така че няма как да скучаете.
Пешеходна разходка на Катания - Катедралата; Площад Дуомо, Фонтанът със слона; Тетър Белини ,рибния пазар; улица „Етна” , главната търговска улица.
2 РИ ДЕН / ПОНЕДЕЛНИК/ КАТАНИЯ
Закуска. Свободен ден Нощувка

Възможност за туристическа програма по желание:
целодневна екскурзия до Сиракуза, Изола ди Ортиджа и Ното
Сиракуза е основан през 8 в. пр. н.е. от гръцки колонизатори от Коринт и се превръща в най-значимият град в Сицилия. Сравняват го с Атина, Картаген и дори с Рим.
Сиракуза е родното място на Архимед.
Градът е обект на културното наследство на ЮНЕСКО, заради историческото си богатство: гръцкият театър, римският амфитеатър, византийски и нормандски базилики.
Ухото на Дионисий се намира при древногръцкия археологически комплекс в Сиракуза. Билетът за целия комплекс е 10 евро.

или

Полудневна екскурзия до Ачиреале - разходка в прекрасния бароков център на Ачиреале и разглеждане на базиликата Свети Себастиян, църквата Свети Доминик, историческият театър на куклите „Пупи“ .

3 ТИ ДЕН / ВТОРНИК/ КАТАНИЯ
Закуска. Свободен ден Нощувка

По желание и при подходящо време - екскурзия до най-големия активен вулкан в Европа- Етна и модния курорт на богатите - Таормина.

Или

По стъпките на Кръстникa в градчетата Савока и Форца Дагро, където Копола и Ал Пачино са снимали сцените на знаменития филм.

Или

Посещение на Калтаджироне – център на уникалната сицилианска керамика.
4 ТИ ДЕН / СРЯДА / КАТАНИЯ

Закуска. Освобождаване на хотела до 11 ч. Свободно време за разглеждане на КАТАНИЯ а защо не и малко шопинг по виа Етна.
В 13 00 ч. самостоятелно придвижване до летището. Полет от Kатания в 15:25 ч. Кацане в София в 18:05 ч.
ВАЖНО : Цените са калкулирани по цени на полети на към 09.2017
ЦЕНАТА СЕ ПРЕПОТВЪРЖДАВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯТА !
ЦЕНАТА Е ЗА МИН. 2 ПЪТУВАЩИ .
ЦЕНА : 359 ЛВ ЗА ХОТЕЛИ 2 *
409 ЛВ ЗА ХОТЕЛИ 3 *
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет СофияКатания - София на авиокомпания Wizz Air с включени лет. такси и малък салонен багаж с размери 42x32x25 см или по-малък
• 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* централно разположен в Катания;
• Медицинска застраховка с покритие 10000 евро на ЗК Уника живот.
Примерни хотели :

2 * San Michelle Inn, Catania Centro или подобни.
3 * La Ville, de Curtis Palace , Ivana или подобни.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• 1 Чекиран багаж – до 23кг /Ширина: 1,499м, Височина: 1,194м Дължина: 1,715м/ – 84 лв /към 09.17./
• Голям салонен багаж с размери /56 x 45 x 25 см/ - 72 лв. /към 09.17/
• Автобус от летището до центъра Catania Centale -Alibus (AMT) – 4 евро в посока
• Екскурзии, описани в програмата
• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
• Градски транспорт – 2.5 евро на ден.
• Общинска такса – 6 –7 евро за целия престой, заплаща се на рецепция от всеки клиент.
• Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
• Разходи от личен характер
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 10 лв.;
ВАЖНО: ПРОГРАМАТА Е ПРИМЕРНА И ПО ЖЕЛАНИЕ.
ПОСОЧЕНИТЕ В ОФЕРТАТА ЦЕНИ СА ВАЛИДНИ ЗА ОГРАНИЧЕН БРОЙ МЕСТА И СЕ ПРЕПОТВЪРЖДАВАТ ЗА ВСЯКА КОНКРЕТНА ДАТА.
Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня.
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- РЕЗЕРВАЦИЯТА СЕ ПРАВИ С ДЕПОЗИТ ОТ 200 лв НА ЧОВЕК до 24 часа след потвърждението на резервацията . ДЕПОЗИТЪТ Е НЕВЪЗВРАЩАЕМ!
- ЗАПЛАЩАНЕТО НА ПЪЛНАТА СУМА СТАВА ДО 15 дни преди датата на пътуването.
Необходими документи: трите имена на латиница по паспорт или лична карта + ЕГН

УИКЕНД В АМСТЕРДАМ
всеки петък - понеделник
30.09.2017 - 15.12.2017
ЦЕНА: от 255 евро/498 лева
ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ БЕЗ ГРУПА И ВОДАЧ
ПРОГРАМА
Амстердам е един от най-популярните туристически центрове в Европа. Намира се на устието на реката Амстел, която преминава през града. Днешното име на града идва от Амстелердам (Amstellerdam), което означава „бент на Амстел“ и възникнва като малко рибарско селце в края на 12 век. Разклоненията на реката с многобройните канали и мостове правят атмосферата в града красиво неповторима. Градът е изникнал през 13 век върху блата и ливади, днес е разположен на 50 канала, на които има над 500 моста, заради което се нарича Холандска Венеция.

ДЕН 1 (петък) СОФИЯ – АМСТЕРДАМ
Полет от София в 11 50. Кацане в Амстердам в 13 35. Придвижване от летището до хотела. /пътуването трае около 45 – 60 мин./ Настаняване в хотел.
Възможност за пешеходна обиколка на централната част на Амстердам - историческия площад "Дам" с Кралския дворец, който от над 200 години е резиденция на нидерландските монарси - разположен в сърцето на града на площад Дам се счита за една от най-значимите културно-исторически забележителности на Амстердам от 17-ти век. Дворецът съдържа впечатляваща колекция мебели, скулптури, часовници и полилеи от 18-ти и 19-ти век. В днешни дни се ползва от крал и се казва Уилям-Александър за официални церемонии; Кралския Музей– съхранява впечатляваща колекция, датираща от 15-ти до 19-ти век, включваща произведения на холандските майстори – Рембранд, Франс Халс, Вермеер; До него се намира Музеят на Мадам Тюсо и Националният монумент издигнат през 1956 г. в памет на жертвите на нидерландския народ в борбата с нацизма. Разходката продължава до пазара на цветята с известните холандски лалета и много други цветя и възможност да пазарувате от типичните сувенири - вятърни мелници и световно известните дървени обувки и др. Минаваме през средновековното дворче Бехайнхов, което е истински оазис на спокойствие и уединение в центъра на града. Следва Галерията на историческия музей и площада Рембранд. Разходката продължава из старата част на Амстердам- Китайският квартал (с най-големият Будистки храм в Европа), Новият пазар, Бившият еврейски квартал с къщата на Рембранд, Синагогата, Общината и Централната гара на Амстердам.
Вечерна обиколка на емблематичните квартали на Амстердам- Площадите Рембранд и Лайце - център на нощният живот на града, заобиколени от кафенета, ресторанти, клубове, кина и магазини, тук можете да чуете автентична музика, Районът „Де Вален“ (de Wallen) е т.нар. „Квартал с червените фенери“ в Амстердам и е основна туристическа дестинация. Разположен е в сърцето на старата част на Амстердам и покрива периметър от няколко пресечки южно от църквата „Оуде Керк“ (Oude Kerk), като пресича и няколко канала, съществува вече 700 години от времето когато града става търговско пристанище.
Нощувка в Амстердам
ДЕН 2 (събота) АМСТЕРДАМ
Закуска. Свободно време Нощувка в Амстердам
Възможност за посещение на Ротердам – разходка по старото пристанище, едно от най-големите и най-старите пристанище в Ротердам, разположено в близост до Кубовидните къщи и Бялата къща – първия небостъргач в Европа. Там ще видите коpaбocтpоителници, докове и плавателни съдове. Мостът Еразъм (Erasmusbrug) свързва северната част на града с южната и е един от символите на Ротердам. Мартхал – футуристична сграда, която по ското прилича на кацнал космически кораб, отколкото на покрит зеленчуков пазар.
Възможност за посещение на на Хага. Туристическа програма в централната част на града - Комплексът от сгради Биненхов, старата Църква, Кралския дворец – един от трите действащи дворци на кралското семейство.
И Делфт – един от най-красивите градове в Холандия. Разходка в старата част на града: Nieuwe Kerk (Новата църква), Oude Kerk (Старата църква), Кметството, Зърнения пазар, посещение на фабрика за типичния синьо-бял порцелан, с който градът е световно известен. Все още произвеждан и ръчно рисуван тук, той е изключително популярен и търсен. Вечните шарки и цветови схеми на делфтския порцелан са устояли на времето и изменящите се вкусове на колекционерите.
ДЕН 3 (неделя) АМСТЕРДАМ
Закуска. Свободно време Нощувка в Амстердам
Възможност за панорамна разходка с корабче "Hop on-Hop off" с беседа на няколко езика и възможност да се ползва през целият ден. Маршрута на тура включва няколко спирки намиращи се близо до шопинг-зони, атракции и основните забележителности на града- Музей на диамантите, Ермитажът на Амстел, Музей на бирата Хайнекен, Къщата на Ане Франк, Държавният музей (Рейксмюзеум), Музеят на Ван Гог. По желание посещение на два от най известните музеи: Музеят на Ван Гог - най-голямата художествена колекция в света от Винсънт Ван Гог. В музея има и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген. Националният музей (Rijksmuseum), който притежава уникална художествена колекция. Сред петте хиляди творби, безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд.
Възможност за целодневна екскурзия до рибарското селце Волендам което се намира само на 20 км от Амстердам на брега на езерото Маркермер (до там се пътува с градски транспорт), разходка в старата част и в района около пристанището. От там с корабче се отпътува до остров Маркен – мястото където ще се почувствате като „Алиса в страната на чудесата“. Миниатюрни, сякаш току-що боядисани, еднофамилни къщички, зеленина и цветя, цветя, цветя…

ДЕН 4 (понеделник) АМСТЕРДАМ СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела. . Свободно време с възможност да се разходите по централната улица на столицата "Дамрак" изпълнена с културни центрове, магазини и кафенета и да похапнете от типичните вкусни картофки и шоколадови гофрети.
В 12:00 ч. Придвижване до летището. Полет от Амстердам в 15:00 ч . Кацане в София 18:45 ч.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет СофияАмстердам - София с вкл. летищни такси на авиокомпания TRANSAVIA;
• Салонен багаж до 10 кг с размери 55cm x 40cm x 20cm.
• 3 нощувки със закуска в хотел 2/3* в Амстердам централно разположен ;
• Медицинска застраховка с покритие 10000 евро
ВАЖНО : Цените са калкулирани по цени на полетите към 09.2017
ПОСОЧЕНИТЕ В ОФЕРТАТА ЦЕНИ СА ВАЛИДНИ ЗА ОГРАНИЧЕН БРОЙ МЕСТА, КАЛКУЛИРАНИ СА ПО НАЙ-НИСКИТЕ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ И ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА КОНКРЕТНАTA ДАТА НА ПЪТУВАНЕ.
ЦЕНАТА Е ЗА МИН. 2 ПЪТУВАЩИ .
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• 1 брой ЧЕКИРАН багаж –15 кг - 75 лв. в двете посока ;
• Индивидуален трансфер от и до летище SHIPHOL до Централната ж.п. гара и от там до хотела.
- с автобус до хотела- около 27 евро ;
-с влак до централна гара - около 10 евро
• Градски транспорт
• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
• Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
Цени за посещаваните обекти
• Корабче по каналите на Амстердам – 13 евро
• Обиколка на Амстердам с корабче "Hop on-Hop off" - около 20 евро;
• Музея на Мадам Тюсо – 20 евро
• Музея на Ван Гог - 17.50 евро
• Национален музей (Rijksmuseum) – 17.50 еврo
• Музея на бирата Хайникен – 18 евро

ВАЖНО: ПРОГРАМАТА МОЖЕ ДА ПРЕТЪРПИ НЕЗНАЧИТЕЛНИ ПРОМЕНИ.ПРОГРАМАТА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.


УИКЕНД В ХАМБУРГ
всяка събота - вторник
ОТ 30.09.2017- 18.12.2017
ЦЕНА: 255 евро/499 лева
ПРОГРАМА
ДЕН 1 (СЪБОТА) СОФИЯ – ХАМБУРГ
Полет на Райън Еър в 17:30. Кацане в Хамбург на летище Хамбург в 19.05 часа местно време. Индивидуално транспорт от летището до жп гарата вХамбург . /пътуването трае около 25 – 35 мин. в зависимост дали е с метро или влак/. Придвижване и настаняване в хотела. Вечерна разходка.
ДЕН 2 (НЕДЕЛЯ)
Закуска. Свободно време Нощувка в Хамбург
С население от 1,786,448 жители, Хамбург е вторият най-голям град в Германия и вторият най-голям немско езичен град в света след Берлин. Пристанището на Хамбург е най-голямото в Германия и се подрежда на трето място по големина в света, след това на Ротердам и Антверпен
Освен това, той има славата на най-красив от всички немски градове и причината за това не е само неговото живописно разположение на бреговете на река Елба.
Хамбург често е описван като перфектният съвременен град, съчетаващ огромно историческо архитектурно наследство с най-съвременните архитектурни стилове и иновации в строителството.
Едно от неговите предимства е, че тук не само има какво да се види, но също така туристите могат да разчитат и на многобройните възможности за забавление.
Тук например можете да посетите някои от най-добрите гурме ресторанти в света и да се разходите с корабче по спокойните води на реката, снимайки от водата някои от най-бележитите сгради в града.
или
Възможност за посещение на Любек (пътуването с влак или автобус трае около 45 мин. – 60 км.).
Любек е град с много богата култура, дом на множество творци и хора на изкуството, а красотата му е под егидата на ЮНЕСКО. Според мнозина Любек е най-красивият немски град, защото изглежда като град от приказките и предлага автентично усещане за средновековна Европа, но в съчетание с всички съвременни удобства.
Няма по-приятно преживяване от това да посетите многобройните дворци и музеи, а след това да се порадвате на чаша кафе в някое малко кафенета сред тесните улички на града.
В Любек се усеща близостта на Дания както в културно отношение, така и по отношение на архитектурата на града. Тази северна Венеция очарова с многобройните си водни пътища и с парковете и градините, които са неизменна част от градския пейзаж.
Едно от нещата, които трябва да направите докато сте в града е да опитате непременно от популярните местни десерти Марципан, което се приготвя от захар, бадеми.
Холстентор е сред забележителностите на немския град Любек и представлява порта, която загражда града от запад. Тази порта представлява готическа сграда - замък и е част от укрепления на градските стени на Любек.
Вечерта – свободно време за разходка по ул. „Репербан” или посещениe на спектакъла звук и светлина в парка „Плантен унд блумен” или вечерен круиз в Хамбург.
ДЕН 3 (ПОНЕДЕЛНИК)
Закуска. Свободно време Нощувка в Хамбург
Възможност за посещение на Бремен (пътуването е 125 км с влак или автобус трае около 1.30 часа).
Бремен ласкаво е наричан някога „Северния Рим” заради огромното историческо и архитектурно богатство, която се заключва между неговите площади, улици и крайбрежни ивици. Бремен също така е и най-старият германски крайбрежен град. Бремен е второто по големина пристанище на Германия, като е изпреварен единствено от Хамбург.
Около стария пазарен площад – Марктплатц са разположени повечето архитектурно-исторически шедьоври на Бремен. Някои от сградите, които обкръжават площада стоят тук още от 13 век, заради което пазарният площад на Бремен е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното историческо наследство - Ратхаус,сградата на гилдията – Шьотинг, бременския парламент – Хаус дер Бюргершафт.
Една от главните улици в Бремен е „Бьотхерщрасе”. Тук е разположен и Розелиус Хаус (търговски дом от 16 век), където може да разгледате интересни експонати на мебели и средновековни предмети на изкуството. В центъра на Бремен се издига и интригуващата статуя на Роланд.

ДЕН 4 (ВТОРНИК)
Закуска. Освобождаване на хотела.Багажът се оставя на рецепцията.
Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата “Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете (наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали), пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света). Разходка с корабче по пристанището.
Около 16.30 часа – трансфер с метро или влак до летището за полет за София в 19.35 часа. Кацане в София 22.15 ч
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет СофияХамбург - София с вкл. летищни такси на авиокомпания RYAN AIR;
• Малка чанта или камера или лаптоп с размери 35cm x 20cm x 20cm
• Салонен багаж до 10 кг с размери 55cm x 40cm x 20cm.
• 3 нощувки със закуска в хотел 3* в Хамбург централно разположен ;
• Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

ВАЖНО : Цените са калкулирани по цени на полетите към 07.2017
ЗА ВСЯКА КОНКРЕТНА ДАТА ЦЕНАТА СЕ ПРЕПОТВЪРЖДАВА!
ЦЕНАТА Е ЗА МИН. 2 ПЪТУВАЩИ .

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• 1 брой ЧЕКИРАН багаж –15 кг - 30 евро, размери 81cm x 119cm x 119cm. ;
• Индивидуален трансфер с метро или влак от летище Хамбург до Централната ж.п. гара – около 2 - 4 евро в посока.
• Градски транспорт
• Билети за влак до Любек (около 18 евро в посока) и до Бремен (около 20 евро в посока)
• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Бари |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Бари

Избрани оферти