Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дъблин

Уикенд на изумрудения остров Ирландия

Номер на оферта

/

202881

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с включени летищни такси София-Дъблин-София, директни полети на Раян Ер;
- Багаж: включен 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 35/20/20 см и 1 брой салонен багаж с размери 55/40/20 см до 8 кг.;
- Трансфер: с регулярен Трансферен автобус;
- 3 нощувки със закуски в хотел Academy Plaza 3* http://academyplazahotel.ie ИЛИ ПОДОБЕН;
- Мед. застраховка с покритие 5000 евро на ЗК „EUROINS” за лица до 65 г.;
- Водач - екскурзовод на български език от агенцията: при група от мин. 12 души.

Цената не включва

- Такси за багаж в самолетите:
1 брой чекиран багаж до 20 кг: 137 лв в двете посоки
1 брой чекиран багаж до 15 кг: 98 лв в двете посоки
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
- Пешеходна обиколка на Дъблин - 10 евро;
- Запознанството с Дъблин - 10 евро;
- Целодневна екскурзия до Белфаст - 70 евро;
- Целодневна екскурзия до Скалите на Мохер - 60 евро;

Програма на пътуването

1 ден (Събота): полет до Дъблин
05 ч. Среща на летище София/Терминал 2. Полет от София до Дъблин в 06.30 ч. с Раян Ер. Пристигане в 08.10 ч. местно време /полетът е около 3 часа и 50 минути/. Трансфер до хотела в Дъблин. Багажът се оставя в стая за багаж, защото настаняването е след 14.00 ч., При наличие на свободна стая настаняването може да стане веднага.
10 ч. по желание и срещу допълнително заплащане: пешеходен тур в центъра на Дъблин с разглеждане на основните забележителности и посещение на Университета Тринити Колидж, най-старият ирландски университет, основан в 1592 г. и неговата старинна библиотека, съхраняваща безценни илюстрирани ръкописи като евангелието Келската книга. Продължаваме с Георгианския Дъблин – площадите Мериън и Фицуилям, стауята на Оскар Уайлд, паркът Свети Стивън, Катедралата Свети Патрик, разходка по моста О’Конъл, единствения в Европа мост, чиято широчина е по-голяма от дължината. /обиколка е около 4 ч/. 14 ч. Настаняване с хотела. Вечерна разходка до брега на река Лифи. Нощувка.

2 ден (Неделя): Дъблин
Възможност за допълнителни екскурзии по избор:
Обиколката на Дъблин може да продължи, с билет за автобус hop on-hop off - 10 евро, като слизаме на важните места и разглеждане. В свободното време има възможност за разглеждане на ирландската столица на амфибия, както и посещение на пивоварната Гинес.
Свободно време.
По желание /в една от вечерите, когато е възможна резервация/: традиционна ирландска вечеря в пъб с жива музика, песни и степ-танци.
Нощувка.

3 ден (Понеделник): Белфаст, Великанската пътека и посещение на дестилерията Бушмилз, уиски тур или Скалите на Мохер
Възможност за допълнителни екскурзии по избор:
1) По желание и срещу допълнително заплащане: еднодневна екскурзия до Северна Ирландия
По време на тази екскурзия ще видите прочутата Великанска пътека – най-посещавания от туристи природен феномен в Северна Ирландия. Това е резерват на морския бряг, състои се от повече от 40 000 базалтови колони в необичайни форми, обект на легенди за великани.
Издигнатата над водaта пътека се е формирала след мощно вулканично изригване. С течение на времето лавата се втвърдила и се превърнала в тъмносивите базалтови колони с характерна шестоъгълна форма. Tози феномен дълго време предизвиквал спорове сред учените дали е дело на природните стихии или на човешката ръка. Легендите за исполини изглеждат правдоподобни на фона на този пейзаж !
В непосредствена близост е градчето Бушмилз, където се намира най-старата дестилерия за уиски. Първият в света лиценз за производство на знаменитата напитка е даден на дестилерията от английския крал Джеймс през 1608 година и оттогава марката се превръща в легенда – дестилерията е отпечатана на банкнотите на Северна Ирландия. Време за дегустация и запознанство с характерната технология на Бушмилз, различна от тази на другите видове уиски.
Предвиден е и 1 час престой в Белфаст /може да разгледате Катедралата Света Анна, площад Донегал и характерните здания в различни архитектурни стилове, Кметството, Митницата, Часовниковата кула на принц Албърт/. Връщане в Дъблин. Нощувка.
2) или: по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до скалите на Мохер.
Това е пътуване, посветено на мистичната и девствена природа на Ирландия, която открай време привлича посетителите като магнит. Счита се, че това е един от най-живописните крайбрежни пейзажи в Европа. Простор, необятни хоризонти – малко места в света могат да се сравнят с главозамайващите гледки, които се откриват от скалите на Мохер в западна Ирландия, на брега на Атлантическия океан. Ще пътуваме през огромни скалисти полета и романтични градчета, ще видим руини на древни замъци.
Връщане в Дъблин. Нощувка.

4 ден (Вторник): полет за София
Освобождаване на стаята. Трансфер до летището за полет до София в 08.35 ч. Пристигане на летище София в 14.15 ч. местно време.

Цените са валидни при внесен депозит до 15.09.2017:
Цена на възрастен в двойна стая - 755 лева

Допълнителна информация

Цените са валидни при внесен депозит до 15.09.2017:
Цена на възрастен в двойна стая - 755 лева
Цена за трети възрастен в двойна стая - 725 лева
Цена за дете (2-12 г.) в двама възрастни в стая - 690 лева
Цена за единична стая - 1050 лева

Тагове

Оферти - Ирландия |  Оферти - Дъблин |  Екскурзии - Ирландия |  Екскурзии - Дъблин |  Ранни записвания 2024 - Ирландия |  Ранни записвания 2024 - Дъблин

Избрани оферти