Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бирмингам

Уикенд в Бирмингам - самолет - 4 дни - цени от 490 лв.!

Номер на оферта

/

177495

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Бирмингам - София ;
Летищни такси;
Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/;
1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
3 нощувки със закуски в хотел Hampton By Hilton Birmingham City North 3* /IBIS STYLES BIRMINGHAM CENTRE HOTEL 3* или подобен;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 7 000 EUR за лица до 65 г.;

Цената не включва

чекиран багаж до 15 кг - 40 евро на посока или 20 кг 50 евро на посока/;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;

Програма на пътуването

Уикенд в Бирмингам със самолет на цени от 490 лв.!

Маршрут: София - Бирмингам - София

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Бирмингам (Birmingham) е вторият най-гъсто населен град в Обединеното Кралство с население от над 1 020 000 души. Града има репутация на „най-младежкия“ град в цяла Европа, благодарение на трите добре устроени университета, намиращи се на територията му, които привличат десетки хиляди студенти. Заради добре развитата индустрия, Бирмингам е известен като „Световната работилница“. От туристическа гледна точка, градът е 4-ти по посещаемост в Англия. Други неща, с които е известен града, са историческите забележителности, добрите ресторанти и нощните заведения.

------------------------------------------------------------

========================================================

ПЪТУВАНЕТО Е ИНДИВИДУАЛНО, БЕЗ ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ, като при допълнителните екскурзии туристите са придружени от екскурзовод!


========================================================

ДАТИ И ЦЕНИ на възрастен в двойна стая:

06.05.2017 г. 550 лв.
20.05.2017 г. 550 лв.
03.06.2017 г. 599 лв.
17.06.2017 г. 640 лв.
01.07.2017 г. 640 лв.
05.08.2017 г. 490 лв.
19.08.2017 г. 599 лв.
09.09.2017 г. 490 лв.
23.09.2017 г. 599 лв.
07.10.2017 г. 599 лв.
21.10.2017 г. 599 лв.
04.11.2017 г. 490 лв.
18.11.2017 г. 490 лв.
02.12.2017 г. 490 лв.
16.12.2017 г. 599 лв.

--------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



========================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден:
Полет от София в 17:15 ч. Пристигане в Бирмингам в 18:40 ч. Придвижване до хотела с влак и метро от летището. Настаняване в хотела . Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Свободно време.Препоръчваме Ви да разгледате: Бижутерския квартал (Jewellery Quarter), който сам по себе си е забележителност със своите повече от 200 исторически сгради и една от най-високите коцентрации на бижутерии в Европа. Може да посетите Музея на Бижутерския квартал - някога е бил истинска работилница за бижута, но един ден собствениците решили да се пенсионират и просто врътнали ключа. Оставяйки разхвърляни инструменти по масите, работни дрехи по закачалките, чаши чай и буркани конфитюр по полиците. И създавайки една капсула на времето, която днес разказва историята на квартала и ювелриния занаят в Бирмингам.
Друго известно място предпочитано както от туристите така и от местните е площад Виктория (Victoria Square). Освен че е приятно място за разходка, там се намират сградите на Кметството и Градския съвет. Може да посетите и катедралата Свети Филип (St. Philip"s Cathedrsl) или да се порадвате на зеленината в парка около нея. Препоръчваме Ви също да посетите площад Сентенъри (Centenery Square) където се намира и новата библиотека на Бирмингам. Модерната сграда, отворила врати през 2013 г. , е най-голямата обществена библиотека във Великобритания и най-голямото обществено културно пространство в Европа. На третия етаж е разположена Терасата на откритията (Discovery Terrace) откъдето се открива панорамна гледка към града. На седмия етаж от сградата е разположена и Тайната градина (The secret Garden). След библиотеката може да направите разходка с лодка по каналите на Бирмингам (цената на билета е около 8 паунда, а разходката продължава около половин/един час). Водните канали били използвани с цел транспорт на въглища и стоки и по тях се е стигало до различни точки в почти цялата страна. Тъй като много от тези водни пътища се пресичали в града, доста производители се установили тук и Бирмингам получил прозвището "Градът на хилядата предприятия". На разходката с лодка ще имате възможността да видите Перътс Фоли и Еджбастън уотъруъркс (Edgbaston Woterworks Tower), които може би са вдъхновили Толкин за онези "Двете кули" от "Властелина на пръстените".
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да посетите Стратфорд на Ейвън (Stratford upon Avon), който се намира само на 50км от Бирмингам, разположен е на на река Ейвън. Това е градче, в което времето сякаш е спряло някъде през 16 век, когато там се ражда Уилям Шекспир. Къщите и църквите в центъра са с типична архитектура от Средновековието и Ренесанса. Интересни забележителности: църквата „Св. Троица”, където се намира гроба на Шекспир, къщата на Харвард, Параклиса на гилдията на Светия кръст (основан през 1269 г), Грамар скул – училището, в което е учил Шекспир.
Вечерта може да завършите с комедийна или музикална вечер в клуб Глий (The Glee) - за зареждаща доза английски хумор или изпълнения на живо на някоя нова Адел. Гласовитата дама се е изявявала там преди да стане известна. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела преди 12ч. Свободно време, което може да прекарате в Сътън парк – смята се за най-големият градски парк в Европа. Тук ще откриете прекрасни алеи за разходка, езерца и пейки, на които да си отдъхнете след като се изморите. Дори Сентръл парк би изглеждал малък в сравнение с парка Сътън. Придвижване до летището. Полет за София в 19:05 ч. Пристигане в София в 00:20 ч.

========================================================

ВАЖНО!
За да направите резервация е необходим депозит 50 % или пълно плащане.
Доплащането трябва да се направи до 14 дни преди отпътуването!
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

Фирмата организатор не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Великобритания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Бирмингам |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Бирмингам |  Уикенд почивка - Великобритания |  Уикенд почивка - Бирмингам

Избрани оферти