Начало / Екскурзии / Екскурзии - Куманово

Уикенд в "Етно село Тимчевски" - Македония

Номер на оферта

/

167728

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
1 нощувка със закуска в комплекс „Етно село Тимчевски“;
вечеря с жива музика (програмата е около 4 – 5 часа);
транспорт с лицензиран автобус;
екскурзия до Скопие;
посещение на Осоговски манастир;
екскурзоводско обслужване;
застраховка Помощ при пътуване в чужбина.

Цената не включва

Цената НЕ включва:
Лични разходи;
Спа център – сауна, парна баня, солена стая – 5 евро.

Програма на пътуването

Уикенд в Македония - Гаранция за хубаво настроение!

Ден 1:
София – Перник - ДупницаКюстендил – ГКПП Гюешево - Крива Паланка – Осоговски манастир - Етно село Тимчевски
Отпътуване в 08.00 ч. от площад Александър Невски по маршрут ГКПП Гюешево - Крива Паланка - комплекс "Етно село Тимчевски", намиращ се на 70 км от границата ни с Р. Македония. Възможност за качване на туристи в Перник, Дупница и Кюстендил. Попътно посещение на Крива Паланка (в събота – пазарен ден). Посещение на Осоговски манастир - „Свети Йоаким Осоговски“ (при подходящи метеорологични условия). Разположен е на около 5 километра от град Крива Паланка в полите на Осоговската планина, в местността Бабин дол. Отпътуване за комплекс „Етно село Тимчевски“ www.etnoselo.com.mk. Настаняване. Свободно време. От 20.00ч. до 01.00ч. вечеря с богато меню, неограничена консумация на напитки и жива музика в ресторанта на комплекса. Нощувка.

Ден 2:
Етно село Тимчевски – Скопие – ГКПП Гюешево – София
Късна закуска. Отпътуване за Скопие, намиращ се на разстояние 50 км от комплекса. Пешеходен тур на Скопие, включващ разглеждане на основните забележителности на града: катедралния храм "Св. Климент Охридски", къщата-музей на Майка Тереза, площад Македония, "Каменният мост" - символ на Скопие, Старата скопска чаршия и др. Разходка по новопостроения "Мост на влюбените" под светлините на уникалното декоративно осветление в центъра на македонската столица. Отпътуване за България. Пристигане в София привечер.

Допълнителна информация:
Осоговски манастир
„Свети Йоаким Осоговски“ е православен манастир в Република Македония, част от българското историческо наследство в областта. Манастирът е част от огромното българско историческо наследство останало в днешна Р. Македония.
Осоговската обител е била основана от духовния ученик на Св. Иван Рилски - Яким (Йоаким), който живял в XI-XII век. Родното място на светеца не е известно, но се знае, че дошъл "во wбласть wсоговскую" и първо се спрел в село Градец, в дома на тамошния княз. Гредец е и днес съществуващо село в Паланешко, през средновековието е било седалище на местната жупа, за което напомнят останките на отдавна разрушена крепост. Князът дал прибежище на чужденеца и му посочил места по Сарандапорската река (Крива река), където може да се установи. Пустиникът си избрал една пещера в местността "Бабин дол" и там прекарал остатъкът от земния си път в пост и молитва. Тази пещера всъщност е първата обител, предхождаща големия манастир, изграден по късно. След като Св. Йоаким умрял тялото му било намерено от ловци, които го погребали до пещерата и от време на време посещавали целебния гроб на светея отец, докато и те след дълги години се поминали.
Днешният манастирски комплекс се състои от голямата манастирска църква "Св. Йоаким Осоговски", от малката до нея средновековна църква "Св. Богородица" и няколко жилищни сгради (конаци) наоколо.

Комплекс Етно село – Тимчески
Намира се на 1,3 километра от река Пчиня в района Старо Нагоричане. В целия хотел има безплатен Wi-Fi достъп. Има и частен паркинг. В ресторанта, с капацитет 180 места, можете да се насладите на традиционната македонска кухня, а за доброто настроение на посетителите се грижи певицата Адриана Алачки с македонския състав Етно бенд.
Комплексът разполага със собствена винарна, детски забавен парк, велосипедни пътеки, игрища за футбол, баскетбол и тенис, мини зоологическа градина, два открити плувни басейна (през лятото).
www.etnoselo.com.mk

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Куманово |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Куманово |  Уикенд почивка - Македония |  Уикенд почивка - Куманово

Избрани оферти