Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Уикенд в Истанбул (от Варна)

Номер на оферта

/

225357

Дати & цени

Цената включва

*транспорт с лицензиран автобус;
*2 нощувки със закуски в хотел 3* в централната Европейска част на Истанбул(Bosna Hotel 3* или подобен);
*представител на ТО по време на цялото пътуване;
*посещение на обновената българска църква "Св. Стефан";
*посещение на гр. Къркларели/Лозенград/;
*посещение на МОЛ "Форум Истанбул" с възможност за разглеждане на аквариум SEA LIFE/вх.такса се заплаща допълнително/
*медицинска застраховка.

Цената не включва

*Допълнителни екскурзии;
*Разходи от личен характер;
*Входни такси за посещаваните обекти.

Програма на пътуването

Уикенд в Истанбул (от Варна)

Цена на човек в двойна стая:
01.11 - 04.11 - 179 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

1-ви ден
Отпътуване от Варна в 22:00 ч.; от Бургас- в 00:00 ч., по маршрут ВарнаБургасМалко ТърновоИстанбул.

2-ри ден
Ще посрещнем изгрева на път за магнетичният Истанбул, а сутринта ще си кажем „Добро утро“ и ще се разсъним из забързания сутрешен трафик на града. И за да не се претоварваме излишно още от първият ден, сме предвидили по-разтоварена програма. След пристигане в хотелът, намиращ се на пешеходно разстояние от основните забележителности на града, предлагаме на тези от вас, които са нетърпеливи да опитат от невероятно вкусната турска кухня, да се присъединят към закуската в ресторанта на хотела. При възможност – ще бъдете настанени по стаите/ако няма възможност –настаняването е след 14:00 ч./. Предвидили сме достатъчно свободно време за освежаване в лобито на хотела с глътка прочут турски чай или турско кафенце.
За нетърпеливите да се потопят в забележителностите и историята на Истанбул, предлагаме възможност за една изключително приятна и свежа сутрешна пешеходна обиколка в историческия център с местен екскурзовод на български език. Екскурзоводът и увлекателната му беседа ще ви преведат през вековете и ще ви разкрият най-интересните подробности за построяването, експлоатацията и оцеляването на Капалъ Чарши, Синята Джамия, Света София, за площад Хиподрума и трофеите: Колоната на Константин, Змиевидната колона, Египетският обелиск. Ще имате възможност за фотопауза пред фонтана на Вилхелм II и прекрасно оформените градини с фонтан пред базиликата „Св. София“. Ще имате възможност да опитате турски геврек или печени кестени от отрупаните колички на находчивите търговци.

Следобеда е посветен на свободно време за почивка, самостоятелно разглеждане на града или :
*Посещение с беседа от местен екскурзовод на уникалната базилика „Св. София“ и/или на разглеждане и разходка из градините на емблематичния дворец „Топ Капъ“, станал свидетел на исторически решения и задкулисни политически игри през вековете на разрастването на Османската империя.

Вечерта тези от вас, които имат сили и желание да се повеселят, могат да изберат между:
*Вечеря в местен ресторант с шоу програма ИЛИ
*Вечеря на кораб по Босфора с шоу програма
Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Третият ден е посветен на самостоятелно разглеждане на града или възможност да се включите към някое от организираните мероприятия по желание:

*Сутринта ще имате възможност да се разсъните по време на освежаваща разходка с корабче по пролива Босфора и да направите забележителна фотосесия на красивите дворци и къщи по Европейския и Азиатския бряг на Истанбул. Разходката е съпроводена от интересна беседа на местният екскурзовод.
*Около обяд за тези от вас, които имат желание да се запознаят с османският лукс и разточителство, е предвидено организирано посещение до най-забележителния от османските дворци в града – дворецът „Долмабахче“. Често сравняван с дворецът във Версай, за построяването на „Долмабахче“ са използвани 14 тона злато и 40 тона сребро, както и висококачествен кристал. Посещението е с беседа от местен екскурзовод на български език, която ще ви запознае с интересни факти около построяването на сградата.
*Следобедът сме предвидили за посещение на небостъргачът „Истанбул Сапфир”, който се намира в съвременната европейска част отвъд Златния рог, в район, осеян със съревноваващи се помежду си по височина и екстравагантна архитектура небостъргачи, известен като икономическото сърце на града. От обзорната тераса, която се намира на 252 м. височина, се открива живописна гледка към Азиатската и Европейската част, към Босфора, простиращ се от Черно до Мраморно море. За любителите на киното е предвидена възможност да „полетят с хеликоптер над Истанбул“ в 4D кино залата, разположена на обзорната тераса.
*Вечерта тези от Вас, които желаят, ще имат възможност да се потопят в светлините на нощен Истанбул, както и на гвоздея впрограмата:невероятно шоу от вода, светлина и музика в един от най-новите развлекателни и шопинг центрове отвъд Босфора –Watergarden Istanbul.

Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Следва освобождаване на хотела и отпътуване за България. По пътя, преди да се разделим с невероятния Истанбул, задължително ще спрем за да посетим и запалим свещичка в обновената българска църква „Св. Стефан“. Ще имате възможност за последни покупки от магазините с най-много намаления, намиращи се в небезизвестния МОЛ „ФОРУМ Истанбул“ или пък да се потопите в подводния свят на разположения в МОЛ-а аквариум „SEA LIFE”. Непосредствено преди да минем граница ще спрем в гр. Къркларели за кратък престой с възможност да опитате от кулинарните изкушения в местните ресторанти и да се разходите из централната част на града.
Късно вечерта пристигане в Бургас и Варна.


==========================================================




Забележки:
*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30
*Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
*Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
*Валиден международен паспорт;
*за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
*Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
*между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
*между 14-ия и 7-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 6-ия и 3-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 3 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001344/22.12.2017 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

Допълнителни екскурзии:
-Закуска при пристигане
*Цена: 10 евро (20 лв.)
*Цената включва: закуска на блок маса в ресторанта на хотела

-Пешеходна обиколка в историческият център на Истанбул /мин. 10 чов./
*Цена: 12 евро (23 лв.)
*Цената включва: беседа от местен екскурзовод на български език

-Посещение на "Долмабахче Сарай"/мин. 15 човека/
Долмабахче е зимния дворец на последните султани. Буквално преведено Долмабахче означава “запълнена градина”. Това място е било малко пристанище, което Султан Ахмет І затрупал, за да построи прекрасния си дворец. След няколко пожара Султан Абдулмеджит І, който намирал стария дворец за старомоден, издигнал днешния Долмабахче в Турско-Ренесансов стил на същото това място. Дворецът служил за официална резиденция на Султаните до 1876г. След обяваването на Турция за Република, Мустафа Кемал Ататюрк използва двореца при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938г. след дълго боледуване.
*Цена : 28 евро (55 лв.)
*Цената включва: трансфери, екскурзовод на български език, входна такса за двореца Долмабахче/без харема/.

-Посещение на “Топкапъ Сарай”/мин. 10 човека/
Дворецът, който е бил център на управление на Османската империя в продължение на 400 години, е наистина една от най-важните исторически забележителности в Истанбул. Именно поради тази причина Топкапъ палас е един от най-посещаваните музеи в Европа.
*Цена: 20 евро (39 лв.) за възрастен; 10 евро (20 лв.) за дете до 11,99 г.
*Цената включва: екскурзовод на български език, входна такса/без харема/

-Посещение на базиликата “Св. София"/мин. 10 човека/
Църквата “Света София” - Църквата на Божествената мъдрост е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския изток и Християнския запад, както и една от най-важните доказателства за хуманност – със сигурност единствено тя в продължение на 1400г. е служила, както на Бог така и на Аллах, както и на християнския така и на ислямския свят. Името и идва от старогръцки HAGIA SOPHIA и означава Божествена мъдрост.
*Цена: 20 евро (39 лв.) за възрастен; 10 евро (20 лв.) за дете до 11,99 г.
*Цената включва: екскурзовод на български език, входна такса/без харема/
*Цената не включва: задължително доплащане за слушалки при група над 15 човека: 4 т.л.

-Забележка: Цена за комбинирано посещение на "Топкапъ Сарай" и "Св.София" при група от мин. 10 туристи: 30 евро (59 лв.) за възрастен; 15 евро (29 лв.) за дете до 11,99 г.

-Обиколка на Босфора с корабче/мин. 20 човека/
Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг, покрай който се връща до пристанището. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски райони. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долмабахче. Минава се покрай квартал Ортакьой, там можете да видите доказателства за религиозна толерантност – синагога, църкви и джамия в близост една до друга от векове, покрай квартал Бебек с многобройните си крайбрежни ресторанти и кафета и крайбрежни вили.
*Цена: 20 евро (39 лв.)
*Цената включва: трансфери, разходка с корабче, екскурзовод на български език.

-Посещение на небостъргача „Истанбул Сапфир”/мин. 20 човека/
Истанбулският небостръргач „Сапфир” ” със своите 64 етажа се извисява на 236 м височина. Намира се в квартал Левент 4- финансовият център на града. Това е първата екосграда в Турция, която помещава търговски център, офиси и апартаменти, както и голф игрище, СПА център с басейн, фитнес център. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и4D кино-симулация на полет с хеликоптер
*Цена: 12 евро ( 23 лв.)
*Цената включва: Транспорт; представител от агенцията
*Цената не включва:
вх. такса за панорамната тераса: 27 т.л.;
вх. такса за панорамната тераса и 4D кино: 39 т.л.

-Вечеря в рибен ресторант под моста „Галата“ /мин.10 човека/
*Цена:
30 евро (59 лв.) с включена консумация на алкохолни напитки
25 евро (49 лв.) без консумация на алкохолни напитки
*Цената включва: трансфер хотел-ресторант-хотел; вечеря;
*Меню на вечерята: ордьовър със 7 вида предястия, салата, топло предястие/калмар/, риба на грил/ ципура или лаврак по избор/, сезонни плодове, 2 напитки/ алкохолни и/или безалкохолни/ по избор.

-Вечеря в атрактивен турски ресторант с шоу-програма/мин. 10 човека/
*Цена: 30 евро (59 лв.)
*Цената включва: вечеря с шоу-програмa.
*Меню: салата, топли предястия, ястие с пилешко месо, плодове, 2 чаши местни алкохолни или безалкохолни напитки. Програмата включва ориенталски танци, традиционен турски фолклор и обичаи.

-Вечеря на яхта по Босфора с шоу-програма /мин. 10 човека/
*Цена: 39 евро (76 лв.) с включена неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки
*Цена: 35 евро (68 лв.) за възрастен/ 18 евро (35 лв.) за дете до 12 год. с включена неограничена консумация само на безалкохолни напитки
*Цената включва: трансфер хотел-пристанище-хотел; вечеря, шоу-програма
*Меню на вечерята: плато със студени предястия; топло предястие; сезонна салата; основно ястие по избор- риба на грил с гарнитура рукола, лук и лимон, или печено пилешко филе с гарнитура ориз и картофи, или печени кюфтенца с гарнитура ориз и картофи, възможност за вегетарианско меню/ зеленчукова паста; вегетарианска пица или плато със зеленчуци; десерт баклава и сезонни плодове; неограничено количество местни алкохолни/ вино, бира, ракия, водка, джин/ и/или безалкохолни напитки
*Шоу програмата включва: посрещане, танц на дервиш, турски цигански танц, кавказки танц, бели денс група, турски фолклорни танци, DJ програма

-Екскурзия Нощен Истанбул с посещение на МОЛ „WATERGARDEN ISTANBUL” /мин. 20 човека/
*Цена: 15 евро (29 лв.)
*Цената включва: трансфер с автобус; беседа от местен екскурзовод на български език
МОЛ „WATERGARDEN ISTANBUL” се намира в азиатската част на града, квартал ATASEHIR и е един от най-големите развлекателни и шопинг центрове в Истанбул. Вдъхновена от световноизвестните дубайски пеещи фонтани, архитектурата на молът представлява басейн с фонтани, разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра, около който са разположени магазини и ресторанти. Подобно на фонтаните в Дубай и тук може да се насладите на магията на водата и светлината, преплетени в едно магнетично шоу и да си доставите незабравимо удоволствие.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Есен 2023 - Турция |  Есен 2023 - Истанбул

Избрани оферти