Начало / Екскурзии / Екскурзии - Доха

Уикенд в Катар

Номер на оферта

/

229714

Дати & цени

Цената включва

- самолетни билети София – Доха – София с включен чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 10 кг;
- летищни такси;
- 3 нощувки със закуски в хотел 4****/5***** звезди в Доха;
- полудневен тур на Доха;
- водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
- Допълнителни турове и екскурзии
- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Доха, закуски и екскурзоводска програма в Катар. Настаняването е в хотели 4/5 звезди. Лети се с ‘’Катарски авиолинии’’. Вътрешните трансфери в Катар се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 07.11.2019 - Отпътуване от летище София в 12:25 ч. с полет на ‘’Катарски авиолинии’’ за Доха. Кацане на летището в Доха в 18:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 08.11.2019 - Закуска. Среща на рецепцията на хотела за панорамна обиколка на Доха (включена в цената). Посещение на „Перлата на Катар“ - един от най-амбициозните проекти за развитие в Катар. който за пръв път дава възможност на чужденци да се сдобият с имоти. „Перлата“ е луксозен жилищен комплекс, който се намира на изкуствен остров край бреговете на Западния залив на Доха. Островът заема 4 квадратни километра и на него са разположени множество частни вили, десетки апартаменти, луксозни хотели, магазини и ресторанти. Посещение на архитектурен комплекс „Катара“, показващ историята на Катар. Посещение на Кралските конюшни и хиподрума за конни надбягвания. Посещение на Музея на Ислямското изкуство, впечатляващ със своята архитектура, дело на архитекта Яу Мин Пей. Посещение на пазара Сук Уоакиф, където могат да се закупят подправки, ръчно изработени сувенири и традиционни стоки. Връщане в хотела. Свободно време. Възможност допълнителна екскурзия - следобедно джип сафари „Бягство към пустинята“ (с доплащане 108 лв. за възрастен и 98 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 10 участника). Сафари в пустинята с най-доброто преживяване в дюните и спомени, които ще се помнят цял живот. Приключението ще ви отведе до самата граница на пустинята с морето. Ще бъдем на кръстопът между три държани: ОАЕ, Саудистска Арабия и Катар. Това място е признато от ЮНЕСКО за природен резерват със собствена екосистема и е едно от малкото места в света, където морето нахлува дълбоко в сърцето на пустинята. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 09.11.2019 - Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия „Природните дарове на Катар’’ с посещение на музея на шейх Фасал и плажа Зекрийт (с доплащане 98 лв. за възрастен и 88 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 6 участника). Програмата включва: фото пауза на скалните образувания Рас Абрук - пейзаж от варовикови скални образувания, изваяни от вятъра., преминаване през типично село, разходка по плажа Зекрийт, посещение на светилището на Ал Маха, в което се помещава елегантният арабски орикс, уникален за тази част на света, вечната скулптура на Ричард Сера, наречена "Изток-запад“ и посещение на музея на шейх Фасал,. Това е един от най-големите частни музеи в света. Ще може да видите и личната колекция ретро автомобили на шейха. Вечерта - възможност за круиз с традиционно корабче и включена вечеря (с доплащане 147 лв. за възрастен и 137 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин.10 участника). Едно незабравимо пътешествие по време на което ще се насладите на величествената гледка към нощна Доха. Пътуването продължава 3 часа по крайбрежната част на Доха. Ще стигнете до „Перлата“ – лускозния остров, дом на много от най-богатите шехове на държавата. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 10.11.2019 - Закуска. Свободно време или възможност за самостоятелно посещение на някой от търговските центове в Доха. Следобед - трансфер до летището в Доха. Отпътуване за София с полет на ‘’Катарски авиолинии’’ в 16:45 ч. Кацане София в 21:15 ч..

ДАТИ И ЦЕНИ:

07.11.2019 - 10.11.2019

Хотел A B
На човек в двойна стая 1621 1723
Допл. за инд. стая 160 168
Нам. за 3-ти възр. 77 36
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 107 235




Хотели, които използваме при съответния вариант:

A RETAJ AL RAYYAN, 4* или подобен
https://www.retajalrayyan.com/
B CITY CENTER ROTANA 5* или подобен
https://www.rotana.com/rotanahotelandresorts/qatar/doha/citycentrerotanadoha

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

Тагове

Оферти - Катар |  Оферти - Доха |  Екскурзии - Катар |  Екскурзии - Доха |  Екзотична почивка 2024 - Катар |  Екзотична почивка 2024 - Доха

Избрани оферти