Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ливърпул

Уикенд в Ливърпул със самолет - 4 дни - Индивидуално пътуване!

Номер на оферта

/

184114

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Ливърпул - София ;
Летищни такси;
Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/;
1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
3 нощувки със закуски в хотел Ibis Styles Liverpool Centre 3* / BEST WESTERN HALLMARK LIVERPOOL FEATHERS 3* или подобен;
Пешеходен тур на английски език /2 часа/
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 7 000 EUR за лица до 65 г.

Цената не включва

чекиран багаж до 15 кг - 40 евро на посока или 20 кг 50 евро на посока/;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.

Програма на пътуването

Пътуването е ИНДИВИДУАЛНО и не включва водач на туристите от България!

========================================================

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ - ЦЕНИ* на човек в двойна стая:

17.03.2017 г. 599 лв.
14.04.2017 г. 599 лв.
12.05.2017 г. 599 лв.
09.06.2017 г. 599 лв.
23.06.2017 г. 599 лв.
07.07.2017 г. 599 лв.

* Посочените цени са промоционални и са валидни до изчерпване на местата от тази ценова категория!

4 ДНИ/3 НОЩУВКИ

========================================================

ЗАЩО ДА ПОСЕТИМ ЛИВЪРПУЛ?

Ливърпул се намира в северозападна част на Англия, в близост до реката Мърси. Градът е административен център на графство Мърсисайд. Населението му набоява около 800 000 души. Произходът на името на града е свързано с митологичната птица Ливър, която много наподобява чайка, и се води неофициален символ на града. Първите данни за появата на името Ливърпул са от 1173 година.

В града се развива успешна корабостроителна дейност, а на пристанището ежедневно акустират множество търговски кораби.

В Ливърпул се намира най-голямата англиканска катедрала на Острова. Височината й се издига на над 100 метра и от кулата й се разкрива прекрасен пейзаж на града.
Градът е голям културен и спортен център.
Ливърпул е известен с футболните си отбори “Ливърпул“ и “Евертън“.

Легендарната поп и рок група “Бийтълс” е била сформирана имено в Ливърпул. Край града се намира и голямото летище, кръстено на незабравимия член на бандата след неговата смърт - Джон Ленън.

========================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден:
Полет от София в 16:55 ч. Пристигане в Ливърпул в 18:30 ч. Придвижване до хотела с влак или автобус. Настаняване в хотел централно разположен. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Свободно време. В 11:00 ч. - по желание може да се включите към Пешеходен тур на Ливерпул на английски език. По време на тура ще видите: St. George"s Hall, Пристанище Алберт е една от основните забележителности на Ливърпул. След реновацията през 1981 г. пристанището изглежда като ново, с много магазини и ресторанти - дори някогашният плаващ фар е превърнат в заведение.След което ще се отправите към Cavern Club, където ще чуете историята на Бийтълс, след което ще се насладите на впечетляващата църква St. Nicholas, след което ще се спрете на монумента на кралица Виктория и др.
След обиколката Ви препоръчваме да посетите Англиканската катедрала тя е най-голямата катедрала в Обединеното кралство. Сър Джон Бетжеман я нарича "една от най-грандиозните сгради на ХХ век".
Англиканската катедрала е построена в центъра на град Ливърпул, Англия и е седалище на епископа на Ливърпул. Тя се строи между 1904 и 1978 година, въз основа на дизайна на един млад архитект - Джайлс Скот, който тогава е бил неизвестен. Неговият оригинален проект е бил за сложна готическа катедрала, но проектът е бил променен в по-модерна готика. Общата външна дължина на сградата, включително Дамският параклис, е 189 метра, което я прави най-дългата катедрала в света.
Катедралата има и най-високите и най-тежки църковни камбани в света. Те са окачени на височина 67m и общото им тегло е 31.5 тона.
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да посетите Галерия Walker тази арт галерия е с безплатен вход и притежава удивителна колекция от произведения на изкуството, в това число много известни картини на прочути художници от 13-ти век до ден днешен, като Моне, Сезан и Матис. Освен постоянните експозиции, тук има и много интересни гостуващи изложби.
След което може да се насладите на Парк Sefton - този парк се простира на площ от 640 акра и освен зелени площи включва няколко красиви паметници и статуи, както и изкуствената пещера Grotto с водопад. Зимната градина, помещаваща различни растения от цял свят. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела преди 12ч. Свободно време, което може да прекарате в Музеят на Бийтълс - Джон, Пол, Джордж и Ринго са може би най-известните жители на Ливърпул. В музеят ще можете да се запознаете с цялата история на групата още от самото начало, когато са били абсолютно неизвестни и са свирели в заведения като Casbah, Mathew Street и The Cavern. Придвижване до летището. Полет за София в 19:05 ч. Пристигане в София в 00:20 ч.

========================================================

Ориентировъчни цени на музеи в Ливърпул:
Музей на Бийтълс - ? 15.00
Slavery Museum – безплатно
Галерия Lady Lever – безплатно
Miritime Museum - безплатно


========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

- Пътуването е ИНДИВИДУАЛНО и не включва водач на туристите от България!
- Резервация може да се направи и с депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
- Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
- Цената е валидна до изчерпване на местата!
- Заплатения депозит е невъзвръщаем!
- Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Ливърпул |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Ливърпул |  Уикенд почивка - Великобритания |  Уикенд почивка - Ливърпул

Избрани оферти