Начало / Екскурзии / Екскурзии - Порто

Уикенд в Порто от 590 лв!

Номер на оферта

/

167742

Дати & цени

Цената включва

самолетни билети София-Милано-Порто-Мадрид-София с авиокомпания Ryan Air;
летищни такси;
3 нощувки със закуски в Порто в хател Da Bolsa 3* - централно разположен;
салонен багаж с размери / 55 x 40 x 20 см /;
1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
пешеходна обиколна на Порто с екскурзовод на английски език - 2,5 ч.;
медицинска застраховка на стойност 7 000 евро за лица до 65 г.

Цената не включва

чекиран багаж до 15 кг /25 - 35 евро на посока/ или 20 кг /35 - 45 евро на посока/;
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 10 лв;
индивидуален двупосочен трансфер в Порто : летище - хотел - летище *40 евро на човек /при минимум двама/;
двупосочен билет Порто - Брага - Порто - 12 евро;
двупосочен билет Порто - Гимараеш - Порто - 12 евро;
билет за туристически автобус Hop-on Hop-off за 1 ден - 13 евро;
нощен тур с дегустация на вино /посещават се местни барове, включени са 4 напитки/ - 16.50 евро
кулинарен тур - 50 евро /посещават се 4 места където да опитане португалски апетайзери и десертни вина и 1 ресторант,където имате вечеря с включен десерт и вино/, провежда се в събота от 17 ч.;

Програма на пътуването

Порто е вторият по големина град в Португалия,простира се по устието на река Дуро при Атлантическия океан. През 200 г. пр.Хр. древните римляни построяват търговски пост, който именуват Портос Кале. По-късно вестготите го превръщат в епископия,а слeд това близо три века е бил владение на маврите. След изтеглянето на маврите градът става столица на тогавашното херцогство Португалия.
В началото на 12 в върху най-издигнатата му част е построена градската катедрала, чийто кули близнаци и до днес доминират в градския пейзаж. Архитектурен шедьовър е и най-старата църква в Порто - римската Сао Мартино де Седофрейта. Порто е известен с процъфтяващата си търговия с вино,а през 1860 г. един обикновен търговец смесва червено вино със спирт, за да увеличи трайността му. Така е създадено портото, прочуло града в целия свят. Британски,германски и холандси износители построяват специално за портото складове в южното предградие Вила Нова де Гая,разхождайки се там може да вдишате сладкия аромат на порто.
Градът впечатлява с красивите си и модерни мостове. Самият Густав Айфел е участвал в изграждането на мостовете на река Доуро. Ще Ви очароват живописните стари квартали и тесните им улички,площад Рибейра и неустоимия аромат на порто. А в "Института на слънцето и виното" могат да се опитат двеста различни сорта порто.

Първи ден:
Сутрешен полет от София през Милано. Пристигане в Порто вечерта.Придвижване до хотела. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. По желание пешеходен тур на Порто с екскурзовод на английски език. Турът включва: Avenida dos Aliados – една то централните улици в Порто,заобиколена от сгради от 19 век, в центъра и се намира конната статуя на император Pedro IV ,който държи в дясната си ръка Конституционната харта; известната книжарница Lello & Irm?o създадена през 1906 г. ,вдъхновила създателката на „Хари Потър” и определена от Lonely Planet като най-красивата книжарница на света; Clerigos Tower – кулата Душ Клеригуш - символ на Порто, датираща от 18 век, до която се стига по вита стълба с 225 стъпала; Еврейският квартал; Miradouros – от където се открива великолепна гледка към река Дуро; жп гарата Sao Bento - най-голямата зала на станцията е украсена с 20 000 плочки, изобразяващи историята на Португалия; Средновековния град – един интересен маршрут, по време на който ще научите за историята на града от Средновековието , ще видите църквата Кедофейта (средновековна църква в римски стил), готическата църква Св. Франсис (интериора на църквата е в стил барок), останките на крепостните стени и няколко къщи от XV век.; Обиколката приключва в крайбрежната част Рибейра – емблематична за Порто, включена в наследството на Юнеско през 1996 г. с характерните старинни къщи, чиито фасади са покрити с пъстри керамични плочки („азулежуш“). На отсрещния бряг на реката, във Вила Нова де Гая се намират избите с портвайн. В Музеят на портвайна - срещу входна такса от 5 Евро ще се запознаете с историята на производството и износа на портвайн в региона, има възможност и за дегустация.
По желание вечерта кулинарен тур. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да отидете до Брага или Гимараеш.
В Брага ще откриете онази типична смесица от минало и съвременност, която прави южната страна любимо място на толкова пътешественици по света. В сянката на църкви, резиденции и порти на по няколко века се разполагат прохладни кафенета и ресторанти със средиземноморски специалитети. Храмът Бом Жезуш до Монте се намира на хълм над града. До него може да се стигне с най-старата в света въжена железница, задвижвана с воден баланс. Дълги години Брага е била главен религиозен център на португалските земи, а днес са запазни няколко впечатляващи барокови църкви. Най-красива е катедралата Се, в която са примесени и други стилове.
Гимараеш е едно от най-красивите исторически градчета в Португалия. Смята се, че това е първият град в Португалия - мястото, на което страната е възникнала. От 2001 г. историческият център на града е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Там трябва задължително да разгледате двата двореца: дворецът на първия португалски крал Афонсу - намира се в самия център на града и се издига там от над 1000 години и двореца на херцозите от Браганса - построен около 500 години по-късно. Вътре в сградата се помещава музей, който можете да посетите. Най-хубавата гледка към Гимараеш е от планината Пеня. До нея можете да стигнете с лифт, като едновременно се насладите на красивата природа и зашеметяващата панорама към Гимараеш отвисоко. Връщане в Порто.
По желание вечерта нощен тур с дегустация на вино. Нощувка.

Четвърти ден:
Сутрешен полет за София през Мадрид. Пристигане в София в 00:45 ч.

Дата Възрастен в двойна стая
21.04.2017 г. 790 лв.
19.05.2017 г. 790 лв.
09.06.2017 г. 690 лв.
23.06.2017 г. 740 лв.
14.07.2017 г. 740 лв.
11.08.2017 г. 690 лв.
15.09.2017 г. 590 лв.
06.10.2017 г. 690 лв.
20.10.2017 г. 690 лв.
10.11.2017 г. 590 лв.
24.11.2017 г. 590 лв.
08.12.2017 г. 590 лв.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Порто |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Порто |  Есен 2023 - Португалия |  Есен 2023 - Порто

Избрани оферти