Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Израел и Йордания от А до Я - 7 нощувки - полет от София!

Номер на оферта

/

55741

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет до Тел Авив, с включени летищни такси, с авиокомпания Bulgaria air;
Ръчен багаж с размери 40/30/20 и 20 кг чекиран багаж;
7 нощувки на база закуска и вечеря, според програмата:
1 обяд в Петра;
Всички описани в програмата обиколки и посещения на исторически места и забележителности;
Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут;
Екскурзовод на български език по време на целият маршрут;
Гранични такси – входни и изходни;
Всички входни такси за посещаваните обекти по време на всички обиколки;
Слушалки по време на провеждане на беседите;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс на ДЗИ;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Сертификат за хаджийство;
Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Бакшиши за шофьорите около 2 USD на ден;
Бакшиши за водачите около 3 USD на ден;
Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
Лични разходи;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Програма на пътуването

=============================================================

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - Директни полети от София

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ - ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси. За ранни записвания до 12.08.2020 г.


05.10 – 12.10.2020 - 1993 лв.
19.10 – 26.10.2020 - 1993 лв.
12.11 – 19.11.2020 - 1993 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

Чудесно стикована програма
Богата екскурзионна програма
Удобни часове на полетите
Добре подбрани хотели
Превъзходни екскурзоводи и водачи
Грижа за клиента 24 часа

=============================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН: 1 Тел Авив – Нетаня

Пристигане на летище Бен Гурион около 20:30 ч. местно време, посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела.

Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Hotel Netanya 3* или подобен в Нетания.

ДЕН: 2 Хайфа – Акра – Назарет – Кана Галилейска – Капернаум – Табха – Тиберия

Закуска. Отпътуваме за красивия град Хайфа, където ще се насладим на панорамната гледка към Бахайските градини – шедьовър на ландшафтната архитектура. Следва посещение на Акра – един от последните военни крепости на Кръстоносците и тяхна столица за повече от век с храм на Тамплиерите и болница.

Библейското ни пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство. Посещение на Църквата Благовещение Богородично.

Отпътyваме през Кана Галилейска, където Исус прави първото чудо, като превръща виното във вода и достигаме до Капернаум – мястото на апостолите и градът определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Ще разгледаме останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър.

В края на този толкова интересен и наситен ден, следва посещение на Табха – мястото на “Чудото с умножаването на рибите и хляба”.

Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Berger Hotel 3* или Pearl of the Valley 3* или подобен в Тиберия.

ДЕН: 3 Тибетия – Джераш – Аман

Закуска. Отпътуване от планината Табор към границата Шейх Хюсеин. Преминаваме границата между Израел и Йордания, след което ще сменим автобуса и местния екскурзовод с йордански. Посещение на римското селище Джераш, основан IV пр. н.е., привличащ туристите с павираните си улици, извисени храмове, баните и градски стени. Ще видим Овалният Форум, Арката на Адриан, Храмът на Артемида. След разглеждането на римското селище продължаваме към Аман – столицата на Йордания.

Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Hotel Liwan 3* или подобен в района на Аман.

ДЕН: 4 АманМадаба – планината Небо – Керак – Петра

Закуска. Програмата започва с обзорна обиколка на Аман, след която продължаваме към Мадаба. Града е световноизвестен със запазените си мозайки от римско, византийско и умаядско времена, като най-популярната е мозайката от 6-ти век, която се намира в църквата Св. Георги и изобразява Карта на Йерусалим и Светите земи. След това програмата продължава с към планината Небо от където се открива невероятна гледка към Израел. Според Библията, Мойсей се изкачва на нея, за да види за първи път Обетованата земя. Според Светото Писание е погребан там. Планината е свято място за евреи, християни и мюсюлмани и е обвито в мистерия и легенди. Продължаваме покрай Керак и крепостта – една от най-големите крепости на Кръстоносците, за да достигнем вечерта до Изгубният град Петра.

Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Tetra Tree 3* или подобен в района на Петра

ДЕН: 5 Петра – Съкровищницата – обяд

Закуска. Целодневен тур на розово-червеникавата столица на Набатеите – изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и под закрилата на ЮНЕСКО. През IV век преди Христа е Петра е бил населен от набатеите. Той е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението – охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център за който са се носили митове и легенди.

Навлизаме в града през тесен пролом дълъг 1 км. и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Обзорна обиколка на града, с акцент Съкровищницата на Фараона и време за невероятни снимки.

Отпътуваме към Аман за нощувка. По пътя ще спрем на руините на Крепостта Шобак – построена от Балдуин още през 1114.

Трансфер до Аман. Настаняване. Вечеря. Настаняване в хотела в Аман.

ДЕН: 6 Каср ал- Яхуд – Йерихон – Манастира на Изкушението – Мъртво море – Кумран

Закуска. Преминаване границата през Аленби. Тук отново сменяме автобус и екскурзовода с израелски.

Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордан, където е било мястото на Христовото кръщение. Отпътуваме за Йерихон – най- ниският град под морското равнище и един от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Продължаваме към Мъртво море – най-ниската точка в света – около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света. Поглед към пещерите на Кумран – мястото където са открити прочутите ръкописи.

Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Nativity Bells Hotel 3* или подобен във Витлеем.

ДЕН: 7 Йеруслаим – Витлеем

Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.

След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.

По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.

Остатъкът от деня прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най- святото място за Християнският свят – храмовия комплекс на Гроба Господен.

Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.

Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.

Следобед се връщаме във Витлеем – родното място на Исус Христос и посещаваме Базиликата Рождество Христово.

Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ДЕН: 8 Ейн Карем – Лод – Яфо – Тел Авив

Закуска. Първата ни спирка е на Църквата на Посещението в Ейн Карем. Тук е роден Св. Йоан Кръстител и църквата е построена точно на мястото на раждането му. В двора на църквата има статуя показваща Дева Мария и Елисавета – майката на Йоан Кръстител, а на мястото където са се срещали има построена чешма.

Посещаваме още и Лод, с манастира Свети Георги, където се намира гроба и мощите на Свети Георги Победоносец.

Отпътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на Белия град и защитените от ЮНЕСКО сгради, построени в известния Баухаус стил. Посещение на древното пристанище в Яфo, който е привлича туристи със своето пристанище с 8000 годишна история. Ще се разходим по тесните му улички и из реставрираният квартал на художниците. Свободно време.

Трансфер до летище Тел Авив. Директен полет за София.


=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА

BERGER HOTEL TIBIRIAS
http://www.bergerhotel.co.il/

Местоположение
Хотел Berger се намира на хълм в центъра на Тиберия, в близост до много магазини, ресторанти и кафенета и само на 20 минути пеша от Галилейското езеро.

Хотел
Хотел Berger е малък семеен хотел намиращ се в близост до бреговете на Галилейското езеро в Тиберия. Хотелът предлага вкусна закуска и спретнати стаи.

Стаи
Хотелът разполага с 42 комфортни стаи с балкон. Всяка стая разполага с:
Собствен санитарен възел
Телевизор
Кът за сядане
Гардероб
Спалня или единично легло
Климатик
Кафе и чай
Балкон
Телефон
Изхранване
Хотел Berger, предлага вкусна закуска на блок маса всеки ден от 07:30ч. – 10:30ч.

Други удобства на хотела
24-часова рецепция
Отлична локация
Ресторант
Пране и химическо чистене
Закрит паркинг
Банкомат
Асансьор
Стая за багаж
Сейф
Семейни стаи (на запитване)


THE NATIVITY BELLS
http://www.nativitybellshotel.ps/Galleries.html

Местоположение
Хотел The Nativity Bells е удобно разположен в сърцето на града, само на 300 метра от Църквата на Рождество Христово. Панорамната гледка, предлагана от хотела, показва стария град във Витлеем с почти всички църкви.
Поглеждайки на изток, на по-малко от два километра, ще видите Shepherd Field в древния град Beit Sahour. Няколко километра по-надалече ще видите спираща дъха гледка към “Херодиум” на Джабал Фуреиди, двореца-крепост, построена от крал Ирод, която е с изглед към пустинята Юдея и планините около Мъртво море.Поглеждайки на север, можете да видите манастира “Св. Илия”, разположен в южните хълмове на Йерусалим.

Хотел
Хотел The Nativity Bells е семеен хотел за първи път отворил врати за гостите през август 2009 година. Панорамната гледка, предлагана от хотела, показва стария град във Витлеем с почти всички църкви.На изток гледката е отворена до планините, които обграждат Мъртво море. В ясен ден може да видите Планините на Йордания от другата страна на морето.

Стаи
Хотелът разполага с 70 просторни модерни стаи, които дават усещане за комфорт и удобство.. Стаите са широки, придавайки приятно усещане за удобство на гостите. Всяка стая разполага с:
Собствен санитарен възел
Телевизор
Кът за сядане
Гардероб
Спалня или единично легло
Климатик
Изхранване
Храната се подготвя от много специален екип от експерти готвачи в източната и западната кухня. Също така екипът е готов да посрещне всички специални искания, като вегетарианска храна, свински или нискокалорични ястия.

Други удобства на хотела
24-часова рецепция
Отлична локация
Ресторант
Безжичната интернет връзка е достъпна във всяка точка на хотела
Пране и химическо чистене
Закрит паркинг
Банкомат


HOTEL LIWAN 3* , AMMAN
http://liwan.hotels-amman.com/en/

Местоположение
Разположен в сърцето на популярния търговски район в Аман – Sweifieh, хотел Liwan 3* предлага на клиентите отлична локация. Центърът на града е на 7 километра от хотела. Хотел Liwan 3* се намира в близост до търговски центрове и магазини.

Хотел
Хотел Liwan 3* е открит през 1996 година и предлага стаи за непушачи. За най-малките гости хотелут предлага детски креватчета и игрална площадка. Всяка сутрин хотелът предлага закуска на шведска маса. Фантастичният ресторант предлага специални традиционни ястия. Гостите могат да опитат освежаващи напитки в лоби бара.
Стаи за непушачи
Удобства за инвалиди
Сейф
Обмяна на валута
24-часова рецепция
Място за багаж
Достъп за инвалидни колички
Фризьор
Козметичен салон
Паркинг
Лоби бар
Климатизация
Детски кът
Снек-бар
Кафене
Ресторант на бюфет
Закуска на шведска маса

Стаи
Хотелът предлага 77 стаи, обзаведени с телевизор със сателитни канали, сейф, микровълнова печка, всекидневна зона и персонален компютър. Някои от стаите са с изглед към града. Баните разполагат със сешоар, биде и халати за баня. Както и:
Съоръжения за гладене
Климатик
Телевизия
Сешоар
AM / FM будилник
Телефон
Мини-бар
Място за сядане
тераса
Сейф в стаята


TETRA TREE 3* , PETRA
http://tetratreehotel.com/

Местоположение
Хотел Tetra Tree 3* се намира в центъра на град Уади Муса, само на 5 минути път с кола от главната порта на Петра. Международното летище Queen Alia е на 220 километра. Гостите имат лесен достъп до всичко, което този оживен град може да предложи. Този модерен хотел се намира в непосредствена близост до известните градски забележителности като например Храмът на съкровищата.

Хотел
Хотелът предлага озеленена градина, открит и закрит басейн. Рум сервизът е на разположение 24 часа. Хотелът разполага и със следните удобства:
Ресторант
Стаи с изглед към планината
Открит покрив на покрива тераса
Безплатен паркинг
Туристическо бюро
Външен сезонен плувен басейн
24-часов персонал на рецепцията

Стаи
Хотел Tetra Tree 3* предлага 24 комфортно обзаведени стаи. Всички стаи са обзаведени с модерен интериор и са с теракотени подове. Всяка от тях предлага телевизор с плосък екран, минибар и гардероб. Банята включва вана и душ.


ПРИМЕРНО МЕНЮ ПО ПРОГРАМАТА:
ЗА ЗАКУСКА:
Омлет
Варени яйцa
Колбаси с различни гарнитури
Сирене
Йогурт
Плодове
Корнфлейкс бял и шоколад
Домати и краставици
Халва
Захарни изделия
Прясно мляко
Торта
Хляб
Сухари
Кафе
Сок (различни видове)
ЗА ВЕЧЕРЯ:
6 вида горещи ястия
Ориз
Разнообразие от зеленчуци
Рибни ястия
Говеждо
Пилешки ястия
Пуйка
Картофени гарнитури
и разнообразни студени ястия по избор

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
Превозвач: България Ее
Позволен багаж: 20 кг. чекиран и 1 брой ръчен багаж до 10 кг. с размери 55x40x20

СофияТел Авив: 18:00 ч. / 20:30 ч.

Тел АвивСофия: 21:20 ч. / 23:55 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 1 час и 30 минути в посока с 3/4* автобус.

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

ВАЖНО:

Минимален брой туристи: 50 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Екзотична почивка 2024 - Израел |  Екзотична почивка 2024 - Тел Авив

Избрани оферти