Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Уикенд в Прага с директен полет от Варна

Номер на оферта

/

198856

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с редовен полет Варна - Прага - Варна на Bulgaria Air с включени летищни такси - 132 евро на възрастен/дете.
Настаняване за 3 нощувки в избрания от вас хотел
Трансфер: летище - хотел - летище.
Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

Програма на пътуването

Уикенд в Прага с директен полет от Варна

Дати:

22.06.2017 г. 29.06.2017 г. 06.07.2017 г. 13.07.2017 г. 20.07.2017 г. 27.07.2017 г. 03.08.2017 г. 10.08.2017 г. 17.08.2017 г. 24.08.2017 г. 31.08.2017 г. 14.09.2017 г. 28.09.2017 г. 05.10.2017 г. 12.10.2017 г. 19.10.2017 г. 26.10.2017 г.

ден първи
Полет до Прага с прехвърляне и кратък стоп на Летище София, Терминал 2. На летище Прага в зала "Пристигащи" ви очаква представител на фирмата-партньор, за да ви насочи към трансфера до избрания хотел. След кратко пътуване следва настаняване в хотела. Свободно време за разглеждане на очарователната Чешка столица.
Нощувка.

ден втори
Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии. /виж екскурзии/
След закуска ви препоръчваме организирана екскурзия "Гранд тур на Прага", за която ще бъдете взети от хотела. Екскурзоводът ще ви запознае с най-интересните забележителности и подробен разказ за града и историята му.
Следобед може да се възползвате от "Круиз по река Вълтава".
Корабът е климатизиран и на борда се провежда беседа /на английски език, руски език/. С този речен круиз пред вас ще се разкрие невероятна гледка към: Пражкия замък, Катедралата Св.Вит, Петринската кула, Карловия мост , Националния театър. Кафе и десерт ще бъдат поднесени като комплимент по време на плаването.

ден трети
Свободно време или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до "Карлови вари" с екскурзовод, богата програма и обяд в местен ресторант. /виж екскурзии/
Най-известният чешки СПА курорт е задължителна дестинация за вашето пътешествие. Карлови вари е вдъхновил композитори и поети, любимо място за отдих на безброй богати и известни личности през вековете. Градът на Колонадите ще ви предложи неповторимо изживяване с красивата си архитектура, църкви и исторически сгради. Програмата включва и дегустация на билковия ликьор „Бехеровка”.

ден четвърти
Освобождаване на стаите до 12ч. Предстои ви организиран трансфер до летището за полет до Варна, през София. Завръщане в България.

ПрограмаЦени и услугиХотелиЦената включва:
Самолетен билет с редовен полет Варна - Прага - Варна на Bulgaria Air с включени летищни такси - 132 евро на възрастен/дете.
Настаняване за 3 нощувки в избрания от вас хотел
Трансфер: летище - хотел - летище.
Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

Eкскурзии по желание срещу допълнително заплащане:

Прага гранд тур
Прага гранд тур - продължителност 3 часа. Провежда се от:10:20 ч.;11:30 ч.;13:00 ч.;14:15 ч.;15:00 ч., от площад „Вацлавске намести”.
Тази автобусна обиколка ще Ви даде възможност да се запознаете с историческите забележителности на града. Ще видите сградите на Националния музей и Националната опера. Ще преминете от другата страна на река Вълтава по един от внушителните мостове. Ще посетите/ пешеходно/ известния „Пражки замък”, който погледнат отдолу изглежда монолитен и страховит, но когато преминете портите му, се озовавате в град в рамките на града.Пръснати из многобройните дворове и живописни улички тук се намират не само кралският дворец и известната катедрла „Св.Вит”,но и още много други дворци, романска базилика и укрепления.Турът продължава към старата част на града и еврейския квартал „Йозефов”- като гето,обградено със стени до 1984 год.,еврейският квартал се развива като комбинация от процъфтяващи бизнес предприятия,пренаселени жилщни сгради и древни синагоги. Автобусната разходка ще завърши на „Вацлавският площад” – един от символите на Прага.На огрмния по площ площад пред Вас ще се разкрие паметникът на „Св.Вацлав”-светец,покровител на Бохемия.
Екскурзията завършва в център на Прага.
Цена: 28 евро за възрастен и 22 евро за деца (02 - 9.99)

Разходка с кораб по река Вълтава
Разходка с кораб по река Вълтава, продължителност 1,5 час, начален час 15:30 ч..
Трансфер с микробус от сборния пункт /вашия хотел/ до пристанището на р. Вълтава, от където започва разходката. Корабът е климатизиран и на борда се провежда беседа /на английски език, руски език/. С този речен круиз пред Вас ще се разкрие невероятна гледка към: Пражкия замък, Катедралата Св.Вит, Петринската кула, Карловия мост , Националния театър и др. Турът завършва на круизния терминал, на 10 минути пеша от Вацлавския площад. Бонус по време на круиза: кафе и десерт
Цена: 20 евро за възрастен и 17 евро за деца (02 - 9.99)

Карлови вари - целодневна екскурзия с включен обяд
Отпътуване от хотела след закуска.
Курортът Карлови Вари е разположен на 120 км. от Прага и по време на пътуването ще чуете интересен разказ за историята на основаването на града от император Карл ІV. Пешеходният тур ще започне от музея на Ян Бехер-създателят на известния чешки билков ликьор “Бехеровка”, пешеходната зона в старинната част на курорта , хотел Термал, парка, носещ името на известния чешки композитор Антонин Дворжак. Разходката продължава по разкошния курортен булевард и знаменитите карловиварски Колонади по крайбрежието на р. Охрже и гейзерът „Вржидло,” около който действа мощно енергийно поле.Тук могат да се видят архитектурни паметници от куп епохи и течения в изкуството: барок, класицизъм, историзъм, неоренесанс, модерн, но покритите елегантни колонади са запазената му марка.Можете да пробвате водата от 12 те минерални източника и да дегустирате 13я – билковия ликьор „Бехеровка” .Следва бароковата църква „Мария Магдалена” , дело на известния чешки архитект К.Динценхофер, Грандхотел Пуп, в който са заснети сцени от емблематичните серии за Джеймс Бонд, руската църква „Св.Св. Петър и Павел”- притегателен център за всички православни вярващи в Чехия.
Включен обяд.
Свободно време и отпътуване.
56 Евро / човек; 48 Евро/дете
Цената е валидна при минимум 10 записани туриста и включва транспорт, екскурзоводско обслужване, обяд и посещение на обектите по програмата.

Цената включва руско или английскоговорящ екскурзовод.
Всички екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България!

Минимален брой участници: 2
Краен срок за набирането им: 21 дни преди датата на заминаване

Забележки:
Цените са валидни при минимум двама участника!

Застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 17 260 1315 0000573063 /от 19.01.2017 г. до 18.01.2018 г. на ЗАД "АРМЕЕЦ", ул. Стефан Караджа №2, 1000 София.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Уикенд почивка - Чехия |  Уикенд почивка - Прага

Избрани оферти