Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Златно пиво в Златна Прага: екскурзия за прочутия чешки бирфест!

Номер на оферта

/

111320

Дати & цени

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус категория ***
* 3 нощувки със закуски в Прага в централния Olympik Tristar Hotel ***
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* професионален местен екскурзовод за обиколката на Прага
* представител на фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

Допълнителни услуги по желание:
* екскурзия до Дрезден – 20 евро /при група минимум 20 туристи/
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лв. /по желание/
* входни такси за музеите и разходки с корабче по река Вълтава
* допълнителни мероприятия по желание
* доплащане за единична стая – 45 евро
* доплащане за настаняване на HB база – 7 евро на вечер
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

София - Прага - Дрезден - София

Транспорт: автобус

ДАТА: 22.05.2018 – 27.05.2018 г.

6 дни / 3 нощувки

ЦЕНА:
Крайна промоционална цена на човек: 339 лв. /осн.пакет + пътни такси/

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 - 22.05.2018:
Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 18.00 ч. по маршрут СофияБелградБудапеща - Прага.

ДЕН 2 - 23.05.2018:
Пристигане в Прага следобед. Често наричат столичния град „Златна Прага” или „Майката на градовете”. Една от причините е може би голямото разнообразие от архитектурни стилове – тук ще срещнете барок, рококо, готика, романтизъм... Озовете ли се в Прага, оставате с усещането, че сте прекрачили прага на един вълшебен свят, изтъкан от романтика, старинна красота и приказност. Настаняване в хотел. Вечерна разходка в Старе Мнесто. На Старомнесткия площад и по уличките, които го свързват с брега на река Вълтава, има къщи, чийто основи датират от XI – XIIвек. Тук се намирали домовете на най-влиятелните търговски фамилии. Пак тук се намира Кметството с прочутия Астрономически часовник, датиращ още от 1410 г. – една от най-популярните забележителности на Прага. В близост е разположена и Тинската катедрала. Разходка по Карловия мост: средновековен шедьовър, дълъг 500 м., украсен с множество барокови статуи с висока художествена стойност (нужно е ползването на градски транспорт). Нощувка.

ДЕН 3 - 24.05.2018:
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (продължителност 4 часа) - Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “Св. Вит” с разглеждане на интериора, базиликата “Св. Иржи”, Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула; слизане към Мала Страна; разходка из Мала Страна и Кампа и по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството с един от символите на Прага - световноизвестният Астрономически часовник от 15 в. Унгелт – най-старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом, Карловия Университет - най-старият в Централна Европа - и театърът, посрещал самия Моцарт, са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Свободно време. По желание посещение на популярния Пражки Бирфест (с организиран трансфер до там),разположен на площ от 4000 кв.м., предлагащ хиляди литри от златната течност, над 70 марки чешка бира от най-високо качество и най-добрите деликатеси на чешките готвачи, месари и хлебари. За Вашето настроение е организирана богата програма с жива музика, представления, пърформанси и всякакви забавления за малки и големи. Нощувка.

ДЕН 4 - 25.05.2018:
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Дрезден - град с две лица: от едната страна на река Елба е Старият град, с всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война. А на отсрещния бряг е новата част, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Туристическа програма в града: Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе. Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, помещаваща се в Цвингера. Свободно време. Късния следобед връщане в Прага. Нощувка.

ДЕН 5 - 26.05.2018:
Закуска. Свободен ден за посещения по интереси (ползва се градски транспорт в едната посока). Възможност за посещение на Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и др. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава. По желание посещение на пивоварната U Fleku, датираща от 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Привечер отпътуване за България.

ДЕН 6 - 27.05.2018:
Връщане в София следобeд.

==============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Olympik Tristar Hotel 3*
http://www.olympik.cz/en/tristar/

Хотел Olympic Tristar 3* има чудесно местоположение в Прага и предлага на своите гости гостоприемна атмосфера с топъл интериор. Само на 200 м. пешеходно разстояние се намира метростанция Invalidovna, която е едва на 4 спирки от сградата на Кметството с прочутия Астрономически часовник. Налични са и трамвайни спирки към линии 8 и 24, от където за около 20 мин. път се стига до историческия център на града, приютил много от основните забележителности на Прага - Вацлавския площад, прочутия Карлов мост, Тинския храм и др.

Хотелът се радва на висока оценка от своите посетители, не само заради отличното си местоположение, но и благодарение на чудесното обслужване, чистота и предлагани услуги. Olympik Tristar 3* разполага с асансьор, сейф, безплатен интернет в общите части, обменно и туристическо бюро, игрална зала, а подаръци за спомен могат да бъдат закупени от сувенирния магазин към хотела.

Стаите са облечени в топли цветове и изчистени линии, създаващи усещане за домашен уют и мекота. Всяка една разполага със сателитна телевизия, мини бар, сейф, интернет (срещу заплащане), телефон и баня с душ.
В Tristar Hotel 3* гостите се радват на настаняване в спокоен и комуникативен район, подходящ за пълноценна почивка на минути път от центъра на Златна Прага.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
* валидна лична карта или задграничен паспорт
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители
* ползване на градски транспорт

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Sun Travel не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване.

==============================================================

Музеи и мероприятия по програмата (ориентировъчни цени):

Пражки храд – базиликата Св. Витус, Интериорите на Стария кралски дворец, базиликата „Св. Георги”, Златната уличка и кулата Далиборска.
Вход: 250 CZK (около 9,50 евро);
Ученици, студенти и пенсионери – 125 CZK (около 5 евро).
Слушалки за разходката с местен екскурзовод в Прага – 2 евро
Разходка с кораб по р. Вълтава (1 час) – 11 евро
Разходка с кораб по р. Вълтава с включен обяд на блок маса, без напитки (2 часа) - 19 евро

********************

Любопитно за бирата:

* Когато в далечния X век бирата заживяла в Прага, тя веднага станала важна и неизменна част от пражкия начин на живот дотолкова, че през 1348 г. крал Карл освободил пивоварите от данъци за цели 12 години, само и само да инвестират в новоизграждащия се район на Прага, отвъд Карловия мост. В резултат броят на пивоварите нараснал със 140 повече, отколкото са днес в цялата страна, а мостът станал още по-оживен...
* Най-старата позната рецепта за бира води началото си отпреди 4000 години в древен Шумер.
* Във Вавилон през първия месец след женитбата, бащата на невестата черпел младия зет с бира всеки ден. Традицията повелявала женихът да разбере, че може да сменя бирата, но никога жената.

==============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Майски празници - Чехия |  Майски празници - Прага

Избрани оферти