Оферта номер: 190521

Уикенд в Пулия 2018 - Перлата на Италия - самолет - 3 нощувки

Дати и цена
09 март 2018 г. - Цена от 768 лв.
16 март 2018 г. - Цена от 768 лв.
Цената включва
самолетен билет София-Бари-София с авиокомпания Уиз Ер с малък салонен багаж

летищни такси

3 нощувки със закуска и обяд

трансфер летище-хотел (с шатъл) и хотел-летище (с организиран транспорт)

медицинска застраховка с покритие 5000 евро

водач от България

пешеходна обиколка на Бари

пешеходна и туристическа обиколка на Матера

екскурзия до Монополи и Алберобело
Цената не включва
голям салонен багаж /40 лв./ или чекиран багаж /60 лв./ - при желание може да бъде заявен и добавен

допълнителни екскурзии
Уикенд в Пулия 2018 - Перлата на Италия

4 дни/3 нощувки, 3 закуски, 3 обяда и богата екскурзионна програма

Уикенд в Пулия - синьо море, бял мрамор и маслинени гори - открийте с нас един от най - очарователните региони на Италия. Ще ви покажем Пулия през очите на местните хора, няма да бъдете туристи, а част от духа на мястото, водени от нашия местен гид, познаващ добре региона и традициите му. Ще пътуваме, ще откриваме, ще дегустираме- за да се върнем обогатени със спомени, не със сувенири.

ДАТИ:
23.02. - 26.02.2018 г.
09.03. - 12.03.2018 г.
16.03. - 19.03.2018 г.

--------------------------------------------------------

ЦЕНА на човек в двойна стая: 768 лв.
Доплащане за Единично настаняване: 103 лв.
Всички други видове настаняване - на запитване.

Депозит 50% при резервация. Доплащане - до 30 дни преди заминаване.

------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==================================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН, четвъртък

Среща на Летище София Терминал 1 в 16:30. Отпътуване от летище София с директен полет на Уиз ер в 18:40. Пристигане в Бари в 19:05. Трансфер до хотела с шатъл. Настаняване в хотел 3* на брега на морето. Нощувка.


2 ДЕН, петък

Закуска. Пешеходна обиколка на Бари. Обяд с типично за Пулия меню, дегустация на местни специалитети. Следобед - свободно време за шопинг или екскурзия до Полиняно (Polignano) срещу допълнително заплащане.
Нощувка.

Бари (Bari) е столица на автономния регион Апулия и важно пристанище. Разделен е на стара и нова част (място за пазаруване), има две модерни пристанища.
Бил е римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. става независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Забележителностите на Бари се намират в Стария град, а плетеницата от улици и пресечки носи свой носи своя характерен старинен дух. Посещават се базиликата Св.Никола (Basilica di San Nicola) - построена през 1087г., но незавършена до 1197 г. Там се съхраняват мощите на светеца в гробница под олтара, свещени за целия Християнски свят.

Катедралата на Бари - Cathedral of St. Sabinus е пример за римската архитектура в Апулия. Сградата на операта - Petruzzelli Theatre е една от най – величествените в Италия след тези в Милано и Неапол. Интересни са също така руската църква (построена от поклонници отишли в Бари да посетят мощите в базиликата Св.Никола) и ботаническата университетска градина. Старият град на Бари е известен и с нощния си живот и с множеството уютни малки заведения в тесните уличка.

Полиняно е изключително живописно рибарско селце, кацнало на високи близо 25 метра скали, от които се разкрива шеметна гледка. Любима дестинация за ексклузивни ВИП сватби.


3 ДЕН, събота

Закуска. Екскурзия до Матера (използва се градски транспорт). Обиколка с местен гид с превод на български. Обяд в типична пицария. Свободно време. Връщане в Бари. Нощувка.

Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води още от зората на палеолита. Древните й жители се заселили в естествените пещери в каньона на река Гравина. Впоследствие векове наред разширявали своите жилища като дълбаели навътре в скалата или изграждали каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища и градът е изселен.

Античната част на града остава необитаема и хората я нарекли „мъртвия град“ - известен в целия свят като естесвен декор на много филми, използван от световно известни режисьори сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Най-популярните сред тях са: „Христос е спрял в Еболи”, „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови".

Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените някога саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. За българите е особено интересен фактът, че заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.


4 ДЕН, неделя

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до Монополи. Обиколка. Обяд - дегустация: прочутите антипасти на Пулия. Трансфер до Алберобело и туристическа програма с гид.

Монополи – важен туристически център, населен още от 500 г пр.н.е., известен с красивото си кражбрежие и пейзажи. През него минава най - дългата отсечка от Виа Траяна, един от най-важните пътища на Римската империя, построен от Император Траян (109 г. н.е.). Днес Монополи е оживено и живописно морско градче с красива барокова архитектура.

Алберобело – Белия град (в превод от италиански означава красиво дърво) е в списъка на ЮНЕСКО за Природно и културно наследство заради уникалните си постройки. Трулите ( trulli) са световно известни заради тяхната характерна красота и уникалност и са едни от най-необикновените примери за италианска народна архитектура. В историческия период (около 16-ти век), в който било забранено изграждането на дълготрайни жилища, жителите на тази земя проявили изобретателност, създавайки техните разглобяеми къщи, построени с единствения местен камък - варовик. По този начин местните жители се отървали от данък за притежание на имот, тъй като не ползвали цимент в построяването на конструкциите, а и можели да ги разглобяват за отрицателно време.

Най-интересната част от трулата със сигурност е нейният покрив. Има конична форма, направена е от варовик и не пропуска вода. На всеки покрив има символ с различно значение като сърце, звезда, полумесец, кръст и други, кожто служи за защита на семейството от уроки, почитане на различни божества и символи за добра реколта и просперитет.

Трансфер до летището в 16:40. Отпътуване за София в 19:40 с директен полет на Уиз Ер. Пристигане в София в 21:55.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
събота: СофияБари 18:40 - 19:05
вторник: БариСофия 19:40 - 21:55

Необходим минимум туристи за провеждане на програмата: 8 души

Срок за уведомяване при ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване.

Важна информация:
Часова разлика - 1 час назад
При пътуването между отделните точки се използва обществен транспорт с изкл. на последния ден.
Няма визови изисквания за пътуване в Италия.
Пътува се с лична карта.

===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===============================================================
Изпрати запитване
Бари
Хотели - Бари
Градчета около Бари, които да посетим
Бари - много повече от пристанище
12 точни цитата за стягане на багажа