Начало / Екскурзии / Екскурзии - Букурещ

Уикенд в Румъния

Номер на оферта

/

224801

Дати & цени

Цената включва

за дата- 25,05,2018

Възрастен в двойна стая след промоционалния период:

149лв. - еднократно плащане след 05.05.2018
155 лв. - плащане с депозит след 05.05.2018

за дата -20,07,2018

ПРОМО! 129 лв. - еднократно плащане до 31.05.2018
ПРОМО! 135 лв. - плащане с депозит до 31.05.2018

139 лв. - еднократно плащане от 01.06. до 01.07.2018
145 лв. - плащане с депозит от 01.06. до 01.07.2018

3% отстъпки за всички туристи, пътували през последните 12 месеца, считано от датата на записване (в случай че цената не е промоционална)

5% отстъпка за дете до 17.99г., което е настанено в стая с един възрастен

10% отстъпка за дете до 17.99г., което е настанено в стая с двама възрастни


Пакетната цена включва:

транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;

2 нощувка със закуски в хотел 3* в района на Синая/ Предял/ Брашов;

посещение на гр. Брашов;

пътни такси;

екскурзоводско обслужване по маршрута.

Цената не включва

панорамна обиколка на Букурещ - 10 лв. - заплаща се в офиса на агенцията при доплащане на екскурзията; не включва .;

екскурзия до Синая с посещение на Замъка Пелеш и Синайския манастир - 10 лв. - заплаща се в офиса на агенцията при доплащане на екскурзията; не включва входните такси за замъка Пелеш и Синайския манастир; осъществява се при минимум 25 туристи;

По желание екскурзия до Бран с посещение на Замъка на граф Дракула и до град Брашов - 15 лв. - заплаща се в офиса на агенцията при доплащане на екскурзията; не включва входните такси на Замъка на Дракула и туристическите обекти в Брашов; осъществява се при минимум 25 туристи;

стандартна вечеря - 10 евро завява се при записване в офиса, доплаща се по време на пътуване;

доплащане за единична стая - 50 лв.;

Застраховка 'Помощ при пътуване в чужбина' за пътувания извън страната.

доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден

доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден

лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

входните такси за туристическите обекти;


Входни такси:

Замъка на Дракула – 40 RON (~ 10 евро или ~ 20 лв.);

Замъка Пелеш – 30 RON (~ 6.70 евро или ~ 13.20 лв.), такса за снимане в замъка - 35 RON (~ 8 евро или ~ 15 лв.);

Синайски манастир - 5 RON (~ 1.20 евро или ~ 2.20 лв.);

Черната църква в Брашов - 9 RON (~ 2 евро или ~ 3.90 лв.);

Палата на парламента - 35 RON (~ 8 евро или ~ 15 лв.); такса за снимане в Палата на парламента - 30 RON (~ 6.70 евро или ~ 13.20 лв.).

Важна забележка: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други /

Зaбележка:
Палатът на Парламента е действаща обществена институция и е възможна внезапна промяна на работното му време, като туристически обект. В тази връзка туристическа агенция Атлас-S си запазва възможността, ако се налага да анулира резервацията в последния момент и да замени с друг обект или свободно време.

Посещението на Палата на парламента се осъществява при минимум 25 записани туристи.

Броят на тройните и единичните стаи е ограничен. Записването за тези типове настаняване е с допълнително потвърждение от страна на туроператора .

Настаняването в Букурещ в двойна стая е единствено в стаи с отделни легла.

През зимните месеци свободното време в Брашов може да бъде преместено на другия ден сутринта.

Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Входните такси са с ориентировъчен х-р и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна.

Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.

Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.

лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.


Начин на плащане:

депозит – 70 лв. на човек при записване

доплащане – десет дни преди отпътуване


Застраховане:

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Необходими документи:

Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител са необходими паспорт (или лична карта) и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;

За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите са необходими паспорт (или лична карта) и акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Програма на пътуването

УИКЕНД В РУМЪНИЯ

София - Букурещ - Синая - Бран - Брашов - София
3 ДНИ/2 НОЩУВКИ С АВТОБУС

ДАТА: 20,05,2018, 20,07,2018

НАЙ-ДОБРА ЦЕНА НА ПАЗАРА!
Включени в цената всички пътни такси!

1-ви ден:
Отпътуване от София в 05:30ч. от площад "Св. Александър Невски" по маршрут София - Русе - Букурещ (~385 км).
Пристигане в Букурещ следобяд. По желание автобусна панорамна обиколка на града/с допълнително доплащане 10 лв - заплаща се в офиса на агенцията при доплащане на екскурзията; осъществява се при минимум 25 туристи/: площад "Съединение" (Piata Unirii), площад "Конституция" (Piata Constitutiei), Палата на Парламента, булевард "Съединение", хълма на Патриаршията, Букурещкия университет, Националния театър "Йон Лука Караджиале", Римския площад (Piata Romana), Площада на авиаторите, Триумфалната арка, булевард "Виктория" (Calea Victoriei), площад "Революция" (Piata Revolutiei), сградата на румънската филхармония- "Атене", Кралския дворец, църквата "Крецулеску", и палатата на румънската банка "CEC".
Разходка в Стария град - очарователната историческа част на Букурещ с преплетени калдъръмени улички, работилнички и множество традиционни заведения.
Отпътуване към най- важния туристически район в Румъния - област Прахова.
Настаняване в хотел 3* в района на Синая/ Предял/ Брашов.
По желание вечеря /с допълнително доплащане- 10 евро завява се при записване в офиса; доплаща се по време на пътуване/.

2-ри ден:
Закуска.Свободно време в Предял или по желание екскурзия до Синая с посещение на Замъка Пелеш и Синайския манастир /с допълнително доплащане 10 лв - заплаща се в офиса на агенцията при доплащане на екскурзията; не включва входните такси за замъка Пелеш и Синайския манастир; осъществява се при минимум 25 туристи/.
Посещение на Замъка Пелеш– бившата лятна кралска резиденция на първия румънски крал Карол I. Смятан за една от най-красивите постройки не само на Балканите, а и в цяла Европа, замъкът Пелеш е наречен „Перлата на Карпатите" заради своята уникална архитектура съчетаваща изяществото на немския неоренесанс с италианските традиции и барока.
Разглеждане на Синайския манастир, построен от благородника Михаил Канаткузино през XVII в., свързан с основаването и името на града.
По желание екскурзия до Бран с посещение на Замъка на граф Дракула и до град Брашов /с допълнително доплащане 15 лв - заплаща се в офиса на агенцията при доплащане на екскурзията; не включва входните такси на Замъка на Дракула и туристическите обекти в Брашов; осъществява се при минимум 25 туристи/.
Отпътуване за Бран - посещение на Замъка на граф Дракула(~ 50 км). Средновековният замък, разположен живописно на 60 метрова скала, в миналото служил като крепост и като граница между двете исторически княжества Валахия и Трансилвания, сега се е превърнал в една от най-популярните туристически дестинации на Румъния. Легендата разказва, че замъкът някога е принадлежал на влашкия владетел Влад Цепеш, известен още под прозвището Граф Дракула. Ирландския писател Брам Стокър увековечава неговия образ в своя роман "Дракула". Свободно време в Бран.
Посещение на град Брашов(~ 30 км). Град Брашов, наричан още с немското си название Kronstadt, е един от големите културни центрове в Румъния и част от поредицата румънски градове със запазена автентична австроунгарска подредба в архитектурно отношение. Пешеходна разходка в центъра на града - разглеждане на Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа / отвън /, централния площад „Pia?a Sfatului” - Площада на Съвета и сградата на старото кметство, в която днес се помещава историческия музей на града.
Завръщане в хотела.По желание вечеря /с допълнително доплащане- 10 евро завява се при записване в офиса; доплаща се по време на пътуване/.
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.Отпътуване за Букурещ (~ 145 км).
Свободно време или по предварителна заявка посещение на Палата на Парламента – сега действащ Парламент на Румъния (посещението на Палата на парламента се осъществява при минимум 25 записани туристи). Построяването на сградата на румънския парламент, наричана още "Двореца на Чаушеску" или "Дом на народа" се превръща в един от най-мащабните проекти от 80-те години на ХХ век. Палатът на Парламента и до наши дни остава като символ на комунистическия режим, установен по време на управлението на румънския диктатор Николае Чаушеску, президент на Румъния от 1965 г. до 1989 г. Заради своите внушителни размери сградата на Перламнта в Букурещ заема престижното второ място в класацията за най-голяма административна сграда в света след сградата на Пентагона.
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Букурещ |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Букурещ |  Майски празници - Румъния |  Майски празници - Букурещ

Избрани оферти