Начало / Екскурзии / Екскурзии - Букурещ

Уикенд в Румъния - Легенди за Дракула

Номер на оферта

/

185733

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
v Пътни такси и паркинги;
v 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Букурещ;
v 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Брашов;
v Туристическа програма в Букурещ;
v Посещение на Двореца Пелеш в Синая и Замъка на Дракула в Бран / без включени входни такси - Замъка на Дракула – 35 RON, Двореца Пелеш – 20 RON, Mанастира на Михаил Кантакузин - 5 RON /
v Пешеходна разходка в Брашов;
v Посещение на Двореца на Парламента / без включени входни такси - 35 RON /
v Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
v Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро към ЗАД „Армеец"- гр. София, ул.„Стефан Кaраджа" 2 за лица до 69 г.;
v Полезна информация: 1 BGN = 2,30 RON

Цената не включва

v Входни такси за посетените по програмата обекти: Замъка на Дракула – 35 RON, v Двореца Пелеш – 20 RON, Mанастира на Михаил Кантакузин - 5 RON, Музеят на v Румънското село - 10 RON, Двореца на Парламента - 35 RON;
v Доплащане за единична стая - 70 лв;

Програма на пътуването

Уикенд в Румъния - Легенди за Дракула
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

София - Букурещ - Синая - Бран - Брашов - София

3 дни/ 2 нощувки
Цена от: 169,00 лв.

Румъния - една от най-тайнствените държави на Балканите покорява с красотата на монументалната столица Букурещ и незабравимите Карпатски замъци. През 2016 Ви предлагаме да я посетите с Verso Travel: най-популярните забележителности на северната ни съседка: Дворецът Пелеш в Синая, Замъкът на Дракула в Бран, столицата Букурещ в неустоима комбинация с монументалния Дворец на Парламента и Перлата на Трансилвания - град Брашов.

Предимствата на програмата:
* Посещения на Двореца Пелеш в Синая; Замъка на Дракула в Бран и Брашов, включени в цената / без включени входни такси за обектите /.
* Посещение на Двореца на Парламента в Букурещ / без включена входна такса /.
* Програма , максимално съобразена с официалните почивни дни през 2017 г.


Ден 1
Отпътуване от София в 6:00 ч. от паркинга пред храм-паметник "Александър Невски".
Пътуването се осъществява по маршрут София - Русе - Букурещ. Пристигане в Букурещ по обяд. Панорамна обиколка на румънската столица, често наричана "Малкия Париж": Парламента на Чаушеско, Площада на Съединението, Военната акдемия, площада на Конституцията, Патриаршията, Дворецът, Университетската Библиотека, Атенеума - сградата на Румънската Филхармония, Площада на Авиацията, Триумфалната арка, булевард "Виктория", площад "Революция", палатата на румънската банка "CEC", Националния археологически музей.
Свободно време в центъра на града за разглеждане на Старата част на Букурещ: прекрасен архитектурен ансамбъл с автентично излъчване: множество сгради от 19 в., калдаръмени улици, симпатични заведения, сувенирни магазинчета и емблематичния паметник на културата и кулинарията - ресторант "Caru Cu Bere"/ Каруцата с бира /, който отваря врати в далечната 1879 г. и оттогава е най-известното място, където да опитаме традиционна румънска кухня.
Настаняване в хотел 3*в Букурещ.
Нощувка.
Ден 2
Ранна закуска. Отпътуване за Синая. Посещение на двореца Пелеш - „Перлата на Карпатите". Лятната резиденция на Крал Карол I привлича милиони туристи годишно заради своята неповторима архитектура: съчетание между изящен италиански ренесанс и немски нео-барок. Перла в короната на Пелеш са огромните венециански огледала, богатата колекция от оръжия и детайлните виртуозни дърворезби в помещенията. Разкошният парк на Двореца е още една от причините за голямата му популярност, особено през пролетните и летните месеци.
Разглеждане на Синайския манастир, построен от благородника Михаил Кантaкузино през XVII в., свързан най-вече с основаването и името на града.
Отпътуване за Бран. Посещение на Замъка на Дракула. Замъкът Бран е музей-крепост, където се ражда известната история за граф Дракула – вампирa, след като Брам Стокър го описва в едноименния си роман. Замъкът е построен на върха скала с две отбранителни кули и е служил за крепостна отбрана. Четирите нива са свързани чрез тайнствени стълбища и лабиринт от коридори и зали. Днес туристи от всички краища на света се стичат, за да намерят доказателства за съществуването на вампира граф Дракула.
Отпътуване за Брашов. Пешеходна разходка в Брашов - Старото Кметство, Черната църква - Biserica Neagra /отвън/, най-тясната улица в Източна Европа - Въжената улица.
Настаняване в хотел 3* в Брашов вечерта.
Ден 3
Закуска.
Отпътуване за Букурещ. Посещение на Двореца на Парламента на Чаушеско - спомен за съвсем недалечното минало, гигантският силует на сградата се извисява на естествен хълм-пиедестал над града със своите 86 метра височина. Палатът е втората по-големина административна сграда в света и разполага с 1100 зали, най-големия полилей в Залата на Човешките права с тежест 2.5 тона, 12 етажа над земята и още 8 подземни.
Свободно време в центъра на града.
Отпътуване за България следобяд. Пристигане в София късно вечерта.

Цени:
За дата на пътуване 03.03-05.03.2017 - Трети Март
Възрастен в двойна стая при записване до 03.02 – ПРОМО! 169,00 лв.
Възрастен в двойна стая при записване от 04.02 до 20.02 – 179,00 лв.
Възрастен в двойна стая при записване след 21.02 – 189,00 лв.

За дата на пътуване 08.04-10.04.2017 - Априлска Ваканция
Възрастен в двойна стая при записване до 20.02 - ПРОМО! 169,00 лв.
Възрастен в двойна стая при записване от 21.02 до 08.03 – 179,00 лв.
Възрастен в двойна стая при записване след 09.03 – 189,00 лв.

За дата на пътуване 06.05-08.05.2017 - Гергьовден
Възрастен в двойна стая при записване до 06.04 – ПРОМО! 169,00 лв.
Възрастен в двойна стая при записване от 07.04 до 25.04 – 179,00 лв.
Възрастен в двойна стая при записване след 26.04 – 189,00 лв.
96

Допълнителна информация

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
v депозит – 70 лв. на човек при записване;
v пълно доплащане до 14 дни преди пътуване;
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
v Валидна лична карта или задграничен международен паспорт с валидност мининимум 3 месеца от датата на отпътуване;
v За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
v За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/;
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Отстъпки:
v Отстъпка за дете до 12 год. в стая с двама възрастни - 15 лв. от пакетната цена
v Отстъпка за дете от 12-18 год. в стая с двама възрастни - 10 лв. от пакетната цена
v Забележка:
v Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи;
v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
v Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
v Застраховки:
v Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл.97 от Закона за Туризма към „ЗAД АРМЕЕЦ“ АД, с номер на полица 165701315 0000523651 до 28.01.2017
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2;
v Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
v Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 48 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1657013150000523651 /
06.01.2015 г. , ЗАД Армеец
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Букурещ |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Букурещ |  3 Март 2024 - Румъния |  3 Март 2024 - Букурещ

Избрани оферти