Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

Уикенд в Солун за 1 ден - 11ноември - за 30 лева

Номер на оферта

/

208029

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с комфортен автобус (климатик, видео, минибар),
Панорамна обиколка на Солун с екскурзовод на Български език;

Цената не включва

Цената не включва:
Задължителна медицинска застраховка 2 лв. За лица над 69 г. 3 лв. към ЗК Евроинс с общ лимит за един застрахован 2000 евро.
Входни такси и лични разходи.

Програма на пътуването

Цена от: 30 лв.

Начална дата Крайна дата Цена
11.11.2017 11.11.2017 от 30 лв.
25.11.2017 25.11.2017 от 30 лв.
09.12.2017 09.12.2017 от 30 лв.
09.12.2017 09.12.2017 от 30 лв.
23.12.2017 23.12.2017 от 45 лв.
Насладете се на красивия Солун с нас! Ще ви разкрием историята на града, така както никой друг, ще ви предоставим възможността да посетите най- изгодните места за шопинг и най-красивите кътчета за разходка и снимки. Изживейте един прекрасен ден под звуците на гръцки ритми и с полъха от Егейско море. Усетете различното отношение с нас!

Отпътуване от София, Ал. Невски в 06.00 ч. по маршрут Петрич - Кулата - Солун. Възможност за качване от Перник(Шел Драгичево), Дупница, Благоевград, Петрич.

В Солун се пристига преди обяд и тогава групата се разделя. Едната част се отправя към горещите точки за паразуване в Солун, разполагайки с около 4 часа, за да се развихри из магазините. Втората част на групата изпълняват туристическата програма, която е както следва: Панорамна обиколка на града, минава се през Прочутата Бяла кула, макар и преди носела имената Кулата на кръвта и Червената кула, сега отново е Бяла и в нея се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха. Обиколката на втората група продължава с паметника на Александър Македонски, Арката на Галер, крепостта, от която се открива възхитителна гледка – много подходяща за снимки и старата част на града. Последната спирка е известната църква “Св. Димитър”- построена върху римският затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му. Днес мощите му се съхраняват в църквата, а подземията са отворени за посетители – реставрирани и учудващо добре запазени. След приключването на туристическата обиколка – втората част от групата разполага с около 4 часа свободно време в центъра на града.

Отпътуване за България към 17.30 ч. Пристигане късно вечерта (около 23 ч.) в София.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 34
Срок за информиране при недостигнат минимум: 2 дни преди датата на отпътуване
При записване се внася пълната сума
Често задавани въпроси:

“Ще ни е достатъчно ли времето за пазаруване в Космос? Защо не организирате дву-дневна шопинг екскурзия в Солун с нощувка? “

Скъпи Клиенти, неслучайно нашата еднодневна екскурзия се провежда в събота. Вариант за двудневна шопинг екскурзия би бил изпълним в дните петък и събота. Тъй като южните ни съседи почиват в неделя и нищо не работи, от магазините в центъра, през супермаркетите, включително и мола Космос.

”Какви са цените по кафенетата на Крайбрежната улица?”

Нормално срещано явление, както и във всички останали големи градове из централните улици цените да са завишени. Ако няколко преки по-нагоре седнете в кафене, то цената на еспресото ще е 2 евро, на Крайбрежната то може да достигне и 4 евро. Но все пак сте на първа линия и морето е пред вас, пейзажът качва цената.

”Какви са цените из ресторантите? За колко пари могат да се нахранят двама човека приблизително?”

Цените варират взависимост от местоположението и вида на ресторантите. Горе-долу салатите варират от 3-4 евро до 8-9. Типичната гръцка салата е около 3 до 5 евро, най-скъпи са салатите с морски дарове. От основните ястия агнешкото и свинското в различни вариации са най-срещани, цените са различни, но рядко ще намерите под 7-8 евро. Тук слагаме един удивителен знак и Ви предупреждаваме, че в някои ресторанти е често срещана практика да пишат цената на месото/ рибата за 100гр. Вашата порция се оказва впоследствие 300 гр и цената се умножава по три в сметката. Рибните специалитети определено си заслужават- рибата е прясна и добре приготвена, калмарите и пържения октопод са също често срещани в повечето ресторанти. Ако все пак не искате да се изхвърляте по ресторанти – най-лесното решение е гироса, вид гръцки дюнер със свинско месо, пържени картофи, домати, лук завити в гръцка питка, намазана с дзандзики.

”Къде е по-изгодно да си пазаруваме от Виа Егнатия или от мола Космос?”

Виа Егнатия е подобна на Софийската Граф Игнатиев, много малки магазинчета с изгодни намаление и голямо разнообразие в стоките. Цените са по-ниски от тези в Космос, тъй като в мола повечето магазини са на известни марки и цените често са сходни с тези у нас. Когато има сезонни намаления, безспорно можете да уцелите джакпота с много изгодни находки както от Виа Егнатия, така и от Космос.

Прогноза за времето в Солун - > http://www.vremeto.bg/city.php?city=18856

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  Уикенд почивка - Гърция |  Уикенд почивка - Солун

Избрани оферти