Начало / Екскурзии / Екскурзии - Зайчар

Уикенд в източна Сърбия – празници 2017г.

Номер на оферта

/

185625

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена на човек в двойна/тройна стая - 155 лв и включва:
*транспорт с лицензиран, комфортен автобус, всички пътни такси
*2 нощувки със закуски в ETNO CENTAR BALASEVIC - 3*, www.balasevicrtanj.com
*безплатно ползване на отопляем закрит басейн и солена стая
*полудневна екскурзия с посещение на археологическия комплекс Феликс Ромулиана и гр. Зайчар
*посещение и свободно време в гр. Ниш
*медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
*водач от фирмата по време на цялото пътуване;

Цената не включва

*разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
*доплащане за вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и напитки ALL INCLUSIVE – 35лв (заявява се при записване и се осъществява при минимум 30 желаещи)
*ползване на сауна, парна баня и джакузи в хотела

Програма на пътуването

Мистериозната планина Ртан – римският град Феликс Ромулиана – гр. Зайчар – гр. Ниш
(автобусна екскурзия 3 дни / 2 нощувки)

ДЕН–1
София – Ртан
В 08.00 ч. отпътуване от гр. София (площад „Александър Невски” от страната на ул. Оборище) за Сърбия с лицензиран, комфортен автобус по маршрут София-Калотина-Ртан (250км). Пристигане около обяд и настаняване в ETNO CENTAR BALASEVIC – 3*, разположен в подножието на Ртан (Rtanj), наричана мистериозната планина на източна Сърбия. Още от пръв поглед върха на планината привлича с формата си на пирамида, а който веднъж е стъпил на него и е усетил необикновеното му влияние, задължително размишлява какво е това място. Планината е част от Южните Карпати, не е голяма и най-високият пирамидален връх е 1560 м. Дали той е дело на природата, е най-често задаваният въпрос, който между реалността и мистерията още чака приемлив отговор. За мнозина идеалната геометрична форма на пирамида няма как да бъде образувана по естествен път под влиянието на природни сили. При това с озадачаващи пропорции - северният ръб е дълъг 3км, югоизточният е наполовина по-малък - 1,5км, югозападният на свой ред също е наполовина по-малък от втория-750м. Съотношението между тях е 4 към 2 към 1, а точно такова е съотношението и между надморската височина от основата на всяко рамо до надморската височина на върха - най-дългото рамо тръгва от надморска височина 1000м, второто-от 500м, а най-късото-от 250м. През годините назад са правени различни изследвания, които категорично доказват, че планината излъчва електромагнитни вълни 28 kHz. В същото време на върха са измерени звукови вълни с ниска честота от 22 Hz, като звукът може да се чуе от човешкото ухо и наподобява дишане. Какъв е източникът на електромагнитни и звукови вълни и къде се намира той, са въпроси без отговори. Докато те не бъдат намерени, остават спекулациите, най-популярните от които са, че в недрата на планината има древна пирамида или извънземен кораб. Допълнителна доза мистика внася и фактът, че около върха на Ртан почти винаги има облак, който в слънчеви дни прилича на ореол.
Силата на това място е открита още преди столетия, когато в района са били построени девет манастира, от които до днес са запазени три.
Мистерията на върха и сега привлича хиляди планинари и всяка година се правят масови изкачвания-едно през лятото и второ през зимата.
Свободно време за отдих. Безплатно ползване на закрит отопляем басейн и солена стая.
Вечерта по желание (срещу допълнително заплащане) – вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и напитки ALL INCLUSIVE. Нощувка.

ДЕН–2
Феликс Ромулиана – гр. Зайчар
Закуска. Свободно време. Следобед - полудневна екскурзия (включена в цената) с посещение на късноантичния археологически комплекс Гъмзиград – на около 11км от гр. Зайчар. Дворецът там – Феликс Ромулиана е построен от римският император Галерий в края на III, началото на IV век и носи името на майката на императора - Ромула. Селището се простира на 6,5 хектара с отбранителна система от 12 кули и руини от по-стара система с 4 кули. Разкопките започват през 1953г. и разкриват няколко палата и храмове. През последните години в комплекса се извършват значинелни реставрационни работи и мястото добива все по-голяма известност. През 2007г. дворецът е вписан в листата на световното историческо наследство на ЮНЕСКО.
Посещение и свободно време в центъра на гр. Зайчар с възможност за разходка и вечеря. Връщане в хотела вечерта. Нощувка.

ДЕН–3
Ниш
Закуска. Отпътуване за България в 09.00ч. Свободно време в гр. Ниш. Пристигане в София вечерта.

Допълнителна информация

1 дете 0-5,99 г. на допълнително легло в стая с 2 възрастни-60лв
1 дете 6-11,99 г. на допълнително легло в стая с 2 възрастни -125лв
Единична стая- 215лв

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Зайчар |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Зайчар |  Уикенд почивка - Сърбия |  Уикенд почивка - Зайчар

Избрани оферти