Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ниш

Уникалната средновековна църква в с. Д. Каменица/Сърбия-Княжевац-Ниш

Номер на оферта

/

166793

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран за международни пътувания автобус; пътни такси;
• Посещение на църквата в с. Д. Каменица;Княжевац, Ниш
• Застраховка с покритие 2 000 евро за лица до 65 години, доплащане 2 лв за лица над 65 години;лица над 79 години-6 лева
• Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.

Цената не включва

лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут на екскурзията: София-Д. Каменица-Княжевац-Ниш-София

ДАТА: 29.09.2018

ЦЕНА на човек: 38 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски посока сръбската граница. Преминаваме ГПП Калотина и навлизаме в Р Сърбия. Почивка в Пирот за покупки-събота е пазарен ден, свободно време. Отпътуване за село Долна Каменица.Църквата е част от български средновековен владетелски комплекс, който е принадлежал вероятно на членове от Шишмановата династия и от него са открити резиденцията, чиито останки са запазени на височина от около 1 метър, но в миналото е била на два или три етажа. Църквата на комплекса е напълно съхранена. Онова, което прави молитвения дом посветен на Св. Богородица уникален не само за България, но и за православните Балкани, са двете мощни квадратни кули, които му придават вид на малък замък. Подобна архитектура не е характерна за страните от византийския културен кръг, затова и специалистите не без основания изтъкват, че в случая трябва да се говори за унгарско влияние – най-вероятно заимстване от някои католически обекти в Трансилвания.Друго, което прави уникална църквата в Долна Каменица е наличието на 11 ктиторски портрета, толкова много, че ако съберем всички ктиторски портрети от онова време от църквите не можем да достигнем този брой. На един от тях е изографисан деспот Михаил, син на търновския цар Михаил Шишман (1323-1330 г.). На същия стенопис е изобразена и съпругата на велможата, а надписът на старинен български език гласи: “Михаил деспот, в Христа Бога верен син на Михаила царя”.

Разглеждане на църквата. Отпътуване за Княжевац, известен още като „Сръбската Венеция“, заради седемте моста, които свързват бреговете на Свърлишки и Търговищки Тимок. Свободно време за кафе и покупки. Отпътуване за Ниш. Пешеходна разходка в центъра на Ниш: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър, Крепостта от 18 век; дворецът “Бановина” .Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане около 20-21 часа на стадион Васил Левски.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи.
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

• за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт МИНИМУМ 6-МЕСЕЧНА ВАЛИДНОСТ

• за лица под 18 год. - валиден задграничен паспорт

Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Ниш |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Ниш |  Уикенд почивка - Сърбия |  Уикенд почивка - Ниш

Избрани оферти