Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

ВЕЛИКДЕН 2018 В КАПАДОКИЯ – ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

Номер на оферта

/

217063

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Невшехир – София
Летищни такси
Трансфер летище-хотел-летище
3 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел
Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR
Представител на фирмата по време на пътуването
Местен екскурзовод на български език по време на екскурзиите

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:



Полет с балон над Кападокия – 130 EUR на човек
Традиционна турска вечер – 25 EUR на човек
Екскурзия до Гьореме – 25 EUR на човек
Екскурзия до крепостта Учхисар и град Аванос – 25 EUR на човек
Екскурзия до Дейреме и долината Ълхара – 35 EUR на човек
Бакшиши на шофьор и екскурзовод
Входни такси в музеи и забележителности
Застраховка отмяна на пътуване
Горивна такса (ако има промяна в цената на горивата и авиокомпанията начисли такава)

Програма на пътуването

ДЕН 1/

Среща на летище София за директен полет до Невшехир. Пристигане на летището в Невшехир и посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до избрания хотел. По желание екскурзия до Гьореме с посещение на музея Дейреме, Деве Вадиси, Паша Вадиси и музея Зелве. По време на екзкурзията ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 2/



Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Трансферът за полета с балон е от 04:00 или 05:00 ч сутринта. Полетът трае 2 часа. Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Ълхара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.
Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите.

Вечеря в хотела или по желание традиционна турска вечеря с шоу прорама и танца на дервишите с продължителност от 20:00 до 23:00 ч. В турската вечер са включени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство – ракия, водка, бира, бяло и червено вино. Нощувка.
ДЕН 3/

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос. Учхисар (U?hisar) е малко градче, което се явява най – високата точка в Кападокия. Намира се на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъка Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околията. Там има скалните домове – стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби. В замъкът има и скални църкви – може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но те не са обект на интерес, тъй като са разрушени и ограбвани. Някои от живописните долините, през които можете да стигнете до Гьореме са долината на гълъбите и долината на любовта. Вечеря и нощувка.
ДЕН 4/

Закуска. Трансфер до летище Невшехир за полет до София. Пристигане на летище София.

*Дните на провеждане на екскурзиите могат да бъдат променени.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Великден 2024 - Турция |  Великден 2024 - Кападокия

Избрани оферти