Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВЕЛИКДЕН И МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ ВЪВ ВИЕНА И БУДАПЕЩА, автобусна програма от Варна

Номер на оферта

/

217247

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус;

Съответния брой нощувки със закуски;

Водач-придружител;

Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.

Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии

Разглеждане на двореца Шонбрун с екскурзовод на български език;

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия до Виена и Будапеща с тръгване от Варна, Шумен, В. Търново и Плевен.

Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка в Будапеща, 2 нощувки във Виена и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща и на Виена. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди, периферно разположени.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА:
05.04.2018 - 425 лева - Великден
05.05.2018 - 422 лева - Майски празници
06.09.2018 - 422 лева - септемврийски празници
20.09.2018 - 422 лева - септемврийски празници
10.10.2018 - 413 лева
05.12.2018 - 403 лева

Важно: Посочените цени са с включени отстъпки за ранни записвания в размер на 3% от пакетната стойност. Отстъпките са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Забележка: при програмата с дата на тръгване 05.05.2018 посещението на Съкровищницата няма да се осъществи, тъй като във вторник не работи.

Екскурзия „Нощна Виена” (обиколка по Ринга, панорамна гледка от хълма Каленберг, 1 чаша вино + 1 порция виенски шницел с гарнитура или друго типично ястие) – цена 28 евро на човек – организира се на място, във Виена, при минимум 20 участника.

Ден 1

Екскурзията Ви до Виена и Будапеща започва. В 00.00 ч. автобусът ще отпътува от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) – 01.30 ч, във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03.30 ч, в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05.30 ч за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут ПлевенСофияБелградБудапеща. Късно вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела (периферен хотел). Нощувка.

Ден 3

Закуска. Разглеждане на Виена - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Факултативно разглеждане с екскурзовод на двореца Шьонбрун (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи: Хофбурга – императорските апартаменти, съкровищницата на Хабсбургите; Музея на изящните изкуства; Природонаучния музей. Факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 38 лв. за възрастни и 18 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корони, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Възможност за разходка до Пратера. Около 19.00 ч – отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофияПлевенВелико ТърновоШуменВарна. Нощен преход.

Ден 5

Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

Допълнителни услуги:

Посещение на двореца Шьонбрун - 26 лева

Съкровищницата на Хабсбургите - 38 лева (възрастен) / 18 лева (деца до 19 г.)

Допълнителна седалка - 209 лева

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Полезна информация:

При посещение на Унгария, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите във форинти, от България.

Допълнителна информация

Важно: Посочените цени са с включени отстъпки за ранни записвания в размер на 3% от пакетната стойност. Отстъпките са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Майски празници - Австрия |  Майски празници - Виена

Избрани оферти