Начало / Екскурзии / Екскурзии - Аполония

ВЕЛИКДЕН НА МОРЕ В АЛБАНИЯ И САРАНДА

Номер на оферта

/

215270

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с лицензиран за международни превози автобус 3*
v 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4*
v Трансфер за Великденската литургия в църквата на Саранда (1,5 км. от хотела)
v Разходка в Саранда
v Разходка в Янина
v Медицинска застраховка с покритие 2 000 евро на човек до 65 г. на ЗК "Уника"
v Водач от агенцията през цялото пътуване

Цената не включва

v Музейни такси за обекти посещавани по желание - около 600 леки
v Полудневна екскурзия до античен Бутринт и курорта Ксамил – 20 евро възрастен и 15 евро деца до 12 г. (включва трансфер и входна такса), осъществява се при минимум – 20 туриста.
v Целодневна екскурзия до Гирокастра и природния феномен „Синьо око” – 20 евро и 10 евро за деца до 12 г. (не включва входни такси за обектите), осъществява се при минимум 20 туриста.
v Доплащане за медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!

Програма на пътуването

Маршрут: СОФИЯ – КУЛАТА – ЯНИНА – САРАНДА – БУТРИНТ – КСАМИЛ – СИНЬОТО ОКО – ГИРОКАСТРА – САРАНДА – ЯНИНА – СОФИЯ
Дата: 06.04. - 09.04.2018г.
4 дни/ 3 нощувки
Цена: 299,00 лв.


1 ден: СофияКулата – Янина – Саранда
Сутринта в 06:30 часа отпътуване от София, храм – паметник ”Ал.Невски” по маршрута. Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала „Виа Егнатия” или още известна като Е – 90. Пристигане в курорта Саранда – градът на слънцето, както местните го наричат – късен след обяд. Настаняване в хотел Saranda International 4*, разположен на брега на морето със собствен плаж и на по-малко от 1,5 км. от центъра на курорта. Свободно време за освежаване и се отправяме на организирана и вълнуваща разходка в курорта Саранда.
Царицата на Албанската Ривиера – Саранда е красиво разположена на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, отстоящ само на 2 морски мили от Саранда! По протежението на целия залив е красивият крайбрежен булевард с дължина около километър, тънещ в зеленина, цветя и прекрасни огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини.. В разходката си достигаме и до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време за самостоятелна разходка с възможност да отседнете в някое крайбрежно заведение за чашка кафе или халба албанска бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти” вълненията достигат кулминацията си в прекрасния и уникален залез на Саранда, когато ти се струва, че остров Корфу в отблясъците на залязващото слънце, сякаш плува на повърхността на чудното Йонийско море! Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Саранда – Бутринт – Ксамил - Саранда
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до античния и средновековен град Бутринт, обект от листата на Юнеско. На разстояние 26 км. от Саранда, на крачка от границата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв.км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „малка Троя” построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха, съпругата на Хектор намерил смъртта си в Троянската война.. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия!
Завръщане в Саранда с попътна разходка в курорта Ксамил – част от Национален парк Бутринт.
Ако Саранда наричат градът на слънцето - Ксамил всички единодушно определят като тропическият РАЙ на Европа! Природата е дарила Албания с едно истинско малко райско кътче, извайвайки го на тесен полуостров, обграждайки го от една страна с морето, а от друга с водите на езерото Бутринт. И за да бъде пълно усещането за рай на земята, добавила щедро и четири на брой малки островчета, пълни с живот: пищна зеленина и птича песен, наречени от местните: Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. Свободно време за разходка и възможност за обяд по желание. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря.
По желание организирано посещение на Празнична Великденска литургия. Нощувка.
3 ден: Саранда – Синьото око – ГирокастраСаранда
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и уникалният каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост ( Аргирокастро от гръцки) – Гирокастра – град-музей под защитата на Юнеско. Вълнуващо пътуване в земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци ( този район, както и в самата Саранда гръцкото население е повече от малцинство и региона е естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук), пътуване покрай 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни започва от града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете по време на пътуването. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град и местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки. На връщане за Саранда ще посетим редкия природен феномен – Синьото око. Възможност за обяд. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Саранда – Янина - София
Закуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Попътна разходка в Янина – столицата на област Епир в Гърция. Пристигане в София късно вечерта.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001094/23.11.2016г., „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
52

Допълнителна информация

v Необходими документи:
Валидна лична карта или задграничен паспорт.
За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.
v Начин и срок на заплащане:
Депозит – 30 % от цялата сума;
Доплащане – до14 дни преди отпътуване.
v ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
v Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
v Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
v Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.
v Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
Валута: 1 лев = 70,42 Албански леки
България 12:00 часа – Албания 11:00 часа

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Аполония |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Аполония |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Аполония

Избрани оферти