Оферта номер: 186047

ВЕЛИКДЕН НА О-В ЛЕФКАДА - ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ НА БЛОК МАСА

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Лефкада и Екскурзии в Гърция.

Дати и цена
Цената включва
Транспорт с лицензиран автобус
3 нощувки в хотел George *** в Нидри www.hotelgeorge.gr/index.htm
3 закуски на блок маса
2 вечери на блок маса
1 Празничен Великденски обяд с ПЕЧЕНО АГНЕ и музика на живо
Посещение на столицата Лефкада и Манастир „ Панагия Фанероменис“
Разглеждане на водопадите "Димосари" около Нидри
Посещение на гр. Янина
Екскурзоводско обслужване
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро от ЗАД „Армеец“ (доплащане по 2лв. на ден за лица над 69 г.)
Цената не включва
Целодневен круиз „ Йонийски острови“ – 30 евро ( с включен обяд) - заявява се предварително
Входни такси за посещаваните обекти
Лични разходи
Застраховка „Отмяна на пътуване“
1 ден. 13.04

Отпътуване от София в 23:00ч. по маршрут София – ГКПП Кулата- Янина- Мецово- Лефкада. Нощен преход.

2 ден. 14.04

Сутринта пристигане на острова. Лефкада е четвъртият по големина остров в Йонийско море, културен център с много исторически забележителности. Според легендата островът е бил сватбен подарък от бащата на Одисей за любимата му Пенелопа. Настаняване в хотел в Нидри. Свободно време за разходка из Нидри – градът оживен денонощно, прочут с пристанището си и предлагащ редица водни спортове. Вечеря. Нощувка.

3 ден. 15.04

Закуска. Свободно време за плаж или по желание Целодневен круиз „ Йонийски остров“ - Лефкада – Кефалония – Итака – Меганиси – Скорпиос :

Отпътуване от пристанище Нидри в 09:00 ч. Първата спирка ще бъде за фотопауза при известният плаж „Порто Кацики“. Килимът от бял мрамор подчертава красивите нюанси на синята морска вода. Отпътуване за Кефалония – най-големият Йонийски остров. Разглеждане на селището Фискардо. Свободно време за разходка.

След обяд отпътуване за остров „Итака“. На острова се произвежда собствено вино, зехтин, козе сирене и други екологични продукти. Круизът продължава към пещерата „Папаниколи“ на остров „Меганиси“ и завършва с кратка почивка за плаж на остров „Скoрпиос“.

В цената на круиза е включен обяд – гръцка салата, салата „Тсатсики“, 2 сувлаки и чаша вино или безалкохолна напитка.

Връщане в Нидри в 18:30ч. Вечеря. По желание посещение на Великденска литургия. Нощувка.

4 ден. 16.04

Закуска. Отпътуване за град Лефкада – столица на острова. Пешеходна разходка – разглеждане на парка на поетите, моста на влюбените, пристанището и др. По желание посещение на Етнографския музей – в него може да се разгледат фотографии, на които се вижда как е изглеждал града преди земетресението през 1953 г. Посещение на известният манастир „Фанероменис“, построен през 17 в. на хълм над столицата. Връщане в хотела. Празничен Великденски обяд с традиционно агнешко месо и музика на живо. Свободно време за разходка. Нощувка.

5 ден. 17.04

Закуска. Отпътуване за България. По пътя се спира за кратка почивка в Янина (1ч.). Градът съхранява историята на три общности, съществували съвместно с течение на векове: гръцка, еврейска и мюсюлманска. Разглеждане на Часовниковата кула, Крепостта на Янина и др. Пристигане в София вечерта.

ДАТА: 13.04.2017 – 17.04.2017

ЦЕНА на човек в двойна стая: 345 лв.

ЦЕНА на човек в тройна стая: 295 лв.

Деца от 5 го 12 г. – отстъпка 100 лв.

Условия за резервация: депозит в размер на 50% от стойността на резервацията, доплащане 10 дни преди датата на пътуване.

Минимален брой туристи: 40. Уведомление за несъбран минимум : най – късно 7 дни преди пътуването.

Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие).

ТО не носи отговорност за промяна в цените на входните такси и работното време на посещаваните на място обекти , както и промяна в часовете и дните на полетите от авиокомпанията .
ТО или екскурзоводът има право да промени последователността на програмата. Екскурзоводът на групата няма право да изнася беседи вътре в туристическите обекти.

"ГАЛА ХОЛИДЕЙС" ООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" — застрахователна полица № 16 100 1315 0000553826 в ЗАД „АРМЕЕЦ”, валидна до 01.08.2017г.
Лефкада
Транспорт - Лефкада Заведения - Лефкада Събития - Лефкада Забележителности - Лефкада
Приказна Лефкада
Остров Самотраки, Гърция – забележителности и плажове
Амулиани – гръцки остров на една ръка разстояние