Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

ВЕЛИКДЕН В ГЪРЦИЯ - О-В КОРФУ, СОЛУН И МЕТЕОРА от Варна и София

Номер на оферта

/

217939

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус / климатик, ТV, мини бар /

1 нощувка със закуска в студио на Олимпийската ривиера

3 нощувки със закуска и вечеря на о-в Корфу в хотел 3 звезди

1 нощувка със закуска в Каламбака в хотел 2/3 звезди

панорамна обиколка на град Солун

екскурзия до двореца Ахилион на о-в. Корфу

обиколка на столицата на о-в.Корфу

екскурзия до Метеора

екскурзоводско обслужване по програмата

фериботни такси и билети

медицинска застраховка

водач от агенцията

Цената не включва

екскурзия до Палеокастрица и Сидари – 20 euro

музейните такси :

Старата крепост – 8 euro

Двореца Ахилион – 5 euro

pазходка с лодка в Палеокастрица – 10 евро

скалните манастири – 3 euro

разходка с корабчето Калипсо стар – 15 евро

доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г- 10 лв

лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия Великден в Гърция - Солун, Метеора - остров Корфу, с отпътуване от Варна и София - без нощни преходи

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 04.04.2018 - 09.04.2018
Цена на турист в двойна стая - 485 лева

Програма на пътуването:

19:30 часа от Добрич - паркинга пред Стоматологията

21:00 часа от Варна – ул. „Антим І”

Ден 1

Пристигаме сутринта в Солун – гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард ”Нике” с бялата кула, паметника на Ал.Македонски, посещаваме Църквата „Св.Димитър” – солунския чудотворец, където се намира гроба на светеца , Ротондата и арката на Галерий. Отпътуваме за Олимпийската ревиера. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Отпътуваме за Игуменица и около обяд преминаваме с ферибот до остров Корфу (1ч.45 мин.) Настаняване. Свободно време за почивка. Вечеря. Нoщувка.

Ден 3

Закуска. Обзорна обиколка на о-в Корфу, чиято история е свързана с многобрoйни митове и легенди. Ще посетим двореца „Ахилион” – лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет ( Сиси ) – където ще се разходим из приказни дворцови градини, ще разгледаме картини и стенописи. Разглеждаме град Корфу – старата и новата крепост, църквата „Св. Спиридон”, галерията с арките Листон, църкви и манастири от VІІ и VІІІ век, „Еспланда”- един от големите площади на Балканите. След това ни очакват следващите забележителности на юг от Керкира – п-ов Канони и Мишият остров – малък остров наподобяващ кораб. След обяд свободно време . Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Целодневна екскурзия до Палеокастрица и Сидари – едни от най – красивите места на о-в Корфу. Отпътуваме за Палеокастрица – известен курорт с невероятно красиви плажове, пръснати по крайбрежието, с многобройни хотели и ресторанти, потопени сред маслинови и кипарсови градини, палми, портокалови и маслинови дървета, емблематични за о-в Корфу. Посещваме манастира в Палеокастрица, посветен на Богородица която според легендата спасила Светата обител като вкаменила нападателите – пирати и техните кораби. Разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица/по желание/. Отпътуваме за Сидари – едно от уникалните места на острова известно със своя пясъчен канал, образуван от морските води и наречен „Канала на любовта“ . Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Закуска (сух пакет) Отпътуваме рано сутринта за Игуменица и с ферибот (1ч и 45мин) се отправяме към Каламбака. Пристигаме след обяд в градчето. Настаняване.
Посещеваме местността Метеора – едно уникално място наречено осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигански скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на преклонението пред Бога. Разглеждаме някои от прочутите скални манастири, работилницата за изписване на Византийсти икони и сувенири. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Отпътуваме рано сутрин за Солун през долината на Темпи. Посещаваме параклиса „Св.Параскева” в подножието на митичния Олимп и чудотворните „Извори на Афродита” с лековита и светена вода. След обяд пристигаме в Солун. Кратка почивка и отпътуваме за България. Пристигаме в София късно вечерта и рано сутринта на следващия ден във Варна.

Необходими документи:

лична карта

!!!За деца под 18 год., пътуващи с единият родител, се изисква нотариално заверено разрешително от другия родител!/ оригинал и две копия /

Забележка:

От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.

• за 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка

• за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка

• за 3* хотели – 1.50 евро /стая/ нощувка

• за 2*, 1* хотели – 0.50 евро /стая/ нощувка

Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо възможността за осъществяването им.

Допълнителна информация

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 04.04.2018 - 09.04.2018
Цена на турист в двойна стая - 485 лева

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Корфу

Избрани оферти