Оферта номер: 211646

ГЕРГЬОВДЕН В ИЗТОЧНА СЪРБИЯ-ЕТНО-ХОТЕЛ БАЛАШЕВИЧ РТАН

Делта Турс БГ ООД
ж.к. Борово, ул. Родопски извор, бл. 234, вх. А
02 850 55 66
Изпрати запитване
Дати и цена
05 май 2018 - 07 май 2018 г. - Цена от 235 лв.
Цената включва
Цената включва:
* Транспорт с лицензиран,комфортен автобус,всички пътни такси
* 2 нощувки със закуски -ETNO CENTAR BALASEVIC - 3*, www.balasevicrtanj.com
* 2 вечери вечери в ресторанта (на 06.05.2018-с агнешко месо)) с жива музика и включени напитки ALL INCLUSIVE местно производство (безалкохолни и алкохолни – ракия, вино и бира)
* Безплатно ползване на отопляем закрит басейн
* Полудневна екскурзия с посещение на археологическия комплекс Феликс Ромулиана и гр. Зайчар
* Посещение и свободно време в гр.Ниш
* Посещение на винарна Малча с презентация и дегустация на вина
* Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5000 Евро
* Водач от фирмата по време на цялото пътуване

Цената не включва:
* Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание
* Ползване на сауна, парна баня, солна стая, джакузи и други услуги в Wellness центъра на хотела
* Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
* Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
* Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 100 лв
Програма:Мистериозната планина Ртан – римският град Феликс Ромулиана – гр. Зайчар – гр. Ниш – Малча

3 дни/2 нощувки
Дата:05.05-07.05.2018

1-ви ден:София-Ртан.В 08.00 ч. отпътуване от гр. София (автогара Сердика/трафик маркет) за Сърбия с лицензиран, комфортен автобус по маршрут София – Калотина – Парачин - Ртан (280 км.). Пристигане около обяд и настаняване в ETNO CENTAR BALASEVIC – 3*, разположен в подножието на Ртан (Rtanj), наричана мистериозната планина на източна Сърбия. Още от пръв поглед върха на планината привлича с формата си на пирамида, а който веднъж е стъпил на него и е усетил необикновеното му влияние, задължително размишлява какво е това място. Планината е част от Южните Карпати, не е голяма и най-високият пирамидален връх е 1560 м. Дали той е дело на природата, е най-често задаваният въпрос, който между реалността и мистерията още чака приемлив отговор. За мнозина идеалната геометрична форма на пирамида няма как да бъде образувана по естествен път под влиянието на природни сили. При това с озадачаващи пропорции - северният ръб е дълъг 3км, югоизточният е наполовина по-малък - 1,5 км., югозападният на свой ред също е наполовина по-малък от втория–750 м. Съотношението между тях е 4 към 2 към 1, а точно такова е съотношението и между надморската височина от основата на всяко рамо до надморската височина на върха - най-дългото рамо тръгва от надморска височина 1000 м., второто - от 500 м., а най-късото - от 250 м. През годините назад са правени различни изследвания, които категорично доказват, че планината излъчва електромагнитни вълни 28 kHz. В същото време на върха са измерени звукови вълни с ниска честота от 22 Hz, като звукът може да се чуе от човешкото ухо и наподобява дишане. Какъв е източникът на електромагнитни и звукови вълни и къде се намира той, са въпроси без отговори. Докато те не бъдат намерени, остават спекулациите, най-популярните от които са, че в недрата на планината има древна пирамида или извънземен кораб. Допълнителна доза мистика внася и фактът, че около върха на Ртан почти винаги има облак, който в слънчеви дни прилича на ореол. Силата на това място е открита още преди столетия, когато в района са били построени девет манастира, от които до днес са запазени три. Мистерията на върха и сега привлича хиляди планинари и всяка година се правят масови изкачвания-едно през лятото и второ през зимата. Свободно време за отдих. Безплатно ползване на закрит отопляем басейн. Срещу заплащане на място – ползване на сауна, парна баня, солна стая, джакузи и други услуги в Wellness центъра.Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и включени напитки ALL INCLUSIVE местно производство (безалкохолни и алкохолни – ракия, вино и бира).Нощувка.

2-ри ден:Феликс Ромулиана-гр.Зайчар. Закуска. Свободно време. Следобед - полудневна екскурзия (включена в цената) с посещение на късноантичния археологически комплекс Гъмзиград (40 км.). Дворецът там – Феликс Ромулиана е построен от римският император Галерий в края на III, началото на IV век и носи името на майката на императора - Ромула. Селището се простира на 6,5 хектара с отбранителна система от 12 кули и руини от по-стара система с 4 кули. Разкопките започват през 1953 г. и разкриват няколко палата и храмове. През последните години в комплекса се извършват значинелни реставрационни работи и мястото добива все по-голяма известност. През 2007 г. дворецът е вписан в листата на световното историческо наследство на ЮНЕСКО. Посещение и свободно време в центъра на гр. Зайчар (11 км.). Връщане в хотела. Свободно време. Безплатно ползване на закрит отопляем басейн.Вечеря в ресторанта на хотела с агнешко месо, с жива музика и включени напитки ALL INCLUSIVE местно производство (безалкохолни и алкохолни – ракия, вино и бира). Нощувка.

3-ти ден:Ниш-Малча-София. Закуска. Отпътуване за България в 10.00 ч. По пътя - свободно време в центъра на гр. Ниш. Отпътуване и посещение на винарна Малча с презентация и дегустация на вина (включена в цената). Ще имате възможността да дегустирате различни видове вина приготвени по различни начини, използвани през вековете, ще усетите различни винени епохи. Пробвайки вино от всяка епоха, ще почувствате разликата в зависимост от начина на приготвяне и отлежаване на виното. С дегустацията на виното можете да опитате и няколко вида сирена. Избата представлява комплекс от няколко различни къщи, построени в различен стил, една от която е била собственост на сръбския владетел от рода Неманичи. Разглеждане на етнографска експозиция. Винарната произвежда и съхранява виното в глинени съдове, както се е правело в античността в Римската империя. Това е и единственото място на балканския полуостров, където се произвежда вино по грузинска технология в оригинални грузински делви. Ще имате възможност да си купите вино и сувенири от магазина към винарната.Пристигане в София вечерта.
Изпрати запитване
Белмужиада – сръбският празник на здравата мъжка ръка
Мостовете на Балканите – интересни факти и различен поглед
Сремски Карловци – истинският дух на Сърбия