Начало / Екскурзии / Екскурзии - Метеора

ВЕЛИКДЕН екскурзия до МЕТЕОРА и остров КОРФУ

Номер на оферта

/

188697

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с луксозен автобус;
- 1 нощувка на база НВ в хотел 3* в Каламбака;
- Посещение на манастир „Преображение Господне” - Метеора;
- 3 нощувки на база ALL INCLUSIVE в хотел 4* Mare Blue Beach;
- Всички трансфери по програмата /без посещението на празничната литургия в Столицата Керкира/;
- Екскурзия до Палеокастрица;
- Посещение на двореца Ахилион /входната такса се заплаща допълнително/;
- Великденски празничен обяд с програма;
- Фериботни такси и билети;
- Пътни такси по целия маршрут;
- Застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина” за периода на пътуването с покритие в размер на 10 000 лева /за туристи над 65 г. възраст има доплащане/;
- Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване, който ще Ви запознае с всички забележителности по пътя, а на острова ще Ви потопи в историята на Гърция и ще направи пътуването Ви интересно и удовлетворяващо;

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Разходи от личен характер;
- Разходи за градски транспорт;
- Входни такси за посещаваните обекти и прояви;
- Цените не включват услуги извън ALL INCLUSIVE концепцията на хотела.
Всички ползвани невключени в концепцията услуги се заплащат на място по ценоразпис на хотела.
Допълнителна информация:
- Входни такси за посещаваните обекти:
- входна такса за двореца “Ахилион” (5 EUR),
- входна такса за Старата крепост (3 EUR);
- разходка с лодка в Палеокастрица /предлага се на място в зависимост от атмосферните условия/- 10 ЕВРО за възрастен/деца до 4 г. – безплатно
Разглеждане на пещерите в залива - около 40 мин (цените се препотвърждават на място)
- Трансфер до столицата на острова за празничната Великденска литургия в събота вечер – 10 лева на човек при минимум 20 желаещи.

Програма на пътуването

13.04.2017 - 17.04.2017

(автобусна екскурзия - 5 дни / 4 нощувки)
С ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ до 15.02.2017г. - 569.00 лева на човек в двойна стая

Две от перлите на Гърция в едно неповторимо пътуване – ще Ви предоставим възможност да се запознаете с две от най-известните и забележителни места в Гърция – МЕТЕОРА, където ще можете да вземете участие в петъчната празнична литургия и ВЕЛИКДЕН на о. Корфу, където се провеждат най-пищните празненства в Гърция посветени на този християнски празник! Хиляди туристи (чужди и гръцки) се събират всяка година за да отбележат това уникално събитие, комбинация от богатата история на Корфу и традиционните религиозни обичаи.

ПРОГРАМА

1 Ден - четвъртък /13.04.2017/ - Отпътуване в 07.30 ч. от Хр. Паметник Александър Невски, гр. София за Гърция по маршрут : СофияКулатаСолунЛарисаМетеора (540 км). Следобед настаняване в хотел 3*, разположен в подножието на Метеорските скали.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 Ден - петък /14.04.2017/ - Закуска. Посещение на манастир „Преображение Господне” - Метеора. На обяд - отпътуване за Игуменица. Трансфер с ферибот до о. Корфу.
Пристигане на острова. Отпътуване към хотела и настаняване. Свободно време. Ще имате възможност за разходка из селището и да се насладите на ALL INCLUSIVE концепцията на хотела. Вечеря. Нощувка.
3 Ден - събота /15.04.2017/ - Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за едноименната столица на острова - гр. Керкира, където се провеждат пищни Великденски тържества, чиято традиция датира от векове. Първото шествие започва в 9.00 часа с изнасянето на мощите на Св. Спиридон – Закрилникът на Корфу. Под съпровода на Филхармония и многобройни барабани, охранявано от моряци и предвождано от най-висшите свещенослужители на острова, шествието преминава по криволичещите улички на столицата. В 11.00 часа градът се оглася от камбанен звън и местните жители започват да хвърлят от прозорците керамични съдове пълни с вода. След тази уникална церемония следва пешеходна обиколка из живописния град Корфу с екскурзоводска беседа на български език. Връщане към хотела с попътна спирка на полуостров Канони – с прекрасен изглед към Мишия остров. Трансфер до хотела за обяд, свободно време. Вечеря. Нощувка.
* Забележка: За желаещите да посрещнат Възкресение Господне на площада в столицата Керкира фирмата организира трансфер срещу допълнително заплащане.
4 Ден - неделя /16. 04.2017/ - Закуска. Свободно време. В 10.30 ч отпътуване за Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира „Панагия Палеокастрица”, построен през 1225г. – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Връщане в хотела. Празничен Великденски обяд с програма. Свободно време. Нощувка
5 Ден - понеделник /17.04.2017/ - Закуска. Отпътуване за България по маршрут: Игуменица–Янина–Мецово–Вериа–СолунСофия. Попътна спирка за пешеходна разходка по крайбрежния булевард на гр. Янина. Пристигане в София късно вечерта.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Хотел 3* на база НВ в Каламбака и 4* на база ALL INCLUSIVE на о. Корфу
Ранно записване до 15.02.2017г. - 569.00 лева на човек в двойна стая

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Метеора |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Метеора |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Метеора

Избрани оферти