Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

ВЕЛИКДЕН в ЛИСАБОН

Номер на оферта

/

193296

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва: самолетен билет на а/к България Еър София – Лисабон – София с летищни такси и включен голям багаж, 7 нощувки със закуски в хотел VIP Berna 3* в центъра на Лисабон,групов трансфер летище – хотел – летище, целодневна екскурзия в Синтра и Ещорил, Кашкайш и Лисабон с екскурзовод на български език,представител на туроператора по време на пътуването,медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Цената не включва: градска такса от 1 евро на турист на нощувка – заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела,вечери,екскурзии по желание, които се заявяват при записване.

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕН в ЛИСАБОН
13 април – 21 април
Гарантирани места, хотел в центъра на Лисабон!

Последни 2 места на ПРОМО цена от 1199 лв на турист!

13 април четвъртък Отпътуване за Лисабон в 21.10.Кацане на летище Лисабон в 23.00. Посрещане и групов трансфер до хотел от VIP Berna 3*.Настаняване. Нощувка.

14 април петък Закуска. Целодневна екскурзия с екскурзовод на български език в Синтра и Регалейра - нос Рока - Кашкаиш – Ещорил - обиколка на Лисабон.
Старинният мавритански град Синтра още през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале.Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета.Програмата включва разходка в историческия център с Националния дворец – белоснежен замък с разкошни зали.Разглеждане на романтичното имение Кинта де Регалейру от 17 век, известно със своите вити стълби и тайни проходи. На различни нива в уникалната райска градина могат да се видят балкони, панорамни площадки,беседки, изкуствени пещери и др.Много от екзотичните растения са донесени от Бразилия. Екскурзията продължава по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Програмата продължава в известните курорти Кашкаиш и Ещорил, където почиват известни личности от цял свят.Свободно време в Кашкаиш.Следобяд – обиколка на удивителния Лисабон.Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу.Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Независимост,площада на Реставраторите,площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площада на Търговията.Преминаване по Моста 25 април, към квартал Белен и площад Алфонсо Албакърке.Разглеждане на манастира Жеронимуш в Белен- най-впечатляващия архитектурен комплекс на Лисабон с известната кула от 16 век.Разглеждане на Паметника на Първооткривателите/отвън/ и дворецът Белен /отвън/, в който се намира резиденцията на португалския президент.Връщане в хотела.Нощувка.

15 април събота Закуска. Свободен ден.Екскурзии по желание:
Полудневна екскурзия с дегустация на вино и включен обяд Сетубал – Азейтау - дегустация на вина – Арабида и обяд в типичен местен ресторант с напитки. Продължителност: 12.30 – 18.30. Цена 70 евро на турист при минимум двама записани туристи с екскурзовод на руски език.Разглеждане на Крепостта Сан Фелипе в Сетубал, разходка по крайбрежната улица. Кратка почивка в парка Арабида.Посещение на местна изба за дегустация на вино/вход 4 евро/ Посещение на фабрика за производство на традиционната керамика Азулехо.Обяд с напитки/вкл. в цената/.
Нощувка.

16 април неделя Закуска. Свободен ден.Екскурзии по желание:
Целодневна екскурзия /9 часа/ в Обидуш - Алкобаса - Баталя – Томар с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи –58 евро на турист.

Екскурзията започва с разходка в очарователното градче Обидуш с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, обградено от средновековни крепостни стени.Разходка по уличките, разглеждане на Капелата на централния площад,старинната църква СвДева и арабската крепост.Разглеждане отвън на средновековното Абатство в Алкобаса, продължаване за Баталя, където е манастира Санта Мария да Виктория, построен в чест на победата над испанците през 1385г. Последна спирка е градчето Томар на река Набан.Разглеждане на Манастира на тамплиерския орден от 1160 г.Връщане в Лисабон.
Нощувка.

17 април понеделник Закуска. Свободен ден.Екскурзии по желание:
По желание: целодневна екскурзия «Кралските дворци на Лисабон и приказното селце Азеняш ду Мар». Продължителност: 9.00.-17.30. Цена- 90 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.Екскурзията включва: посещение на Кралския дворец в Ажуда, на Дворецът Келуж – Португалския Версай, на Националния дворец в Синтра и на селцето Азеняш ду Мар, живописно разположено на отвесни скали над океана.Входните такси на дворците се заплащат отделно/в Ажуда – 10 евро, Келуж – 9 евро,Националния дворец в Синтра – 10 евро/
По желание: целодневна екскурзия Коимбра и Фатима. Продължителност:10.00-17.00. Цена 75 евро на турист при минимум 15 записани туристи с екскурзовод на български език. Коимбра е първата столица на Португалия, датираща от 12 век. Сега градът е известен със своя университет – един от най-старите в Европа. Коимбра е разделена на Горен-/стар/ град с крепостна стена и множество архитектурни паметници и модерна част – Долен град с търговски центрове и ресторанти.Двата града са свързани посредством Портата Аркаде Алмедина.По желание: разглеждане на Библиотеката на университета в Коимбра с кралски размери/вход по желание 9 евро/ Свободно време за обяд. Продължаване към Фатима – благословено и свещено място на явяването на Светата Дева, разглеждане на Базиликата на Дева Мария.
Нощувка.

18 април вторник Закуска. Свободен ден.Екскурзии по желание:
Полудневна екскурзия „Лисабон-древен и млад” с посещение на Океанариума.Продължителност – 8.30 – 12.30. Цена- 60 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи, включва билет за метро и входен билет за Океанариума. Екскурзията включва: пешеходна разходка из Стария Лисабон, разходка на традиционния старинен трамвай, пътуване с метро до Новия град на Лисабон и посещение на Океанариума с включен билет.Билетите за трамвая и метро са вкл. в цената.
Полудневна екскурзия „Лисабон лукс с круиз по река Тежу”.Продължителност 14.30 – 18.30.Цена - 50 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.Екскурзията включва разглеждане на историческата част на Лисабон и круиз по река Тежу, по време на който може да видите града от съвсем различна перспектива.
Вечерта – по желание – вечеря с традиционни ястия в ресторант в Лисабон с изпълнения на фаду и включени напитки.Цена - 65 евро на турист при минимум 2 туристи.Цената включва трансфер от и до хотела. Романсът фаду е музикалният символ на Лисабон.По време на вечерята се редуват тъжни песни с енергични танци, представени от професионални изпълнители.
Нощувка.

19 април сряда Закуска. Свободен ден.Екскурзии по желание:
Целодневна екскурзия /12 часа/ в град Порто с обяд, с дегустация на портвайн и възможност за разходка по р. Доуро с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи – 98 евро на турист.По време на програмата в Порто ще видите: – гарата Сао Бенту с прекрасни декоративни плочки, най-високата кула на града – камбанарията на църквата Клеригуш, Катедралния събор,крайбрежния булевард Дору, църквата Св.Франциск с позлатения олтар.Круиз по р. Доуру – заплаща се на място /12,5 евро на турист/.Разглеждане на избите за портвайн Grahams с дегустация. Обяд в традиционен местен ресторант.Нощувка.

20 април четвъртък Закуска. Освобождаване на хотела до 12.00. Оставяне багажа на рецепция.Свободно време. По желание: полудневна екскурзия Евора – статуята на Христос – Мостът 25 април – Мостът Вашку де Гама с екскурзовод на руски език. Продължителост 8.00. – 14.30. Цена- 70 евро на турист при минимум 2 записани туристи. Трансфер до летище Лисабон. Излитане за София в 23.50.
Екскурзията започва с минаване по Моста 25 април.Този мост е построен през 1966 г. над мястото, където река Тежу се влива в Атлантическия океан.Това е един от най- дългите висящи мостове на света. Разглеждане отвън на статуята на Исус Христос, копие на знаменитата статуя в Рио де Жанейро и издигната като благодарност към Бога за запазването на Лисабон по време ва Втората Световна война. Отпътуване към град Евора /на 130 км/, чийто стар център е включен като архитектурен паметник в списъка на ЮНЕСКО.Разглеждане на централния площад Дон Жералду с колоните,църквата Санту Антониу,храма на Диана от 2 ри век, Събора на Евора в романски стил и църквата на Свети Франсишку/отвътре/с кулата от кости. Екскурзията приключва с преминаване по Моста Вашку де Гамма с дължина 17,2 км – най-дългият мост в Европа.

21 април петък Кацане на летище София в 6.00. ч.


Пакетна цена в хотел VIP Berna 3*
13 – 20 април На човек в двойна стая

Last minute цена 1199 лв

Стандартна цена 1295 лв

Описание на хотелa:
Хотел 3* - VIP Berna
В центъра на Лисабон,до Арената за борба с бикове,на 100 м от спирка на метро и автобус.В района има голям шопинг център и множество ресторанти и магазини.
В стаите: климатик, сешоар,сейф,каб. телевизия.
Доплащане за 7 вечери с напитки в ресторант 3* в хотел VIP Zurique на 200 м от хотел VIP Berna– 280 лвНапитки: чаша вода, чаша вино/бира по избор, кафе/чай.

Екскурзии по желание:

Събота:
Полудневна екскурзия с дегустация на вино и включен обяд Сетубал – Азейтау - дегустация на вина – Арабида със обяд в типичен местен ресторант с напитки. Продължителност 12.30.- 18.30. Цена - 70 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.

Неделя:
Целодневна екскурзия /9 часа/ в Обидуш - Алкобаса - Баталя – Томар с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи –58 евро на турист.Продължителност:9.00.- 17.30.ч

Понеделник:
Целодневна екскурзия Коимбра и Фатима. Продължителност:10.00-17.00. Цена 75 евро на турист при минимум 15 записани туристи с екскурзовод на български език. Коимбра е първата столица на Португалия, датираща от 12 век.
Целодневна екскурзия «Кралските дворци на Лисабон и приказното селце Азеняш ду Мар». Продължителност: 9.00.-17.30. Цена- 90 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.
Вторник:
Полудневна екскурзия „Лисабон-древен и млад” с посещение на Океанариума.Продължителност – 8.30 – 12.30. Цена- 60 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи, включва билет за метро и входен билет за Океанариума.
Полудевна екскурзия „Лисабон лукс с круиз по река Тежу”. Продължителност 14.30.-18.30. Цена- 50 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.
Вечеря с традиционни ястия в ресторант в Лисабон с изпълнения на фаду и включени напитки.Цена - 65 евро на турист при минимум 2 туристи

Сряда:
Целодневна екскурзия в Порто с обяд, с дегустация на портвайн и възможност за разходка по р. Доуро с лицензиран екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи – 98 евро на турист.Продължителност 12 часа,9.00-20.30.ч

Четвъртък:
Полудневна екскурзия Евора – статуята на Христос – Мостът 25 април – Мостът Вашку де Гама с лицензиран екскурзовод на руски език.Цена 70 евро на турист при минимум 2 записани туристи.Продължителност 6 часа, 8.00.- 14.30.ч

Отстъпка от цената на доп. екскурзии за деца 4-10 г.- 50 %., деца до 4 г. – безплатно.

Внимание:екскурзиите по желание са свързани с предварителни резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за орг. пътуване.
Цените на екскурзиите са гарантирани само при предварително заплащане от България!

Входни такси за посещаваните обекти по желание:
Имението Регалейра – деца до 8 г. – безплатно, деца 9-14 г. – 3 евро, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 4 евро.
Манастирът Жеронимуш в Белен отвън и отвъртре – безплатно,вътрешния двор се разглежда самостоятелно и по желание - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 10 евро, над 65 г. – 5 евро.
Кулата Белен – изкачване на кулата по желание в свободното време по време на обзорната екскурзия- деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро.
Вътрешния двор на манастира в Алкобаса - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро,
Вътрешния двор на манастира вСанта Мария да Виктория в Баталия - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро.
Манастира на Ордена на Христос в Томар - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро.
Националния дворец в Мафра – билет за двореца - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро.


Манастирът Св.Францишку в Евора - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 13 г.-25 г. – 1,5 евро, възрастни 24 г. – 64 г. - над 65 г. – 2 евро,снимки вътре – 1 евро.
Статуята на Исус в Лисабон – изкачване на панорамната площадка във вътрешността на статуята – 4 евро на човек
Круиз по река Тежу – около 22 евро на турист, заплаща се на място. По време на круиза се виждат най-големите забалежителности на града:Замъка Св. Жорж,катедралния събор Се,Меркаду да Рибейра,Музея на древното изкутво,Мостът 25 април,статуята на Исус,Националния Дворец в Ажуда,Площада на Империята,Манастира Жеронимуш,Паметника на Първооткривателите и др.
По време на круиза може да слиза и да се ползва билета за следващ круиз в рамките на деня.
Океанариума на Лисабон – билет за възрастен – 15,30 евро, над 65 г. – 10 евро, деца 4-12 г. – 10 евро.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Last minute оферти - Португалия |  Last minute оферти - Лисабон

Избрани оферти