Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

ВИЕНА - ИНСБРУК - БАВАРСКИ КРАЛСКИ ЗАМЪЦИ – МЮНХЕН

Номер на оферта

/

196522

Дати & цени

Цената включва

• Транспорт с луксозен автобус;
• Съответния брой нощувки със закуски;
• Водач-придружител;
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

• Такси за вход в музеи;
• Билети за корабчета, градски транспорт, Метро в Мюнхен и др.;
Музей Савровски - 10 Евро
• Туристическа такса * 1,5-3 Евро на вечер /заплаща се на индивидулно на рецепцията на хотелите/

Програма на пътуването

Екскурзията включва 1 нощувка във Виена или околности, 1 нощувка в Инсбрук или околности, 1 нощувка в Мюнхен или околности и разглеждане забележителностите на Виена, Инсбрук, Мюнхен, замъците Линдерхоф, Хьоеншвангау и Нойшванщайн. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 2 или 3 звезди.
1 ден /13.06.2017/ – В 17 ч. отпътуване от Пловдив. Нощен преход.
2 ден /14.06.2017/ – Пристигане във Виена. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод, която включва забележителностите на Рингщрасе (Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Виенската държавна опера и др.), сградата на обединените нации (UNO City), Домът Хундертвасер, двореца на Евгени Савойски "Белведере", сградата на Музикферайн. Пешеходна обиколка с екскурзовод в старата част на Виена. Разглежда се площада "Мария Терезия", двореца на Хабсбургите "Хофбург", площада "Грабен" с колоната на Чумата, готическата катедрала Свети Стефан - един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда в града. Настаняване в хотел района на Виена.
Лекция от 17-19.00 часа. Свободно време. Нощувка.
3 ден /15.06.2017/ – Закуска. Отпътуване за Инсбрук. Посещение на парка – музей „Кристалния свят на Сваровски”. Разглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град – „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, градската кула или Щаттурм, къщата със странното име „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца Хофбург (отвън), църквата Хофкирхе с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Лекция от 17-19 часа. Свободно време. Нощувка в или в околностите на Инсбрук.
4 ден /16.06.2017/ – Закуска. Отпътуване за Мюнхен. По пътя - разглеждане на замъка Линдерхоф, любимо място за усамотение на Людвик II. Продължаване към замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария. Разглеждане на Нойшванщайн. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 EUR или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 2 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Свободно време за снимки в двора на замъка Хьоеншвангау. Отпътуване. Пристигане в хотел в или в околностите на Мюнхен. Нощувка.
5 ден /17.06.2017/ – Закуска. Разглеждане на града: Мариенплац, който от 1158 г. (основаването на града) е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария "Хофбрьойхаус". Придвижването става с Метро /без включена такса/. Свободно време. Привечер - отпътуване за България. Нощен преход.
6 ден /18.06.2017/- Вечерта - пристигане в България.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Мюнхен

Избрани оферти