Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА - НА ПОЛУПАНСИОН

Номер на оферта

/

229235

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ - ВИЕНА - СОФИЯ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ;
5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ ВЪВ ВИЕНА, В ХОТЕЛ 2 ИЛИ 3 ЗВЕЗДИ, ПЕРИФЕРНО РАЗПОЛОЖЕН;
ОБИКОЛКА НА ВИЕНА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;

Цената не включва

ОБЯДИ;
ОБЯВЕНИТЕ СПЕЦИАЛНО, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ, ЕКСКУРЗИИ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (3 ЕВРО НА ЧОВЕК);
ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗНОСКИ ПРИ ПЪТУВАНЕ” (ДОПЛАЩАНЕ 16 ЛВ ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Програмата е шестдневна и включва 5 нощувки със закуски и вечери във Виена, трансфери, разглеждане с екскурзовод на български език забележителностите на Виена и факултативни екскурзии „двореца Шонбрун“, „Виенска гора”, „Манастира в Мелк и долината Вахау”, „Клостернойбург”. Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди, разположен периферно (най-често хотелът е Ochsenkopf***). Лети се с „Австрийски авиолинии” или „България Ер”.

ПЪРВИ ДЕН – Полет СофияВиена. Трансфер, настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Виена - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца „Белведере”, Ринга – двореца „Хофбург”, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободен следобед или факултативно разглеждане с екскурзовод на двореца „Шьонбрун” (с доплащане 28 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание – екскурзия „Виенска гора” - манастира „Св. Кръст”, ловната резиденция Майерлинг (където се самоубива престолонаследникът Рудолф) и Баден – живописно курортно градче в околностите на Виена – доплащане 42 лв за възрастни и 30 лв за деца и младежи до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Следобед - завръщане във Виена. Свободно време. Вечеря. Възможност за посещение на концерт в двореца „Ауерсперг” (творби на Моцарт и Щраус) – цена 73 лв. на човек. При група от над 15 човека се осигурява безплатен трансфер хотел – двореца „Ауерсперг” – хотел. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до манастира в Мелк и долината Вахау с разглеждане на манастира и градчетата Дюрщайн и Кремс - доплащане 42 лв за възрастни и 30 лв за деца и младежи до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Бенедиктинското абатство в Мелк е най-големият манастир в Австрия, разположен на скалист хълм над Дунава. Дюрщайн е обвеяният в легенди град, в който е бил заточен Ричард Лъвското сърце на връщане от Третия кръстоносен поход, градът е запазил средновековния си център и днес е известен с производството на вино и на кайсиева ракия. Кремс e прекрасен град, живописно разположен на левия бряг на Дунава, който някога е бил най-голямото австрийско търговско пристанище. Завръщане във Виена. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание – полудневна екскурзия до Клостернойбург – доплащане 33 лв за възрастни и 22 лв за деца и младежи до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод. Клостернойбург е манастир - дворец, наричан с право Виенският Ескориал. Манастирът е основан през 1114 г. от Леополд III Бабенберг – Св. Леополд, светецът – закрилник на Австрия. В началото на XVIII век, император Карл VI, бащата на Мария Терезия, построява императорското крило и така сградата се превръща в манастир – дворец, следвайки испанската традиция. Интериорът на двореца разкрива прекрасни колекции от мебели, гоблени,бижута, корони и други регалии на властта, църковна утвар, ръкописи, книги и пр. Тук се съхранява короната на херцозите на Долна Австрия, както и воалът на Св. Агнес, съпругата на Леополд III. Около 13.00 ч. – завръщане във Виена. Свободен следобед във Виена или туристическа програма по желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 42 лв. за възрастни и 20 лв за деца и младежи до 17 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището, полет Виена - София.

Дати и цени:

19.06.2019 - 24.06.2019 1260 лв.
17.07.2019 - 22.07.2019 1260 лв.
13.08.2019 - 18.08.2019 1260 лв.
09.10.2019 - 14.10.2019 1260 лв.
04.12.2019 - 09.12.2019 1260 лв

Възможно е през 2019 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Златна възраст - 55 + - Австрия |  Златна възраст - 55 + - Виена

Избрани оферти