Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА - С НОЩУВКА НА КРУИЗЕН КОРАБ В ЗАЛИВА ХАЛОНГ

Номер на оферта

/

229265

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София;
- Салонен и чекиран багаж
- Летищни такси;
- Самолетни билети за вътрешените полети Ханой – Сеам Реап и Сеам Реап – Хо Ши Мин в икономична класа, с включени летищни такси;
- всички трансфери по маршрута;
- Описаната туристическа програма;
- 2 нощувки в хотел 4* в Ханой;
- 1 нощувка борда на круизен кораб;
- 2 нощувки в хотел 4* в Сеам Реап;
- 3 нощувки в хотел 4* в Сайгон;
- 9 закуски
- 7 обяда
- 1 брънч
- 1 вечеря
- Транспорт по описаната програма с туристически микробус/ автобус;
- Входни такси на посещаваните обекти;
- Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език с превод от водача на български.

Цената не включва

Допълнителни услуги:
- Такса за издаване на виетнамска виза - 215 лв.

- Разходи от личен характер;
- Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 215 лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см;
- Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см;
- Напитки;
- Бакшиши;
- Мед. застраховка – с доплащане 2 лв. на човек на ден.

Програма на пътуването

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 3 нощувки със закуски в Хо Ши Мин (Сайгон), 7 обяда, 1 вечеря и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Настаняването е в хотели 4 звезди и круизен кораб 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания Turkish Airlines. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 15.04.2020 - Отпътуване от терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания Turkish Airlines в 21:40 ч. за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

ВТОРИ ДЕН - 16.04.2020 - Полет за Ханой в 02:40 ч. Нощен полет. Кацане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 16:25 ч. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 17.04.2020 - Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой: мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, Президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първият виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храмът „Нгок Сон“. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 18.04.2020 - Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Ха Лонг, чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон“, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонга). Посрещане с коктейл за добре дошли. Разходка из легендарния залив. Обяд на борда на кораба. Посещение на красиви пещери и острови. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани на остров Титов. Завръщане на кораба. Отплаване към района на Конг До. Вечеря. Свободно време или възможност да се включите в различни дейности като риболов, гледане на филми и различни игри. Нощувка на борда на кораба.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

ПЕТИ ДЕН - 19.04.2020 - 6:30 ч. - възможност за упражнения по Тай-Чи, водени от професионален инструктор. Закуска. В 8:00 ч. разходка с бамбукова лодка до пещерата Люон, пещерата тунел, разположена в красивия залив Ха Лонг, една от най-красивите и интересни пещери в региона. Освобождаване на каютите. Брънч (късна закуска и ранен обяд). Напускане на кораба. Трансфер до летището в Ханой за полет до Сием Реап, Камбоджа. Кацане на летището в Сием Реап. Трансфер. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 20.04.2020 - Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Градът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм „Байон”, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и индуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на индуисткия храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Нощувка в Сием Реап.

СЕДМИ ДЕН - 21.04.2020 - Закуска. Посещение на традиционна фабрика за коприна. Обяд. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. Пристигане. Трансфер. Настаняване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 22.04.2020 - Закуска. Обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Старата опера и Двореца на обединението. Някога градът е бил важен търговски център и порт и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Обяд. Посещение на музея на останките от войната и Историческия музей на Виетнам. Разглеждане на кантонската пагода Тиен Хау, посветена на богинята на морето и разходка до колоритния пазар „Бен Тхан“. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕВЕТИ ДЕН - 23.04.2020 - Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционна оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕСЕТИ ДЕН- 24.04.2020 - Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Трансфер до летището. Полет за Истанбул на авиокомпания Turkish Airlines в 21:10 ч.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - 25.04.2020 - Пристигане в Истанбул в 04:15ч. Отпътуване от летището в Истанбул в 07:45 ч. за България с полет на авиокомпания Turkish Airlines. Кацане на терминал 2 на летище София в 09:05 ч.

Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание


ДАТА: 15.04.2020 – 25.04.2020





Цени на човек в лева според настаняването за 15.04.2020:
НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 3 931 лв. 4 131 лв.
Цена на трети възрастен в стая 3 831 лв. 4 031 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 3 702 лв. 3 902 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 3 802 лв. 4 002 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 4 529 лв. 4 729 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 15.12.2019.


Допълнителни услуги:
- Такса за издаване на виетнамска виза - 215 лв.

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание




Хотели, използвани по програмата (или подобни):

Ханой: MK Premier Boutique 4*
Ха Лонг: Syrene Cruise 4*
Сием Реап: Somadevi Angkor 4*
Хо Ши Мин: Lotus Central 4*

Забележка:
За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт в валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Допълнителна информация:
Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,68709 лева.
При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

Продължителност на полетите:
СофияИстанбул - около 1 ч. и 25 мин.
ИстанбулХаной - около 9 ч. и 45 мин.
Хо Ши Мин – Истанбул - около 11 ч. и 05 мин.
ИстанбулСофия - около 1 ч. и 20 мин

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти