Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА С ДАНАНГ И ЗЛАТНИЯ МОСТ

Номер на оферта

/

230527

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг);
- Самолетни билети за вътрешените полети Ханой - Дананг; Дананг - Сеам Реап и Сеам Реап – Хо Ши Мин (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг);
- 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Ханой;
- 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Дананг;
- 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сеам Реап;
- 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сайгон;
- 8 обяда;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Транспорт по описаната програма;
- Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
- Входни такси за туристическите обекти по програмата;
- Водач – придружител.

Цената не включва

- Такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см);
- Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);
- Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5-6 USD на турист ден (заплащат се на място);
- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
- Застраховка „Отмяна на пътуване”;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е единадесетдневна и включва 3 нощувки в Ханой, 1 нощувка Дананг, 2 нощувки в Сием Реап, 2 нощувки в Хо Ши Мин (Сайгон) в хотели 4 звезди на база закуска, 8 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Дананг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Пакетната цена включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой – Дананг, Дананг – Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг).

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Дати:
24.04.2023 - 04.05.2023

Цени на човек в лева според настаняването:
НАСТАНЯВАНЕ: ПРОМО ЦЕНИ* / ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая: 4 495 лв.*/ 4 645 лв.
Цена на човек в индивидуална стая:5 013 лв.*/ 5 163 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 4 445 лв.*/ 4 595 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни: 4 310 лв.*/ 4 460 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен: 4 360 лв.*/ 4 510 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 15.02.2023.

==================================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 21:15 ч. – 22:45 ч. – полет София - Истанбул.

ВТОРИ ДЕН – 02:00 ч. – 15:20 ч. – полет Истанбул - Ханой . Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой - мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, Президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана „пагодата на Лотуса” заради уникалната си архитектура. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често „Храмът на литературата”, известен като първият виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храма Нгок Сон. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (ЮНЕСКО), чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонка). Обяд с морски деликатеси на борда на кораба. Посещение на пещерата „Райския дворец“, впечатляваща с богатство от хиляди сталактити и сталагмити. Завръщане на кораба. Разходка из легендарния залив между многобройните малки островчета. Възможност за плуване и релакс на някои от тихите и спокойни заливи. Около 15:00 ч. - напускане на кораба. Трансфер до Ханой. Нощувка.
Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

ПЕТИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Рано сутринта - трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг. Екскурзоводска програма в Дананг - трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 м н.в.), по пътя - посещение на някои от старите френски вили. Обяд. Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам - „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. Трансфер до хотела в Дананг. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Хой Ан (около 30 км). Разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан (ЮНЕСКО). Посещение на японския покрит мост, най-известният архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Обяд. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели. Отпътуване за Дананг (около 30 км). Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед - разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс Ангкор Ват - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми в кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Нощувка в Сием Реап.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на занаятчийско училище по дърворезба. Обяд. Разглеждане на действащия будистки храм Ват Тмей, свързван с почитането на паметта на загиналите по време на геноцида на Червените кхмери в областта. Обиколката завършва с посещение на пагодата Ват Бо – един от най-старите храмове в Камбоджа, пазещ уникални стенни рисунки. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Разходка с лодка за посещение на местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционни оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Обяд. Разходката с лодка продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Разходката завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Следобед - обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на независимостта и Китайския квартал. Някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Трансфер до летището. 22:00 ч. - полет за Истанбул.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - 04:55 ч. - пристигане в Истанбул. 07:30 ч. – 08:40 ч. – полет ИстанбулСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през юли 2022. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Допълнителни услуги:
- Такса за издаване на виетнамска виза - 215 лв.

Хотели, използвани по програмата (или подобни):
Ханой: MK Premier Boutique 4*
Дананг: Le Hoang Beach Hotel 4*
Сием Реап: Tara Angkor 4*
Хо Ши Мин: Lotus Central 4*

Продължителност на полетите:
СофияИстанбул - около 1 ч. и 25 мин.
ИстанбулХаной - около 10 ч. и 15 мин.
Ханой – Сием Реап - около 1 ч. и 50 мин.
Сием Реап – Хо Ши Мин (Сайгон) - около 1 ч. и 20 мин.
Хо Ши Мин – Истанбул - около 11 ч. и 15 мин.
ИстанбулСофия - около 1 ч. и 15 мин

Необходими документи:
За пътуване до Виетнам и Камбоджа е необходимо да притежавате задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване;
- За пътуване до Виетнам се изисква виза - такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6см направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;);
- За пътуване до Камбоджа се изисква виза – 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.

Местна валута:
Виетнам – донг
Камбоджа - Камбоджански риел

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,92 лв. за щатски долар към 28.07.2022 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти