Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

В РИТЪМА на СИРТАКИ !АТИНА и Атинска Ривиера- Древна и Модерна

Номер на оферта

/

228058

Дати & цени

Цената включва

Лицензиран автобусен транспорт
ПЪТНИ,МАГИСТРАЛНИ ТАКСИ
4 нощувки със закуски в елегантния хотел Xenophon Hotel Athens 4****
ПАНОРАМЕН АВТОБУСЕН ТУР на гръцката столица
ПЕШЕХОДНА ТУРИСТИЧЕСКА РАЗХОДКА в ларгото на Атина
БОНУС!!РАЗХОДКА в град ВОЛОС с възможност за обяд в традиционна таверна - "ЦИПУРАДИКО" , популярни с местната напитка"ЦИПУРО"
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Медицинска застраховка 5000 евро - ЗАД АРМЕЕЦ

Цената не включва

НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в традиционна гръцка ТАВЕРНА в квартала на БОГОВЕТЕ в подножието на АКРОПОЛА (включва тристепенно меню, бутилка вино и бутилка пенливо вино в полунощ, както и музика на живо и богата фолклорна програма) - 120 лева
НОВО!Възможност за посещение на шопинг център McArthurGlen Outlet Athens на 31.12 - 20 лева
НОВО!Възможност за трансфер до Зоопарк Attica Zoological Park на 31.12 - 20 лева
НОВО!!ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА на Полуостров АТИКА с разглеждане на нос СУНИОН, Храма- Светилище на ПОСЕЙДОН и АТИНСКА РИВИЕРА с фотопаузи в Артемида и Глифада на 01.01- 35 лева (мин. брой участници - 15)
ГРЪЦКА ВЕЧЕР в сърцето на квартала Плака -55 лева ( мин брой участници -10)
Възможност за ползване на допълнителна седалка -150 лв
Входни такси на туристическите обекти
сити такси
лични разходи

Програма на пътуването

Нова година 2019 АТИНА и Атинска Ривиера- Древна и Модерна!В РИТЪМА НА СИРТАКИ!

ПОСРЕЩНЕТЕ 2019 г в подножието на АКРОПОЛА в традиционна гръцка ТАВЕРНА в кварталът на БОГОВЕТЕ с музика НА ЖИВО и богата фолклорна ПРОГРАМА!!!

398 лв

29.12.2018-02.01.2019

Възможност за тръгване от Перник, Дупница, Благоевград, Сандански

БОНУС!!!
Разходка в град ВОЛОС и възможност за обяд и дегустация на местната напитка "ципуро"


НОВО! ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА на полуостров АТИКА с разглеждане на нос Сунион, храма на Посейдон , фотопаузи в Артемида и в Глифада на Атинската ривиера

НОВО!! ШОПИНГ треска в McArthurGlen Designer Outlet Athens


АТИНА ! Родното място на демокрацията, люлката на европейската цивилизация, един от най-старите градове в света, със записана история от над 3400 години!

Столицата е мястото, където са живели много известни философи и математици, сред които са и великите Аристотел, Сократ и Платон !

Храмът на Зевс, Партенонът на Акропола, Адриановата библиотека, Театърът на Дионисий, Площад Синтагма, Храмът на Посейдон, нос Сунион , Ривиерата и Глифада, Кварталът Плака, Националните градини, Олимпийсикия стадион, Хълмът Ликавитос, крайбрежната променада на Волос ,сиртаки,танци и мноооого настроение в Новогодишната нощ !!!

ПРОГРАМА

1-ви ден
Отпътуване в 6,00 ч сутринта от София , Национален стадион Васил Левски по маршрут БлагоевградСолунАтина. Вечерта – пристигане в Атина.Името на прекрасната гръцка столица е свързано с това на древногръцката богиня Атина, смятана за закрилник на града. Тя е една от най-древните столици на Западния свят, родината на философията и демокрацията в Древна Гърция. Тук постепенно се оформил и официалният език на древна Гърция – атически диалект, производен на йонийския гръцки. От старогръцките диалекти той е бил най-престижният и най-близък до т.нар. „койне“ и неговата стандартна форма се изучава в курсовете по старогръцки език и днес. Настаняване в хотела. Нощувка.

2-ри ден
Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – площад „Омония“, ул. „Ванизелу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента,Националните градини с парка Запио ,Президентския дворец, Античния олимпийски стадион, Арката на император Адриан и Адриановата библиотека, храма на Зевс,посещение на Акропола. Следобед време за релакс и разходка в празнична Атина : можете да изпиете своето гръцко кафе на някое от живописните площадчета в „Плака” – автентичният квартал на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола,както и да направите своя новогодишен пазар в многобройните магазини по оживената търговска улица Ерму.

3-ти ден
Закуска. Свободен ден .
*Новогодишен шопинг в McArthurGlen Designer Outlet Athens( организиран транспорт-20 лв)
*Посещение на Зоологическа градина (Attica Zoological Park ),където да видите делфини,морски лъвове и още много екзотични животни(организиран транспорт-20 лв).
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Празнична Новогодишна Вечер на 31.12 в традиционна гръцка ТАВЕРНА в кварталът на БОГОВЕТЕ с музика НА ЖИВО и богата фолклорна ПРОГРАМА!

4-ти ден
Закуска. По обед начало на АТИКА ТУР – ПАНОРАМНА туристическа обиколка на полуостров Атика с разглеждане на нос Сунион, храма на Посейдон , фотопаузи в Артемида и в Глифада на Атинската ривиера. Това светилище на Посейдон е споменато дори в Омировата Одисея като мястото, където Менелай спира при завръщането си от Троя . Мястото има дълбоко емоционално значение за атиняните. Това било последното късче атинянска земя , което те виждали при отпътуването си в Егейско море. Това е и първата частица родна земя, която те виждат при завръщането им. Затова и древните атиняни решили да издигнат на това място храм, посветен на бог Посейдон, който да ги закриля и да им носи късмет по време на морските им пътувания ( с допълнително доплащане – 35 лв. при мин. брой участници – 15) .
Вечерта възможност за ГРЪЦКА вечер в квартала Плака (допълнително доплащане – 55 лв.при мин.10 брой участици).Нощувка.

5-ти ден
Закуска . Освобождаване на хотела и отпътуване към България . Разходка в град Волос с възможност за обяд в традиционна таверна „ципурадико“, популярни с местната си напитка "ципуро" . Пристигане в София късно вечерта.


Цена на човек в двойна /тройна стая: 398 лв
Дете до 12г с 2 възрастни: 370 лв
Цена на човек в единична стая: 570 лв

Условия за записване:
50 % депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване


ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  Нова година 2024 - Гърция |  Нова година 2024 - Атина

Избрани оферти