Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Ваканция в Португалия – Екскурзия със самолет

Номер на оферта

/

198902

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
трансфери летище-хотел-летище
2 нощувка със закуска в хотел 3* в Порто
5 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон
2 обяда в битови ресторанти с включени вино и вода;
една вечеря във фадо ресторант с жива музика и напитка
3 три вечери в хотела с включени вода и вино
Общо 6 полупансиона !!!
Круиз по река Дуоро;
дегустация на вино портвайн и мускатово
пътуване с луксозен автобус между отделните градове
панорамна обиколка на Порто
Панорамна обиколка на Келуш и Мафра
панорамна обзорна обиколка на Коимбра
панорамна обзорна обиколка на Фатима
панорамна обзорна обиколка на Синтра
панорамна обзорна обиколка на Кашкаиш
панорамна обзорна обиколка на Лисабон
екскурзоводско обслужване на руски език по време на цялата екскурзия с професионален екскурзовод
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за целия период на пребиваване

Цената не включва

Цената не включва:
самолетен билет и летищни такси – около 278 евро ( цената на самолетния билет се актуализира при издаването му!)
Входове на музеи – около 50 евро
Бакшиши за екскурзоводите
Разходи от личен характер
Забележка:
Посочените цени не включват входни такси на посещаваните обекти:
- манастира Jeronimos - 9 евро на човек с вкл. слушалки
- замъка Сао Жорж - 7,50 евро на човек
- двореца Village Palace - 9 евро на човек
- манастира в Баталя - 7 евро на човек

- църквата Sao Francisco - 3 евро на човек
От 1 януари в Португалия се въвежда заплащането на градска такса: х 1 евро на ден, които се заплащат от клиента при настаняване в хотела. Общо: 7 евро за целия престой!

Програма на пътуването

Ваканция в Португалия – Екскурзия със самолет

Гарантирана програма за индивидуално пътуване !

8 дни в Португалия -НОСТАЛГИЧНО ФАДО И ВИНО ПОРТВАЙН

ПОСЕЩЕНИЕ НА 16 ГРАДА- 8 ДНИ, 7 НОЩУВКИ, 5 в хотел 3 зв. в ЛИСАБОН и 2 НОЩУВКИ в хотел 3 зв. в ПОРТО !
Програмата включва: круиз, дегустации,вечеря във Фадо ресторант, 2 обяда в битови ресторанта и три вечери в хотела
Всеки четвъртък- с директен полет София-Лисабон

Цена на човек в двойна стая : 589 евро

1 ден четвъртък София-Лисабон
Директен полет от София с България Ер . 21.10- 23.00 . Посрещане на летище Лисабон от фирмата Партньор VANGUARTOUR и настаняване в хотел Eduardo VII 3 ***централно разположен. Нощувка.
2-ден : петък - Лисабон –Алентежу, Евора и Азейтао
Закуска. Екскурзия до столицата на знаменитата провинция за производство на вино- Алентежу , градчето Евора и Азейтао.
(включена в цената!)
Отпътуване за Азейтао –родина на най-добрите мускатови вина в света- Мускат от Сетубал. Дегустация на мускатови вина в избата Кинта да Бакалоа( признато за най-доброто мускатово вино в света). Заминаване за Евора- град музей- включен в списъка на Юнеско- наричан перлата в исткорическата сдъкровищница на Португалия. Евора е град с над 2000 години история и е отличен пример за архитекурата на португалския златен век. Градът е истински музей на открито с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за мавърското, испанското , античното и средновековно минало. От Римската империя е съхранен акведукта «Агуа де Прата» и римският императорски храм, който е най-запазеният паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на Богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони. Интерес представлява готическата катедрала, централния площад Праас до Жиралдо, крепостните стени, църквата Свети Франциск и още над 500 ренесансови сгради.
Попътно посещение на паметника Кристо Рей ( Статуята на Христос Спасителя) и връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.
3 ден- събота – Лисабон
Закуска. Следва обзорна обиколка на Лисабон:
Байша- търговски квартал, построен по прецизно разработен геометричен план по уникална технология след земетресението през 1755 г, главната улица Авенида де Либердаде, кварталът Белем, който се намира в самото устие на река Тежу, откъдето в миналото са отплавали португалските мореплаватели, манастира „Жеронимуш”, включен в Списъка на Юнеско за световното културно наследство, шедьоври на португалската късна готика, Статуята на мореплавателите, която представлява нос на кораб, завършен с портрети на хора, допринесли на Великите географски открития- истинско наследствона внушителната архитектура от времето на диктатурата на Саласар. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден- неделя: Лисабон- Синтра, Кашкаиш, нос Кабо де Рока-Лисабон, Вечеря във фадо ресторант в района Алфама ( включена в цената!)
Закуска. Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкаиш, нос Кабо да Рока.
Кабо да Рока е най-западната точка на Европейския континент, където свършва земята и започва морето.Посещение на приказната Синтра-средновековна кралска резиденция, която става любемо място за почивка на аристокрацията през 19 в. Ще посетите дворцовия ансамбъл «Кинта де Регалейра», който е изграден в началото на 20 в и двореца «Пена», който наподобява приказен замък, съчетаващ всички архитектурни стилове. Ще имате свободно време за разходка в Кашкаиш- известно рибарско селище.Екскурзията завършва с уникален природен феномен- окото на Дявола. Връщане обратно в Лисабон . Вечеря във Фадо ресторант в района Алфама с включени вино и вода. Нощувка.
5-ти ден-понеделник Лисабон –Баталя, Алкобаса, Назаре, Обидош
Закуска. Целодневна екскурзия до градовете: Томар, Баталя, Алкобаса, Назаре, Обидош. Обяд в битов ресторант на брега на океана в Назаре.( включена в цената!)
Отпътуване за Томар, където ще посетите замъка на Темплиерите от 12 век и манастира «Ордена на Христа». Посещение на манастира Алкобаса- най-старото цистерцианско абатство , където се намира гробницата на най-известната двойка влюбени в Португалия-Инес и Педро. Посещения на манастира Баталя- великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г, в чест на клетвата дадена от Крал Жоао I пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Отпътуване към Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а сега е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии. Обяд в битов рибен ресторант.( включен в цената!) Екскурзията продължава към средновековният град Обидуш- един от най-приказните градове в Португалия. Зад крепостните стени се намират малки търговски улици, с традиционни къщи, които водят към замъка. В него се организират рицарски турнири, фестивал посветен на шоколада, а преди Коледа се строи истински град за дядо Коледа. Връщане в Лисабон. Нощувка.
6-ти ден вторник Лисабон-Порто
Ранна закуска и отпътуване за Порто. Настаняване в хотел 3 звезди Tuela ou quality Inn Praca de Batalha 3*( или подобен )
Обиколка на Порто, дегустация на портвайн в знаменитите изби. Обяд в битов ресторант и круиз по река Доуро. (включени в цената!)
Пешеходна разходка в Порто, известен като "северната столица" на Португалия: гарата "Сао Бенто" - "железопътният дворец"; камбанарията "Торе душ Клеригуш" - най-високата кула в града, проектирана през 1754 г. от италианския архитект Насони; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица "Доуро". Обяд в традиционен ресторант. Разходка с корабче по река Доуро. Посещение на църквата "Св. Франциск", известна със своя впечатляващ бароков интериор; посещение на винарски изби. Дегустация на известното португалско вино - портвайн. Свободно време. Нощувка
7-ми ден сряда -Порто- Брага и Гимараеш-Порто
Закуска . Екскурзия до най-колоритната северна португалска провинция „Миньо”, считан за най-зеленият район, известен с превъзходното газирано „зелено вино”. Разглеждане на града люлка на нацията- Гимараеш, първата столица на Кралство Португалия. Пешеходна разходка из историческия център, където ще се удивите на тесните улички,разкошните къщи и старите градски стени.Гимараеш е включен в списъка на Юнеско за световно културно наследство. Ще разгледате площад „Св.Якоб” и поклоническата църква „Носа Сеньора да Оливейпа” Продължавате към градчето Брага, който по значимост си съперничи с испанския Сантяго де Компостела, наричан още „португалския Рим”, заради големия брой църкви и параклиси, както и най-старата катедрала в страната. В Брага могат да се открият следи от много народи, които са минали през Пиренейския полуостров - келти, римляни, вестготи - на практика тук могат да се видят всички архитектурни стилове и най-вече португалския барок. Ще посетите храма Бом Жезуш до Монте, който се намира на хълм над града. До него се достига с най-старата в света въжена железница, задвижвана с воден баланс. Градините на Бом Жезуш до Монте са поддържани и красиви. Връщане в Порто. Вечеря. Нощувка.
8 ден четвъртък -Порто-Коимбра, Фатима, Мира де Айре-Лисабон-София :
Закуска. Отпътуване за Коимбра град в Централна Португалия, третият по големина в страната след Лисабон и Порто. Той е един от най-старите и утвърдени университетски центрова не само на Иберийския полуостров, но и в цяла Европа. Коимбра пази безценни съкровища, които са истински свидетелства, че някога градът е бил част от Римската империя. От тогава са останали няколко археологически паметника, сред които един чудесно запазен акведукт. Коимбра през римския период се е наричал Еминиум. Градът става столица на Португалия в периода 1139-1260 г и по това време се развива като важен културен център. Може би връхна точка е основаването на неговия университет. След основаването на академичния център през 1290 г Коимбра започва постепенно да се превръща в голям културен център. Заради монументалната сграда и история на университета, днес тук годишно идват хиляди туристи.
Фатима- е чудотворно място, свързано с явяването на Божията майка през 1917 г, където не стихва потока от хора, идващи за изцеление на болести и изпълнение на желания. Фатима е свещен град за католиците, където на 13 май 1917 г Дева Мария се явява на три невръстни пастирчета и им разкрива три тайни за бъдещето на света. На мястото, където се е случило чудото е издигната величествена базилика „Дева Мария Фатимска”-притегателен център за милиони поклонници. Параклисът, изворът с лековита вода,тържествените меси зареждат Фатима с неописуема атмосфера, която може само да бъде почувствана на място. Разглеждане на комплекса на един от най-важните обекти на поклонение на християнството- Базиликата, Колонадата, Параклиса на Дева Мария. На 15 км до Фатима ще посетите седмото чудо на света Пещерата „Мира де Айре”.
Трансфер до летището и заминаване за България.
Полет в 23.50 ч


Цената включва:
трансфери летище-хотел-летище
2 нощувка със закуска в хотел 3* в Порто
5 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон
2 обяда в битови ресторанти с включени вино и вода;
една вечеря във фадо ресторант с жива музика и напитка
3 три вечери в хотела с включени вода и вино
Общо 6 полупансиона !!!
Круиз по река Дуоро;
дегустация на вино портвайн и мускатово
пътуване с луксозен автобус между отделните градове
панорамна обиколка на Порто
Панорамна обиколка на Алентежу, Евора и Азейтао
панорамна обзорна обиколка на Коимбра
панорамна обзорна обиколка на Фатима
панорамна обзорна обиколка на Синтра
панорамна обзорна обиколка на Кашкаиш
панорамна обзорна обиколка на Лисабон
екскурзоводско обслужване на руски език по време на цялата екскурзия с професионален екскурзовод
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за целия период на пребиваване
Цената не включва:
самолетен билет и летищни такси – около 278 евро ( цената на самолетния билет се актуализира при издаването му!)
Входове на музеи – около 50 евро
Бакшиши за екскурзоводите
Разходи от личен характер
Забележка:
Посочените цени не включват входни такси на посещаваните обекти:
- манастира Jeronimos - 9 евро на човек с вкл. слушалки
- замъка Сао Жорж - 7,50 евро на човек
- двореца Village Palace - 9 евро на човек
- манастира в Баталя - 7 евро на човек

- църквата Sao Francisco - 3 евро на човек
От 1 януари в Португалия се въвежда заплащането на градска такса: х 1 евро на ден, които се заплащат от клиента при настаняване в хотела. Общо: 7 евро за целия престой!
Информация:
Групата е сборна от цял свят и с обслужване на руски език. Групата се събира първата вечер и е заедно до последния ден.
Информация за хотелите по програмата се получава 4 дни преди отпътуване.

Необходими документи:
валидна лична карта за страните от Европейския Съюз; валиден международен паспорт за страните извън Европейския съюз; За деца до 18 г., пътуващи без родител/и - нотариална декларация от родителя/родителите, който не пътува.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Индивидуално пътуване - Португалия |  Индивидуално пътуване - Лисабон

Избрани оферти