Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Великден 2017 в Прага със самолет

Номер на оферта

/

189927

Дати & цени

Цената включва

? Самолетен билет София – Прага – София с България Еър;
? Трансфери летище – хотел – летище;
? Летищни такси ( 112 евро вкл. в цената към 30.10.2016)
? Посрещане и изпращане от местен екскурзовод на български език;
? 4 нощувки със закуски в хотел Ilf - 3*** - www.hotel-ilf.cz 3***
? Панорамна обиколка на Прага (~4 часа) с автобус и екскурзовод на български език;
? Слушалки по време на обиколката на Прага;
? Представител на агенцията по време на целия престой;
? Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

Цената не включва

• Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма
• Вечерен круиз по Вълтава с вечеря на блок маса с аперитив (напитките се заплащат отделно) ~ 22 € за 2 часа (при минимум 10 записани)
• Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод на български език – 60 € (при минимум 15 записани)
• Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език– 55 € (при минимум 15 записани)
• Полудневна екскурзия до Конопище с местен екскурзовод на български език – 40 евро ( при мин 15 записани)

Програма на пътуването

ПРОГРАМА


1 ден 14.04 СофияПрага
– Среща на летище София, терминал 2 в 08.10 часа . Излитане с редовен полет на България Еър в 10.10 часа Кацане в Прага в 11.15 часа. Посрещане на групата от местен професионален екскурзовод на български език. До времето за настаняване в хотела се провежда 4 часа туристическа обиколка на Стара Прага – манастира Страхов, площад “Храдчани” с Пражката крепост, църквата „Лорета”, Катедралата “Свети Вит” – мястото, където са били коронясвани пражките владетели, Старият Кралски дворец, “Карловия мост” (той е най-старият, най-известният и най-пищният запазен мост над Вълтава, построен през 1357 г., по времето на крал Карл Четвърти, и в 30 барокови статуи от двете му страни ще намерите и статуите на СВ.СВ. Кирил и Методи) Имено Карловия мост се счита за европейския ‘’ Музей под открито небе ‘’. Продължаваме към Часовниковата кула (с въртящите се, на всеки кръгъл час фигури на дванадесетте апостоли https://www.youtube.com/watch?v=6_4-_NoAoTs) на площад Старе мeсто и Кметсвтото. Свободно време, което ви предлагаме да запълните с посещение на Еврейския квартал, Златната уличка (на нея освен къщата, в която е живял Франц Кафка, се намират и колоритните жилища, в които са живели алхимици, физици дали началото на много научни открития. Трансфер до хотел Ilf - 3*** - www.hotel-ilf.cz . Нощувка.

2 ден 15.04 ПрагаДрезден
Закуска в хотела . Свободно време в Прага или провеждане на целодневна екскурзия до
Дрезден – 60 евро . Дрезден е третия по големина и главен град на област Саксония, наречен най-зеленият град на Германия, често наричан „Флоренция на Елба”. Ансамбълът от барокови сгради на десния бряг на Елба, сред които известния дворцов комплекс и богата картинна галерия - Цвингер Можете да се насладите световно известнa колекция от картини на Рембранд, Рубенс, Ван Дайк, Тинторето, Дюрер, "Сикстинската Мадона" на Рафаело и много други. Земперопер, Фрауенкирхе (сензационно обновена камък по камък преди 10 години) и кралския дворец. Свободно време за разходка по „терасата на Европа” , изпъстрена с малки паркове с фонтани, малки галерии, антикварни магазини и кафенета, които предлагат широка неповторима панорама към реката. Връщане в Прага. Нощувка.



3 ден 16.04 ПрагаКарлови Вари
Закуска в хотела . Свободно време в Прага или целодневна екскурзия до Карлови Вари – 55 евро Магията на Карлови Вари се крие в романтичните планини, осеяни с ароматни гори, в пътеките, разкриващи живописни панорамни гледки, в многобройните фестивали (от 1946 г. се провежда Международен филмов фестивал) и концерти, в производството на традиционните за града ликьор („Бехеровка”), кристал, порцелан и минерална вода („Матони”) и разбира се, в архитектурните шедьоври, приютили многобройните минерални извори. Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, сред зелен пояс от гори, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. Легендата за възникването му разказва, че бягащ от ловците елен завел германския император и чешки крал Карл IV до горещ минерален извор. Той останал удивен от това чудо на природата и повикал най-добрите химици да установят състава на минералната вода. След това кралят дал на малкото тогава селище, наречено Вари (кипящ), привилегиите на кралски град и името си. Така 1358 г. се смята за начало на създаването на Карлови Вари. Карлови Вари, дължи статута си на най-голям и популярен SPA център в Централна Чехия, на горещите минерални извори (около 200). Доказано е, че водата на 12 от тях може да се пие с лечебна цел. Най-топлият извор е Вридло (V??dlo) с температура 73 градуса Целзий (извираща от дълбочина 3000 м), а средната температура на останалите е 40 градуса. Карлови Вари е град с благородническо име, в който балнеолечението е едновременно традиция и необходимост. В лековитите му води блаженство и вдъхновение са намирали велики личности като Казанова, Франц Кафка и Моцарт. Връщане в Прага. Свободно време. Нощувка.

4 ден 17.04 Прага
Закуска в хотела.
Свободно време за самостоятелно разглеждане и посещение на музеи или полудневна екскурзия до Конопище - дворянски замък, построен е през 13 век от епископ Тобиаш от Бенешов и представлява постройка в готически стил, която неколкократно е реконструирана през годините
Вечерта ви предлагаме вечерен круиз по река Вълтава с вечеря на борда – 22 евро. Нощувка.

5 ден 18.04 Прага - София
– Закуска. Освобождаване на стаите до 11.00 часа. Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 15.30 часа с полет на България Еър. Кацане на летище София в 18.30 часа.
настаняване в Хотел Brezina 3***

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Великден 2024 - Чехия |  Великден 2024 - Прага

Избрани оферти